Skip to main content

Ο Κλέι επέστρεψε γι' αυτό που άφησε στην μέση (vids)

To «Shot Clock» γράφει για την περιβόητη «Klay Day», την ημέρα που όλοι οι φίλοι του μπάσκετ περίμεναν εδώ και πάρα πολύ καιρό.

Το Chase Center γέμισε ασφυκτικά και περίμενε να τον υποδεχθεί. 941 μέρες μετά τον τραυματισμό του και όλα πλέον είχαν αλλάξει. Από το ρόστερ της ομάδας μέχρι το ίδιο το γήπεδο. Βλέπετε, ο Klay Thompson, δεν είχε παίξει ποτέ στο νέο, υπερσύγχρονο γήπεδο της ομάδας του. Με ένα λιτό και απλό μήνυμα κατάφερε να γεμίσει ενθουσιασμό τους μπασκετικούς φίλους όλου του πλανήτη: “Φίλοι των Warriors, είμαι πίσω” ήταν το μήνυμα του μέσω Instagram και η ανυπομονησία έκανε εκατομμύρια ανθρώπους στο πλανήτη να δουλέψουν την επόμενη μέρα το πρωί άυπνοι, μόνο και μόνο για να τον ξαναδούν να παίζει μπάσκετ.

Όπως αναμενόταν, ο Steve Kerr τον ξεκίνησε στη βασική πεντάδα, δίπλα στους Curry, Wiggins, Green και Looney με την παρουσία του Green να ξεχωρίζει μιας και ξεκίνησε το ματς όντας τραυματίας απλά για να δώσει το παρών στην επιστροφή του συμπαίκτη και φίλου του και με ένα απλό φάουλ 7’’ μετά το ξεκίνημα να βγει αλλαγή και να δει το ματς από τον πάγκο. Αυτό και μόνο δείχνει το τί σημαίνει ο Thompson για τους Warriors και πόσο ψηλά βρίσκεται το συλλογικό πνεύμα σε αυτή την ομάδα.

«Αισθάνθηκα υπέροχα. Το να σουτάρει κάποιος 18 σουτ σε 20’ είναι τόσο Klay Thompson»

Αυτή η δήλωση του σουπερ σταρ των Warriors αποτυπώνει όλο το χθεσινό ματς. Ο Klay μπήκε μέσα και οι συμπαίκτες του φρόντισαν να αισθανθεί όσο πιο άνετα μπορεί, δίνοντας του το ένα σουτ μετά το άλλο. Η αρχική αστοχία οδήγησε στην πιο καθοριστική στιγμή του χθεσινού αγώνα: O Thompson έσκασε τη μπάλα 4 φορές, πέρασε τον προσωπικό του αντίπαλο και κάρφωσε μπροστά σε δύο παίκτες των Cavaliers. Μετά από 941 μέρες απουσίας, μετά από ρήξη χιαστού στο ένα πόδι και αχιλλείου στο άλλο.

Το μπασκετικό κομμάτι περνάει φυσικά σε δεύτερο επίπεδο, αν και ο Klay φάνηκε ότι είναι πίσω για τα καλά! Σίγουρα, υπάρχει σκουριά, αλλά η αυτοπεποίθησή του δείχνει ότι το κορμί του είναι έτοιμο. Οι δύο ταπές στο αμυντικό κομμάτι (αν και η μια χρεώθηκε κακώς με φάουλ) δείχνουν ότι μπορεί ακόμη να παίξει πολύ καλή άμυνα, τα fadeaway midrange jumpers μπροστά στον Evan Mobley δείχνουν ότι η ταχύτητα του και η κινησιολογία του είναι εκεί και το κάρφωμά του δείχνει ότι είναι ακόμα εκρηκτικός. Όσο για το σουτ; Επιστροφή με τρία τρίποντα σε αγώνα ΝΒΑ. Αυτό μιλά από μόνο του.

Ο δρόμος για τους Warriors πλέον είναι ανοιχτός. Πιο ανοιχτός από ποτέ. O Klay φαίνεται να επέστρεψε για αυτό που άφησε στη μέση στους τελικούς του 2019 και μια ενδεχόμενη επιστροφή στους τελικούς -που είναι πολύ πιθανή- θα τον κάνει ένα παίκτη με 6 συνεχόμενες παρουσίες σε τελικούς. Βέβαια, ο Steve Kerr έχει πολύ δουλειά μπροστά του. Τα rotations θα αλλάξουν, η χημεία Klay-Wiggins θα πρέπει να δουλευτεί και η παρουσία του Draymond θα είναι καθοριστική για να μπορέσει η επίθεση της ομάδας να ξανα δουλέψει σε υψηλά στάνταρ.

Όλα αυτά θα έχουν σημασία από το επόμενο ματς. Γιατί πολύ απλά, η 9η Γενάρη ήταν η Klay Day.