Skip to main content

ΝΒΑ - Ο Κλέι Τόμπσον επιστρέφει μετά από 941 ημέρες και τίποτα δεν είναι το ίδιο

Ο Κλέι Τόμπσον επιστρέφει στην δράση μετά από τον 6ο τελικό του 2019, όταν και ο λαβωμένος του χιαστός, ουσιαστικά στέρησε το πρωτάθλημα από τους Γουόριορς, απέναντι στους Ράπτορς. 941 ημέρες μετά, τίποτα δεν έχει μείνει το ίδιο στο ΝΒΑ. Και λόγω κορονοϊού, ο οποίος έφερε στην ζωή μας, από... φούσκες μέχρι play in tournaments, αλλά και λόγω των πάρα πολλών μετακινήσεων, που έχουν φέρει τα μεγαλύτερα αστέρια της Λίγκας σε... άλλες πολιτείες, αλλά και άλλους στην... σύνταξη!

Ο Κλέι Τόμπσον μετά από 2.5 χρόνια απουσίας επιστρέφει στα παρκέ με την ομάδα που κατέκτησε τρία πρωταθλήματα NBA (2015, 2017,2018), τους Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς. Υπενθυμίζουμε ότι είχε τραυματιστεί στο έκτο παιχνίδι των τελικών του 2019 με τους Ράπτορς και είχε διαγνωστεί με ρήξη του πρόσθιου χιαστού συνδέσμου στο αριστερό του πόδι. Ήταν κοντά να επιστρέψει τον Νοέμβριο του 2020 αλλά τραυματίστηκε στον αχίλλειο κατά την διάρκεια ενός προπονητικού φιλικού πριν το training κάμπ και έμεινε ξανά εκτός για ακόμη ένα χρόνο. Παρότι το διάστημα δεν είναι πάρα πολύ μεγάλος, έχουν συμβεί τεράστιες αλλαγές στο NBA. Αρχικά, έχει αλλάξει ο πρόεδρος των ΗΠΑ, αφού μετά τις εκλογές του 2020, ο Τζο Μπάιντεν διαδέχθηκε τον Ντόναλντ Τραμπ. Από τότε σπουδαίοι NBAers έχουν σταματήσει από την δράση, όπως οι Ντουέιν Γουέιντ, Ντιρκ Νοβίτσκι, Τόνι Πάρκερ, Βινς Κάρτερ, Άντριου Μπόγκουτ, ΛαΜάρκους Όλντριτζ και ο Πάου Γκασόλ.

Όλη η αθλητική κοινότητα είχε συγκλονιστεί από τον θάνατο του Κόμπι Μπράιαντ, τον Ιανουάριο του 2020, ενώ ένα μήνα μετά, εμφανίστηκε στην ζωή μας, η πανδημία του κορονοιού και έγινε προσαρμογή των εννοιών κρούσματα, τεστ, εμβολιασμοί στην καθημερινότητα, κάτι που έχει αλλάξει σε μεγάλο βαθμό τις συνθήκες.

Επίσης, οι Γουόριορς θα αγωνιστούν για 91η φορά στο γήπεδο Τσέις Σέντερ, με τον Κλέι Τόμπσον να αναμένεται να κάνει την πρώτη επίσημη εμφάνιση του στο παρκέ του γηπέδου.

Σπουδαίοι παίκτες του NBA έχουν αλλάξει ομάδες και έχουν κάνει νέα πορεία μέσα σε αυτά τα 2.5 χρόνια. Ιδιαίτερα, το καλοκαίρι του 2019, ο Καγουάι Λέοναρντ κατέκτησε το πρωτάθλημα με τους Ράπτορς, αλλά έπειτα πήρε μεταγραφή για τους Κλίπερς, οπού βρίσκεται μέχρι και σήμερα, αν και δεν αγωνίζεται από τα περσινά play-offs, λόγω μερικής ρήξης χιαστού. Ο επίσης παίκτης των Κλίπερς και επίσης τραυματίας αυτήν την περίοδο, Πολ Τζόρτζ, πήγε από τους Θάντερ στο Λος Άντζελες το 2019.

Μια ακόμη διαφορά έχει να κάνει με τους Ρόκετς, οι οποίοι τότε είχαν τόσο τον Τζέιμς Χάρντεν, όσο και τον Κρις Πολ, οι οποίοι τώρα αγωνίζονται στους Μπρούκλιν Νετς και στους Φοίνιξ Σανς αντίστοιχα. Ο Ράσελ Γουέστμπρουκ μετά τους Θάντερ, αγωνίστηκε με τις φανέλες των Ρόκετς και των Γουίζαρντς, ενώ τώρα παίζει στους Λέικερς και είναι συμπαίκτης του Άντονι Ντέιβις, ο οποίος το 2019 έπαιζε ακόμη στους Νιου Όρλεανς Πέλικανς.

Μια μεταγραφή που προκάλεσε αίσθηση ήταν του Κέβιν Ντουράντ από τους Γουόριορς στους Νετς, με τους οποίους δεν έπαιξε την πρώτη σεζόν λόγω τραυματισμού, ενώ τώρα η ομάδα από το Μπρούκλιν είναι μια από τις διεκδικήτριες για το πρωτάθλημα. Στους τελικούς στην "φούσκα" του Ορλάντο βρέθηκαν οι Χιτ με καθοριστικό τον Τζίμι Μπάτλερ, ο οποίος αφίχθη στο Μαϊάμι το καλοκαίρι του 2019 από τους Φιλαδέλφεια Σίξερς, με τον Κάιρι Ίρβινγκ εκείνη την περίοδο να παίρνει μεταγραφη από τους Σέλτικς στους Νετς.