Skip to main content

Σπανούλης: «Η άμυνα είναι το DNA της ομάδας»

Ολοκληρώθηκε η προετοιμασία της Εθνικής Ανδρών, ενόψει του εναρκτήριου αγώνα με την Δομινικανή Δημοκρατία (3/7, 21:00), με τον Βασίλη Σπανούλη, με δηλώσεις του, να δίνει το σύνθημα για την συνέχεια.

«Η ομάδα είναι έτοιμη, έχουμε προετοιμαστεί καλά», ήταν το σχόλιο του Ομοσπονδιακού προπονητή, για να προσθέσει:  «Αυτό που περιμένω είναι να δω αυτά που βλέπω στις προπονήσεις και που είδαμε στα φιλικά, με κάποιες βελτιώσεις σε άμυνα και επίθεση. Έχει σημασία να παρουσιαστούμε έτοιμοι πνευματικά και σωματικά για να κερδίσουμε το παιχνίδι. Έχουμε παρακολουθήσει τη Δομινικανή Δημοκρατία, είναι μια πολύ καλή ομάδα, όπως όλες που βρίσκονται εδώ. Κάθε αντίπαλος έχει τα δικά του χαρακτηριστικά. Εμείς σκεφτόμαστε μόνο το παιχνίδι της Τετάρτης, τίποτε άλλο», πρόσθεσε ο ομοσπονδιακός τεχνικός.

Όσο για τα όπλα στα οποία ποντάρει η ελληνική ομάδα; «Η ομάδα μας βασίζεται πάνω από όλα στην άμυνα, είναι το DNA μας. Στηριζόμαστε επίσης στο ομαδικό μας παιχνίδι, στα φιλικά είχαμε μέσο όρο 30 ασίστ. Έχουμε ποιότητα, παιχνίδι και μέσα και έξω από το καλάθι, όλοι οι παίκτες μπορούν να δημιουργήσουν και έχουμε πολύ μεγάλο μέγεθος. Κοιτάμε πώς να κερδίσουμε, να κάνουμε αυτά που πρέπει για να πάρουμε τη νίκη. Το μυαλό μας είναι μόνο στο αυριανό παιχνίδι. Όταν περάσει αυτό, θα σκεφτούμε και το επόμενο», κατέληξε.