Skip to main content

Ελλάδα - Αίγυπτος 93-71: Εύκολα η εθνική κλείδωσε την πρώτη θέση στον όμιλο

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα επικράτησε άνετα της Αιγύπτου με σκορ 93-71 , έκανε το 2/2 και κατέκτησε την πρώτη θέση στον όμιλο και περιμένει τώρα να αντιμετωπίσει την Σλοβενία στα ημιτελικά της διοργάνωσης.

Πολύ δυνατό ξεκίνημα έκανε το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα , εκμεταλλεύτηκε το γρήγορο τέμπο του παιχνιδιού και χτύπησε στο transition game με τον Παπανικολάου και τον Μήτογλου και τον Παπαγιάννη και διαμόρφωσε το 16-3 , με την Αίγυπτο να μειώνει σε 20-12 στο τέλος της περιόδου. Στο δεύτερο δεκάλεπτο οι φιλοξενούμενοι έπαιξαν ζώνη στην άμυνα , εγκλώβισαν το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα και με την ευστοχία τους σε ελεύθερα λέι απ έφτασαν να μειώσουν σε 4 πόντους στο τέλο του ημιχρόνου (32-28).
Ένα ξέσπασμα 11-3 της Ελλάδας στα πρώτα λεπτά της τρίτης περιόδου δια χειρός Παπαγιάννη και Χαραλαμπόπουλου ,ανέβασε την διαφορά πάλι σε διψήφιους αριθμούς (53-41), με τα τρίποντα του Λαρεντζάκη και του Χαραλμπόπουλο να αυξάνουν το χάντικαπ στους 16 πόντους στο τέλος της περιόδου (68-52). Η τελευταία περίοδος αποτελούσε διαδικαστικού χαρακτήρα με τον Βασίλη Σπανούλη να ξεκουράζει κάποιους παίκτες ενόψει και του σημαντικού παιχνιδιού με την Σλοβενία και τελικά η επίσημη αγαπημένη να κερδίζει την Αίγυπτο με σκορ 93-71.

Τα δεκάλεπτα:20-12, 42-38, 68-52, 93-71

 On fire: Ο Γιώργος Παπαγιάννης με 16 πόντους και 4 ριμπαόυντ

Ξεχώρησαν: Ο Ντίνος Μήτογλου με 16 πόντους και ακολούθησε ο Χαραλαμπόπουλος με 13 πόντους. Από πλευράς Αιγύπτου ο Μετβάλι είχε 22 πόντους.

Οι διαιτητές: Ματσόνι, Γκαρσία, Μπέκερ