Skip to main content

BCL:  Ξεκίνησε πειθαρχική διαδικασία για τα επεισόδια στο παιχνίδι της ΑΕΚ με την Χάποελ

Όπως ήταν αναμενόμενο, η FIBA δεν θα άφηνε να περάσουν χωρίς συνέπειες τα όσα συνέβησαν το απόγευμα της Μ. Τετάρτης (12/4) στο κλειστό των Άνω Λιοσίων, κατά την διάρκεια της αναμέτρησης της ΑΕΚ με την Χάποελ Ιερουσαλήμ.

Το Basketball Champions League ενημέρωσε με ανακοίνωση του, πως ξεκίνησε πειθαρχική διαδικασία για τα επεισόδια του Game 2 των προημτελικών, με την αγωνία στο στρατόπεδο της Ένωσης να είναι μεγάλη. Και αυτό γιατί η ΑΕΚ είναι ήδη υπότροπή από τον περασμένο Δεκέμβριο, όταν και είχε τιμωρηθεί με τρεις αγωνιστικές, λόγω των επεισοδίων στο παιχνίδι με την Ρέτζιο Εμίλια.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

"Σχετικά με τα επεισόδια που έγιναν στον αγώνα της ΑΕΚ με την Χάποελ Ιερουσαλήμ.

Σε συνέχεια των επεισοδίων που συνέβησαν στον αγώνα της προημιτελικής φάσης ανάμεσα στην ΑΕΚ και την Χάποελ Ιερουσαλήμ, ο αθλητικός Δικαστής του BCL έχει ανοίξει πειθαρχική διαδικασία, της οποίας το αποτέλεσμα θα ανακοινωθεί στις εμπλεκόμενες πλευρές μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία.

Το BCL καταδικάζει κάθε είδους βία στα γήπεδα και διαβεβαιώνει ότι η ασφάλεια των φιλάθλων που δίνουν το παρών στους αγώνες της διοργάνωσης αποτελεί την προτεραιότητά μας. Το BCL θα συνεχίσει να δουλεύει με όλους τους συλλόγους για να προσφέρει τις καλύτερες δυνατές συνθήκες και οι σύλλογοι που δεν μπορούν να προσφέρουν ένα ασφαλές περιβάλλον θα τιμωρηθούν αναλόγως".