Skip to main content

Ποπ κορν και απόλαυση με θέατρο σκιών

Ό Ακάλυπτος αποκαλύπτει παρασκήνια, γράφει για συστήματα και αποκαθιστά μερικές αλήθειες.

Κάθε εβδομάδα και χειροτερεύει η κατάσταση στο ελληνικό μπάσκετ και δυστυχώς η συζήτηση για τη διαιτησία χοντραίνει άσχημα. Ίσως πλέον γιατί είναι τόσο ανοιχτά τα χαρτιά, ίσως γιατί οι κόντρες και τα συμφέροντα ανοίγουν πάρα πολλά στόματα.

Ο ασκός του Αιόλου άνοιξε - για φέτος - στο ματς Ηρακλής - Περιστέρι και εν συνεχεία με έναν ορισμό (μην τσιμπάτε με τις δήθεν κληρώσεις) που άλλαξε σε μία νύχτα κυριολεκτικά.

Εκεί λοιπόν βγήκαν για τα καλά τα όπλα. Και έκτοτε γίνονται σκηνικά αστεία για τον έξω κόσμο, αλλά σοβαρά για τον μικρόκοσμο του μπάσκετ.

Από την αρχή της εβδομάδας ο Ακάλυπτος σας αποκάλυψε ότι στην ΚΕΔ τα έσπασαν και δύο μέλη αποχώρησαν από την τηλε-συνεδρίαση, κλείνοντας τα κομπιούτερ. Αυτό έγινε την Δευτέρα και η αφορμή (αιτίες κόντρας υπάρχουν πολλές) ήταν οι διαφωνίες σε ορισμούς και οι αλλαγές. Όχι οι τιμωρίες διαιτητών, όπως λέει δεξιά και αριστερά ο δήθεν προστάτης των ρέφερι. "Μαλώσαμε γιατί εγώ δεν ήθελα καμία τιμωρία, ενώ οι άλλοι δύο ήθελαν", είπε σε ένα πρόσφατο μίτινγκ, αλλά επειδή τον ξέρουν όλοι κανείς δεν τον πίστεψε. Παρολί το λένε αυτό στη γλώσσα της διαιτησίας.

Η συνεδρίαση της Δευτέρας και της Τρίτης στην ΚΕΔ έγινε με τρία μέλη, που προφανώς είναι υπεύθυνα για όσα συνέβησαν (καλά και κακά) αυτή την εβδομάδα. Στον Άρη προφανώς δεν διάβασαν Ακάλυπτο αυτή την εβδομάδα και έβγαλαν ανακοίνωση και για τους πέντε, αλλά ας μην έχει κανείς και πολλές απαιτήσεις. Το θέμα είναι ότι δόθηκε και άλλοθι στους γηπεδούχους, που όντως δεν βλέπονταν στο ματς. Κι επειδή το παιχνίδι ήταν εύκολο, έπρεπε να γίνει κάτι για να δικαιολογηθούν τα... αδικαιολόγητα. Και πάμε τώρα στα υστερόγραφα.

Υγ1. Το σύστημα σε πρόσφατο ματς ηταν 4-3-3. Αν και θα έπρεπε να είναι 3-4-3 ή για να πούμε την αλήθεια 3-3-4. Γίνονται και λάθη στην τακτική.

Υγ2. Έδωσε συγχαρητήρια στους διαιτητές, αλλά είπε και πως έπρεπε να αποβληθεί ο προπονητής. Το ξέρει αυτό ο υποψήφιος;

Υγ3. Ή Ομοσπονδία πρέπει να πάρει άμεσα θέση και να βάλει όλους τους κατεργάρηδες στη θέση τους. Όλους όμως. Γιατί κάτι ξέχασε την προηγούμενη εβδομάδα. Κι επειδή το ξέχασε, κάποιος θα κάνει μια επίσκεψη στην κανονική Ομοσπονδία να μιλήσει για πρόσωπα και καταστάσεις. Τους πρώην φίλους του που τον άφησαν απροστάτευτο.

Υγ4. Κάποιοι τα βλέπουν όλα αυτά από μακριά και απολαμβάνουν. Έχουν πάρει και ποπ κορν και παρακολουθούν το θέατρο των σκιών.