Skip to main content

Ο Γκόραν Τσάκιτς στο SuperBasket: «Περήφανοι που συμμετέχουμε στην πρωτοβουλία του Ολυμπιακού»

Ο GM της  Μέγκα Μπέμαξ, Γκόραν Τσάκιτς μίλησε αποκλειστικά στο superbasket.gr για την φιλική αναμέτρηση με τον Ολυμπιακό στο ΣΕΦ την Δευτέρα (4/1) στο πλαίσιο του προγράμματος «Monday’s Game Night against COVID-19». 

Ο 40χρονος Σέρβος GM της Σερβικής ομάδας, που έχει αγωνιστεί μεταξύ άλλων και στη χώρα μας με τη φανέλα του Απόλλωνα Πάτρας (2004-06), μίλησε στο superbasket.gr σχετικά με τη φιλική αναμέτρηση φιλανθρωπικού χαρακτήρα απέναντι στην Μέγκα Μπέμαξ.

Επίσης, μας ανέλυσε τον κύριο στόχο της Σερβικής ομάδας, αλλά και το πώς αξιολογεί την φετινή σεζόν.

Όλα όσα δήλωσε ο GM Γκόραν Τσάκιτς στο superbasket.gr και τον Άρη Κατσίδη:

 Θα ήθελα να μας μιλήσετε για την φιλική αναμέτρηση με τον Ολυμπιακό. Ποιες είναι οι απόψεις σας για το πρόγραμμα των ερυθρολεύκων "Monday's Game Night against Covid19".

Είμαστε πολύ χαρούμενοι και περήφανοι που παίζουμε με τον Ολυμπιακό και που θα είμαστε οι φιλοξενούμενοι τους. Χαιρετίζω αυτήν την προσπάθεια και είναι μια πολύ καλή και έξυπνη ιδέα. Σημαίνει πολλά για τους νέους παίκτες το να είναι εδώ και να παίξουν κόντρα στον Ολυμπιακό, το να δουν κάποια ονόματα των ερυθρολεύκων, όπως οι Σπανούλης, Πρίντεζης και για ακόμη μια φορά είμαι πάρα πολύ περήφανος που παρότι είναι δύσκολος καιρός, κάνουμε κάποια ωραία πράγματα μαζί.

 

Θα ήθελα να μας αναλύσετε τις απόψεις σας σχετικά με την ομάδα του Ολυμπιακού και για τους αρχηγούς των ερυθρολεύκων, Σπανούλη και Πρίντεζη.

 Θέλω να ξαναπώ για ακόμη μια φορά μεγάλο ευχαριστώ στον Ολυμπιακό, είμαστε πολύ περήφανοι και ευγνώμονες που μας προσκάλεσε, να παίξουμε απόψε εδώ. Ελπίζω ολοι που θα δούν τον αγώνα ειτε από το γήπεδο είτε από την τηλεόραση στην Ελλάδα και στην Σερβία, να το απολαύσουν.

Σχετικά με την ομάδα του Ολυμπιακού φέτος, είδα κάποια παιχνίδια που έπαιξε στην Euroleague. Όπως όλες οι ομάδες έχουν σκαμπανευάσματα στην απόδοση τους και  δυσκολεύονται λόγω του κορονοιού, όπως και εμείς. Είναι καλοί τώρα και όπως οι περισσότερες ομάδες, θα ανεβάσουν την φόρμα τους όσο περνάει ο καιρός. Είμαι χαρούμενος, γιατί τους είδα ζωντανά κόντρα στον Ερυθρό Αστέρα, στο Βελιγράδι, δύο εβδομάδες πριν και παρακολούθησα τους Σπανούλη και Πρίντεζη. που έπαιξαν πολύ καλά σε εκείνο το ματς. 

Λόγω του ότι το ματς ήταν κεκλεισμένων των θυρών, είμαι πολύ χαρούμενος, που τους είδα ζωντανά. Για τους δύο παίκτες, δεν χρειάζεται να πούμε κάτι παραπάνω, τους εύχομαι κάθε επιτυχία και να πετύχουν κάθε στόχο τους.

Πολλοί παίκτες, όπως για παράδειγμα οι Γιόκιτς, Σιμόνοβιτς, Τσαντσάρ, έχουν παίξει από την ομάδα σας και πήγαν στα drafts αλλά και στο NBA. Πως θεωρείτε ότι το πετυχαίνετε αυτό;

Ο πρώτος στόχος που είχαμε σαν ομάδα ποτέ δεν άλλαξε. Είναι το να προπονούμε και να βελτιώνουμε νεαρά ταλέντα  από όλο τον κόσμο, από  την Σερβία αλλά και από όλη την Ευρώπη και να τους κάνουμε καλύτερους παίκτες,  να τους προετοιμάσουμε για το επόμενο επίπεδο. Η εμπιστοσύνη ήδη υπάρχει, πολλοί παίκτς γίνανε draft από την ομάδα , είναι κάτι πολύ μεγάλο, είναι μόνο δύο ομάδες στην Ευρώπη και κάποια κολλέγια το καταφέρνουν αυτό. Δεν θέλω να σταματήσουμε εδώ, ελπίζω το καλοκαίρι να συνεχιστεί αυτή η παράδοση, να έχουμε περισσότερους παίκτες στο draft, να γίνουμε πρώτοι στην Ευρώπη.

Αυτός είναι ο βασικός μας στόχος και είναι αυτό που κάνουμε, να προχωράμε ένα επίπεδο παραπάνω και να γινόμαστε καλύτεροι. Θέλουμε να έχουμε τις καλύτερες συνθήκες για τους νέους ταλαντούχους παίκτες, να τους βελτιώνουμε, να τους δίνουμε περισσότερα λεπτά σε σχέση με αυτά που θα έπαιρναν σε άλλες ομάδες. 

Είστε στην τρίτη θέση της Αδριατικής λίγκας. Τι έχετε κρατήσει από τα ματς που έχουν γίνει; Ποιοι είναι οι στόχοι από εδώ και πέρα;

Φυσικά το να εξελίσσουμε παίκτες από ταλαντούχους παίκτες δεν είναι μια εύκολη δουλειά. Και δεν είναι μόνο, η προπόνηση και οι υποδομές, πρέπει να πηγαίνεις σε κάθε παιχνίδι και για την νίκη. Για να γίνεις κάποιος καλός παίκτης, πρέπει να κερδίζει κάθε παιχνίδι.

Αυτή τη σεζόν, τα πηγαίνουμε πολύ καλά, είμαστε στην τρίτη θέση της Αδριατικής λίγκας, νίκησαμε κάποια δύσκολα παιχνίδια και χάσαμε κάποια άλλα. Είμαστε πολύ χαρούμενοι, για το πρώτο μέρος της σεζόν στην Αδριατική λίγκα. Προετοιμαζόμαστε για το επόμενο μισό, για το επόμενο παιχνίδι, οπότε έχουμε τους υψηλότερους στόχους στο Σερβικό πρωτάθλημα και κύπελλο και στην Αδριατική λίγκα.