Skip to main content

Ο Μάικ Τόμπι στο SuperBasket: «Σε όποια θέση κι αν είμαστε, θα παλέψουμε για τα playoffs»

 Ο 26χρονος Αμερικανός σέντερ της Βαλένθια, Μάικ Τόμπι μίλησε αποκλειστικά στο superbasket.gr σχετικά με το ματς με τον Παναθηναικό, για το πρώτο μέρος της σεζόν αλλά και τον στόχο των playoffs, ενώ μας επιβεβαίωσε ότι του αρέσουν πολύ τα  pick and roll.

 Ο Μάικ Τόμπι αποτελεί έναν από τους βασικούς πυλώνες των "νυχτερίδων" στην φετινή σεζόν, καθώς βοηθάει την Βαλένθια σε μεγάλο βαθμό και στην άμυνα και στην επίθεση, κάτι που όλοι το αναγωνρίζουν. Ο 26χρονος Αμερικανός σέντερ έχει κατακτήσει ένα πρωτάθλημα Ισπανίας με την Βαλένθια το 2019, αλλά και το EuroCup το 2019, ενώ ανανέωσε για ακόμη δύο χρόνια το συμβόλαιο του με την Ισπανική ομάδα στις 12 Ιουλίου του 2020.

 Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Ο Τόμπι την φετινή σεζόν  έχει κατά μέσο όρο 9 πόντους και 4.8 ριμπάουντ σε 21 ματς της EuroLeague.

 Όλα όσα δήλωσε ο Μάικ Τόμπι στο superbasket.gr και τον Άρη Κατσίδη:

Θα αντιμετωπίσετε τον Παναθηναϊκό την Παρασκευή (29/1). Ποια είναι η άποψη σας για τους πράσινους, Σε τι στοχεύετε για να νικήσετε τον Παναθηναϊκό; 
 
 
Είναι μια καλή ομάδα. Αυτό το γνωρίζουμε πολύ καλά. Είναι μια ομάδα με πολύ ταλέντο με παίκτες όπως οι Νέντοβιτς, Παπαγιάννης, Παπαπέτρου. Όλα τα παιδιά έχουν πολύ καλές χρονιές και συνεχίζουν πολύ καλά. Παίζουν πάντα σαν να είναι το τελευταίο τους παιχνίδι. Θα είμαστε συγκεντρωμένοι στο παιχνίδι για 40 λεπτά και θα προσπαθήσουμε να επιστρέψουμε μετά από κάποιες ήττες.  Είμαστε σε ετοιμότητα για το παιχνίδι.
 
Έχεις πολλούς πόντους, κάνεις πολλά μπλοκ και έχεις πολύ καλά στατιστικά. Τι χαρακτηριστικό σου θα ήθελα να δώσεις στην Βαλένθια στα επόμενα παιχνίδια;
 
Ίσως το σπριντ (γέλια). Θα βοηθήσω την ομάδα όπου και να χρειαστεί. Σε αυτό το σημείο, ψάχνω ακόμη που μπορώ να βοηθήσω περαιτέρω, στην άμυνα ιδιαίτερα, θέλω να νικάμε, οπότε θα κάνω ότι η ομάδα χρειάζεται. Τώρα, το πιο σημαντικό είναι να νικάς και όχι τα στατιστικά. Θα κάνω ότι χρειαστεί.
 
 Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.
 
Ο Νέντοβιτς είπε το απόγευμα της Πέμπτης (28/1) ότι σουτάρεις πολλά τρίποντα. Θεωρείς ότι αληθεύει αυτό; Θα ήθελα να μας μιλήσεις για τον ρόλο σου στην ομάδα;
 
Σίγουρα σουτάρω περισσότερα τρίποντα. Θεωρώ ότι επικεντρωνόμαστε ως ομάδα στο πρόγραμμα που έχουμε, ο Ντούμπλιεβιτς και εγώ να σουτάρουμε για τρίποντα, οπότε στόχος είναι να κάνει πιο απρόβλεπτη την επίθεση μας. 
 
Πως αξιολογείτε το πρώτο μέρος της σεζόν και ποιοι είναι οι στόχοι από εδώ και πέρα;
 
Θεωρώ ότι είχαμε ένα καλό πρώτο μισό της σεζόν, ίσως δυσκολευτήκαμε λίγο να πάρουμε κάποιες νίκες, οπότε στόχος μας είναι να πάμε στα  playoffs. Σε οποιαδήποτε θέση και αν είμαστε θα παλέψουμε για αυτό. Θεωρώ ότι είναι πολύ σημαντικά για εμάς τα playoffs, οπότε είμαστε πολύ συγκεντρωμένοι σε αυτό. 
 
Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.
 
Πολλοί συμπαίκτες σου αναφέρουν ότι σου αρέσει πολύ να παίζεις pick and roll. Θα ήθελα να μας μιλήσεις για αυτο.
 
Ναι. Θεωρώ ότι είναι το αγαπημένο πράγμα. 
 
Ποιες είναι οι αναμνήσεις σου από την κατάκτηση του EuroCup 2019 και του Ισπανικού πρωταθλήματος του 2017;
 
Σίγουρα έχω πολύ καλές αναμνήσεις. Το να κατακτήσεις το EuroCup είναι κάτι σπουδαίο.Κάθε φορά που παλεύεις με τα παιδιά όλη τη σεζόν και κατακτάς κάτι τόσο σπουδαίο, είναι κάτι σπέσιαλ (ιδιαίτερο). Είναι πολύ ωραίο να βλέπω στο γήπεδο τις φωτογραφίες από τότε. Είναι αναμνήσεις από ξεχωριστές στιγμές.
 
 
https://www.youtube.com/watch?v=3mqfoFsG9tw