Skip to main content

Μπόγιαν Ντούμπλιεβιτς: «Σπουδαίος ο Ολυμπιακός, μπορεί να κερδίσει τους πάντες»

 Ο αρχηγός και άσος της Βαλένθια, Μπόγιαν Ντούμπλιεβιτς μίλησε αποκλειστικά στο superbasket.gr εν όψει του αγώνα με τον Ολυμπιακό (16/12) και δήλωσε μεταξύ άλλων για το πως βλέπει τον αγώνα κόντρα στους ερυθρόλεκους, για το τι σκέφτεται όταν ακούει για Σπανούλη και Πρίντεζη, για το πως νιώθει που είναι ο αρχηγός των "νυχτερίδων" αλλά και ο πρώτος σκόρερ τους σε όλες τις διοργανώσεις, αλλά και το πώς... έγινε το κλέψιμο και η ασίστ, για το νικητήριο σουτ του Βαν Ρόσομ στο ματς με την Μακάμπι Τελ Αβίβ.

 Ο 29χρονος Μαυροβούνιος πάουερ φόργουορντ/σέντερ  βρισκεται στην Βαλένθια από το 2012 και αποτελεί τον αρχηγό των ¨νυχτερίδων" αλλά και πρώτο σκόρερ σε όλες τις διοργανώσεις, αφου πρόσφατα πέρασε στην σχετική λίστα τον Ράφα Μαρτίνεθ και βρίσκεται στην πρώτη θέση.

Ο Ντούμπλιεβιτς αποτελεί ένα παίκτη γρανάζι και έναν από τους πυλώνες της Βαλένθια, αφού βοηθάει τα μέγιστα τόσο αμυντικά όσο και επιθετικά, ενώ φέτος μετράει κατά μέσο όρο σε 13 αγωνιστικές στο Ισπανικό πρωτάθλημα 12.8 πόντους, 5.5 ριμπάουντ, 2.8 ασίστ και 1.2 ασίστ, ενώ σε 13 σγωνιστικές  έχει κατά μέσο όρο 11 πόντους, 5.2 ριμπάουντ και 2.5 ασίστ.

Δείτε όλα όσα δήλωσε ο αρχηγός της Βαλένθια, Μπόγιαν Ντούμπλιεβιτς στο superbasket.gr και τον Άρη Κατσίδη:
 
Θα αντιμετωπίσετε τον Ολυμπιακό την Τετάρτη (16/10). Ποια είναι η άποψη σας για την Ελληνική ομάδα; Σε τι θα επικεντρωθείτε για να νικήσετε τον Ολυμπιακό; 
 
Θεωρώ ότι θα είναι ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι. Πηγαίνουμε σε μια από τις πιο δύσκολες έδρες της Ευρώπης. Ο Ολυμπιακός είναι μια σπουδαία ομάδα με εξαιρετικούς παίκτες. Σίγουρα, θα είναι δύσκολο, αλλά θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο και θα προσπαθήσουμε να κερδίσουμε το παιχνίδι.
 
bojan-dubljevic-celebrates-valencia-basket-eb17.jpg
 
Ο Ολυμπιακός νίκησε την προηγούμενη εβδομάδα επί της Μπαρτσελόνα και Ερυθρού Αστέρα έχοντας διαφορετικους πρωταγωνιστές σε κάθε παιχνίδι. Αυτό σας λέει κάτι;
 
Αυτό μου λέει ότι ο Ολυμπιακός είναι μια σπουδαία ομάδα και μπορεί να κερδίσει τους πάντες στην Euroleague. Πρέπει λοιπόν να κάνουμε focus, να είμαστε πραγματικά συγκεντρωμένοι σε όλο το παιχνίδι, αν θέλουμε να κερδίσουμε το ματς. 
 
Πως αισθάνεσαι που είσαι αρχηγός της Βαλένθια; Επίσης πριν ξεκινήσει κάθε ματς συνηθίζεις να αγκαλιάζεις τους συμπαίκτες σου. Πως ξεκίνησε αυτή η παράδοση;
 
Είμαι πολύ περήφανος που είμαι αρχηγός αυτής της ομάδας. Χαχα, ναι αγκαλιάζω ολούς τους συμπαίκτες μου πριν τους αγώνες. Αυτό ξεκίνησε εδώ , απλώς μια μέρα ένιωσα ότι θέλω να ξυπνήσω την ομάδα μου και να το κάνουμε αυτό για να κερδίσουμε, οπότε έτσι ξεκίνησα να το κάνω αυτό.
 
     
 
Ποιο θεωρείς ότι είναι το μεγαλύτερο πλεονέκτημα και ποιο το μεγαλύτερο μειονέκτημα εν όψει Ολυμπιακού;
 
Δεν νομίζω ότι πρέπει να εστιάσουμε σε κάτι συγκεκριμένο. Δεν θεωρώ ότι έχουμε κάποιο μεγάλο πλεονέκτημα. Πρέπει να παίξουμε με πολύ ενέργεια, πρέπει να επικεντρωθούμε στα σωστά πράγματα. Θα είναι δύσκολο παιχνίδι και μέχρι το τέλος, θα είναι ένα ισορροπημένο παιχνίδι.
 
Είσαι ο πρώτος σκόρερ της Βαλένθια σε όλες τις διοργανώσεις. Ποια είναι η άποψη σου για αυτό;
 
Είμαι πολύ περήφανος για αυτόν τον τίτλο, το ότι έγινα πρώτος σκόρερ της Βαλένθια σε όλες τις διοργανώσεις. .Είναι για μένα κάτι μεγάλο, είμαι πολύ περήφανος για αυτό, επειδή δούλεψα πολύ σκληρά για αυτό. Εδώ είναι ο κόσμος μου.
  
 
Φέτος έχεις βελτιώσει τα προσωπικά σου ρεκόρ στα ριμπάουντ και στις ασίστ, ενώ και τα υπόλοιπα ποσοστά σου είναι πολύ υψηλά. Πιστεύεις ότι είσαι στην καλύτερη κατάσταση της καριέρας σας;
 
Δεν θεωρώ ότι βρίσκομαι στην καλύτερη φόρμα της καριέρας μου, επειδή θεωρώ ότι μπορώ να αποδείξω. Προπονούμαι κάθε μέρα πιο σκληρά για να είμαι καλύτερος και καλύτερος κάθε μέρα.
 
Bojan-Dubljevic.jpg
 
Τι σου έρχεται στο μυαλό όταν ακούς τα ονόματα: α) Σπανούλης; , β) Πρίντεζης;
 
Για τους Σπανούλη και Πρίντεζη, το πρώτο που μου έρχεται στο μυαλό είναι... ουάου, γιατί όταν ήμουν παιδί τους έβλεπαν πως παίζουν, οπότε για μένα είναι απίστευτο ότι μπορώ να παίξω εναντίον τους και είμαι πολύ περήφανος για αυτό.
 
BASKET-4.jpg
 
Θεωρείς ότι είναι η ώρα η Βαλένθια να επιβραβευτεί με μια εγγυημένη άδεια στο EuroLeague;
 
Ναι, θεωρώ ότι η Βαλένθια αξίζει μια εγγυημένη άδεια από την Euroleague. Δεν ξέρω τι θα συμβεί, αλλά σίγουρα παλεύουμε κάθε παιχνίδι στην Euroleague και νομίζω ότι αποδεικνύουμε πολλά πράγματα όπως το να έχουμε ένα νέο γήπεδο, το να έχουμε μια σπουδαία ομάδα, οπότε θεωρώ ότι το αξίζουμε.

Έχει δημιουργηθεί μια "Βαλκανική" παρέα στην Βαλένθια. Θεωρείς ότι σε κάνει να νιώθεις πιο άνετα;
 
Είναι ωραίο να ακούω την "Βαλκανική" γλώσσα στην Βαλένθια. Όπως πρωτοείπαμε είναι μια σπουδαία ομάδα, είναι σπουδαίοι παίκτες, όπως και όλες οι ομάδες σε αυτό το επίπεδο. Οπότε θεωρώ ότι είμαστε μια μεγάλη οικογένεια.
 
valencia-basket-media-day-2020-eb20.jpg
 
Με το κλέψιμο σου και την ασίστ σου, η Βαλένθια νίκησε την Μακάμπι Τελ Αβίβ στα τελευταία 2". Ήταν απόφαση της στιγμής ή είναι δουλεμένο στην προπόνηση;
 
Όχι δεν  δουλεύουμε αυτά στην προπόνηση. Ήταν κάτι που έκανα με ένστικτο, γιατί όταν έκλεψα την μπάλα, είδα τον Σάμι Βαν Ρόσομ να φωνάζει το όνομα μου, απλώς του έδωσα την πάσα και σκόραρε. Είναι μια αίσθηση που έχουμε, γιατί παίζουμε μαζί εφτά χρόνια, οπότε ξέρουμε πως να δουλεύουμε μαζί. 
   
   
 
Πολλές ομάδες στην EuroLeague έχουν θετικά κρούσματα κορονοιού. Πώς διαχειρίζεστε την κατάσταση;
 
Στο ξεκίνημα ήταν δύσκολο, αλλά νομίζω τώρα τα πράγματα γίνονται ακόμη καλύτερα και καλύτερα μέρα με την μέρα, οπότε θεωρώ ότι η κατάσταση είναι οκ. Ελπίζω, να τελειώσει πολύ σύντομα και να συνεχίσουμε να ζούμε με την κανονική ζωή μας και οι φίλαθλοι να έρθουν στα ματς και να παίζουμε παιχνίδια όπως ήταν πριν την πανδημία του κορονοιού. 
 
   https://www.youtube.com/watch?v=CV3XrrYHZaw 
   https://www.youtube.com/watch?v=Oy5VSNao56k