Skip to main content

Παταβούκας: «Ο Ολυμπιακός «ταΐζει» την front line του, η περιφέρεια του Παναθηναϊκού μπορεί να σε… σκοτώσει»

Ο Κώστας Παταβούκας μίλησε στο EOK WEB Radio για το μεγάλο ντέρμπι της Euroleague, ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό.

Αναλυτικά ο Παταβούκας μίλησε:

Για τις δύο ομάδες: «Από την μια έχουμε μια ομάδα, τον Ολυμπιακό, όπου έχει πολύ δυνατή front-line και ξεκάθαρους ρόλους, η περιφέρειά του είναι καλή αμυντικά και προσανατολισμένη εξαιρετικά. Από την άλλη, έχουμε τον Παναθηναϊκό, ο οποίος από το αρχικό ψάξιμο, το οποίο ήταν πάρα πολύ φυσιολογικό, έφτιαξε μια καινούρια ομάδα, με καινούριο στήσιμο εντελώς. Δεν ήταν 11 μεταγραφές, ήταν 11 μεταγραφές σχεδόν πρώτης γραμμής και αυτό παίζει τον ρόλο του. Είναι ομάδα στην οποία η μπάλα μένει πάρα πολύ στα χέρια της περιφέρειας, με τον Ναν, με τον Σλούκα, με τον Γκριγκόνις, ο οποίος έχει μπει αρκετά έως πολύ στον σχεδιασμό. Μπορεί η περιφέρεια του Παναθηναϊκού να σε “σκοτώσει” αν της το επιτρέψεις. Είναι δύο διαφορετικές φιλοσοφίες και πολύ τρανταχτή διαφορά είναι ότι ο Ολυμπιακός έχει ένα μοντέλο που στηρίζεται στην ομαδική δουλειά και λειτουργία. Ο Παναθηναϊκός έχει ένα μοντέλο που στηρίζεται στη μεγάλη ατομική ποιότητα την οποία διαθέτει. Εγώ δεν βρίσκω κανένα λάθος, είναι μια επιλογή και τα δύο μπορούν να κερδίσουν».

Για το τι έχει αλλάξει από τα προηγούμενα μεταξύ τους παιχνίδια: «Έχουν αλλάξει οι ομάδες. Αυτό που μπορείς να διακρίνεις είναι ότι έχουν “χωνέψει” οι δύο ομάδες και έχουν ωριμάσει όλες τις αλλαγές που προήλθαν στα ρόστερ. Πιο σημαντικές νομίζω στον Ολυμπιακό. Ο τραυματισμός του Μιλουτίνοβ και η ανάγκη να προσθέσει έναν τέτοιου τύπου ψηλό με κάποιον τρόπο τού λειτούργησε καλύτερα. Είναι τέσσερις βασικοί ψηλοί που έχουν διαφορετικά χαρακτηριστικά μεταξύ τους και που μπορούν να προσφέρουν στις ανάγκες του παιχνιδιού. Από αυτήν την άποψη, ο Ολυμπιακός δείχνει να ρολάρει τον τελευταίο καιρό έτσι όπως τον είχαμε δει πέρσι σε έναν βαθμό. Να λειτουργεί δηλαδή με πολύ καλή κυκλοφορία της μπάλας. Επίσης, έχει δυναμώσει την άμυνα».

Για το αν ο νικητής θα πάρει προβάδισμα για το πλεονέκτημα έδρας: «Θα πάρει ένα σημαντικό προβάδισμα, αλλά από τη στιγμή που δεν έχει “κλειδώσει” μαθηματικά είναι απλώς προβάδισμα».

Για τη διαφορά στη front-line των δύο ομάδων: «Είναι μια από τις πιο τρανταχτές διαφορές μεταξύ των δύο ομάδων. Ο Ολυμπιακός, όχι απλά έχει μια front-line, αλλά παίζει με την front-line και αυτό έχει μια διαφορά. Την “ταΐζει” την front-line του. Δεν την “ταΐζει” μόνο για να εκτελέσει την front-line, αλλά προσπαθεί να έχει και έναν δεύτερο πόλο δημιουργίας κυρίως με τον Φαλ θα έλεγα περισσότερο».

Για το πρόγραμμα του Ολυμπιακού: «Η Παρτιζάν και ο Ερυθρός Αστέρας εκτός έδρας είναι παιχνίδια που έχουν βαθμό δυσκολίας. Η Φενέρμπαχτσε τελευταία αγωνιστική είναι πολύ πιθανό ότι μπορεί να “καίγεται” και η ίδια για πλεονέκτημα. Φαίνεται ότι έχει αρχίσει και ρολάρει η Φενέρ μετά την αλλαγή προπονητή, την περίοδο της προσαρμογής δείχνει δυνατή. Από βάθος ρόστερ αυτό δεν το συζητάμε».