Skip to main content

ΕΟΚ – Κυκλοφόρησε το 27ο τεύχος του e - magazine

Στον διαδικτυακό αέρα βρίσκεται το 27ο τεύχος της μηνιαίας έκδοσης του ηλεκτρονικού περιοδικού της ΕΟΚ.

Αναλυτικά η ενημέρωση της Ομοσπονδίας:

Δέκα θέματα περιέχει το 27ο τεύχος του e-magazine της Ε.Ο.Κ., δίνοντας έμφαση σε ομάδες και συλλόγους που «καλλιεργούν» το μπάσκετ σε απομακρυσμένες περιοχές της χώρας, στην νησιωτική Ελλάδα και το πράττουν για την ευτυχία του ίδιου του παιχνιδιού με την μπάλα του μπάσκετ. Τρείς συνεντεύξεις, από την αθλήτρια του Παναθηναϊκού Τζίλιαν Αλέιν, τον εν ενεργεία παίκτη και προπονητή, Μιχάλη Πελεκάνου και την πρώην διεθνή, Πόλυ Σαρέγκου.

🏀 Το «ταξίδι» στο παρελθόν των εθνικών αποπειρών πρόκρισης στους Ολυμπιακούς Αγώνες συνεχίζεται με τις συμμετοχές της ομάδας Ανδρών στα Προολυμπιακά τουρνουά του 1972 και του 1980.

🏀 Η Τζίλιαν Αλιέν που ήταν η MVP στον τελικό του Κυπέλλου Γυναικών, μιλά στην συνέντευξη που έδωσε στο e-magazine, για το μότο της ζωής της στο μπάσκετ και την πίστη που έχει σε ό,τι κάνει.

🏀 Η Ελλάδα είχε διοργανώσει το πρώτο Ευρωμπάσκετ Γυναικών, πριν από 21 χρόνια και θα φιλοξενήσει ξανά την ίδια διοργάνωση, το καλοκαίρι του 2025. Η Πόλυ Σαρέγκου ξεδιπλώνει τις αναμνήσεις της από την συμμετοχή της ελληνικής ομάδας και την κατάκτηση της 10ης θέσης.

🏀 Ο «Κεραυνός» του Bασίλη Σπανούλη είναι η θυγατρική του ιστορικού ΓΣΛ που έφτασε στην κατάκτηση του Πανελλήνιου Εφήβων το 1999, έχοντας παίκτη, τον νυν προπονητή της Εθνικής Ανδρών.

🏀 Ποια είναι η ομάδα Κού.Πα. Κιλκίς που έχει δώσει έμφαση στην ακαδημία μπάσκετ και φυλά «μπασκετικές «Θερμοπύλες», ενώ έχει συμμετοχή και στον 4ο όμιλο τηςNational League-2;

🏀 Στην Κυπαρίσσια και στον Δίωνα, ο Μιχάλης Πελεκάνος συνεχίζει να είναι ενεργός στο μπάσκετ, παίζοντας στην ομάδα και έχουν την θέση τεχνικού επικεφαλής στην ακαδημία του συλλόγου. Μιλά στο e-magazine για το νέο μετερίζι του στο μπάσκετ.

🏀 Η Νικόπολη Πρέβεζας και το Καναλάκι έχουν την ίδια καταγωγή στον νομό Πρεβέζης και τον ίδιο στόχο ανόδου στη Νational League 2.  

🏀 Στην Ιεράπετρα, την νοτιότερη πόλη της Ευρώπης, το μπάσκετ «ανθίζει» με την  παραγωγή ταλέντων και θεματοφύλακα για τρείς δεκαετίες, τον Μαρίνο Γαϊτανάκη, ο οποίος διακρίνεται και για την σημαντική φιλοζωική δράση του.

🏀 Η οροφή-θόλος στο δημοτικό γήπεδο της Καρδάμαινας στην Κω, στεγάζει τα όνειρα του Ηρακλή 2000, ο οποίος στοχεύει ακόμα ψηλότερα από τα πρωταθλήματα σε Νεανίδες και Κορασίδες που έχει κατακτήσει.  

🏀 Η πρώτη απόπειρα πρόκρισης της Εθνικής Ανδρών σε Ολυμπιακούς Αγώνες σε μια σπάνια αναφορά των ΜΜΕ της εποχής στη στήλη «Ρετρό».

Καλή ανάγνωση!