Skip to main content

Α1 γυναικών - Στα προκριματικά του Eurocup γυναικών θέλουν να συμμετάσχουν Γιάννινα και Ηρακλής

Στα προκριματικά του Eurocup γυναικών θέλουν να συμμετάσχουν Ηρακλής και ΠΑΣ Γιάννενα, με τις ομάδες που κατέλαβαν την 5η και 6η θέση στα playoffs της Α1 γυναικών να ασκούν τυπικά το δικαίωμά τους και να ετοιμάζονται για την κλήρωση που θα γίνει τον Ιούλιο στο Μόναχο. 

Μάλιστα όπως αναφέρεται σε ρεπορτάζ από site των Ιωαννίνων οι Ηπειρώτισσες θέλουν να διαμορφώσουν εκ νέου το «Νέο Κλειστό» προκειμένου να μεγάλωσει η χωρητικότητά του 100 θέσεις, ξεπερνώντας τις 500 συνολικά και να πάρει έγκριση από τη FIBA. 

Όσο για τον Ηρακλή, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε, θέλει να κάνει το βήμα παραπάνω συμμετέχοντας στο Eurocup γυναικών. 

Υπενθυμίζεται ότι ο Ολυμπιακός έχει δικαίωμα και θα καταθέση αίτημα να αγωνιστεί στους ομίλους της Euroleague γυναικών, ενώ ο Παναθηναϊκός θα συμμετάσχει απευθείας στους ομίλους του Eurocup γυναικών. Τέλος, με βάση τη βαθμολογική τους κατάταξη δικαίωμα συμμετοχής στα προκριματικά έχουν τ΄όσο οι Εσπερίδες, όσο και ο Πρωτέας Βούλας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Ηρακλή:

«Με μεγάλη χαρά και ευθύνη απέναντι στην τεράστια ιστορία του τμήματος μπάσκετ γυναικών του συλλόγου, ο ΓΣ Ηρακλής αποδέχθηκε την πρόσκληση για τη συμμετοχή της ομάδας στο EuroCup της περιόδου 2024-25.

Η κλήρωση του EuroCup θα πραγματοποιηθεί στο Μόναχο στις 18 Ιουλίου και η προκριματική φάση θα γίνει στις 19 και 26 Σεπτεμβρίου».