Skip to main content

Basket League: Η ΑΕΚ πρότεινε salary cap χωρίς να ενημερώσει Ολυμπιακό-Παναθηναϊκό

Η ΑΕΚ απέστειλε έγγραφη πρόταση για τον ορισμό salary cap στο ελληνικό πρωτάθλημα σε εννέα ομάδες, χωρίς όμως να ενημερώσει τους δύο αιώνιους, με πιθανούς κινδύνους για τα τηλεοπτικά δικαιώματα και την κεντρική διαχείριση.

Η ομάδα της ΑΕΚ πρότεινε την θέσπιση ενός salary cap με μέγιστο μπάτζετ αξίας 8 εκατομμυρίων ευρώ, αποστέλλοντας αυτό το έγγραφο σε όλες τις ομάδες της Basket League, πλην του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού.

Αυτό εξυπηρετεί τις λιγότερο οικονομικά ισχυρές ομάδες της λίγκας που η αξία του ρόστερ τους είναι αρκετά κάτω από το μέγιστο όριο, όχι όμως και τους δύο αιώνιους που χτίζουν την ομάδα τους ώστε να συνεχίσουν να πρωταγωνιστούν στην Ευρωλίγκα. Η Ένωση βέβαια, έχει βάλει ως παράμετρο την καταβολή ενός "φόρου πολυτελείας" σε όποια ομάδα ξεπερνά το όριο των 8 εκατ, το οποίο θα μοιράζεται αναλογικά στους υπόλοιπους.

Η κίνηση αυτή ωστόσο μπορεί να δημιουργήσει ζητήματα σε ότι αφορά την διαχείριση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων και την κεντρική διαχείριση, ωθώντας δηλαδή την κάθε ομάδα να διαπραγματευτεί ατομικά το ποσό που θα ζητήσει για την ερχόμενη σεζόν, αντί για την συλλογική διαδικασία που γινόταν ως τώρα.