Skip to main content

Μπαρτζώκας: «Το μυστικό μας είναι πως έχουμε παίκτες χωρίς εγωισμό, το 2009 ήμουν στο Βερολίνο ως οπαδός του Ολυμπιακού»

Για το κίνητρο του Ολυμπιακού, αλλά και το μυστικό της επιτυχίας που τον φέρνει σε Final Four για τρίτη σερί σεζόν, μίλησε ο Γιώργος Μπαρτζώκας, στο πλαίσιο της συνέντευξης Τύπου της διοργάνωσης.

Αναλυτικά ο προπονητής των «ερυθρόλευκων» μίλησε:

Για τον χαμένο περσινό τελικό και αν προσφέρει επιπλέον κίνητρο: «Και μόνο που βρισκόμαστε εδώ μας δίνει ισχυρό κίνητρο. Βρισκόμαστε στις 4 καλύτερες ομάδες. Δεν χρειαζόμαστε επιπλέον κίνητρο. Θα αντιμετωπίσουμε μία μηχανή νικών όπως είναι η Ρεάλ, ωστόσο η ομάδα μας διαθέτει πολεμιστές και είμαστε έτοιμοι».

Για την απώλεια σημαντικών παικτών σε σχέση με πέρυσι και το γεγονός πως για τρίτη διαδοχική φορά βρίσκεται στο Final Four: «Μιλάμε για ανθρώπους. Το πιο σημαντικό για μας ήταν να βρισκόμαστε στην ίδια σελίδα. Έχουμε ένα γκρουπ ανθρώπων εντός κι εκτός παρκέ που δείχνει τη νοοτροπία μας. Δουλεύουμε όλοι μαζί, στα δύσκολα είμαστε μαζί και προσπαθούμε να παίξουμε καλό μπάσκετ. Για πρώτη φορά στην ιστορία του Ολυμπιακού συμμετέχουμε για τρίτο σερί Final Four. Είναι τρομερά σημαντικό. Τις δύο τελευταίες φορές ήμασταν άτυχοι και χάσαμε στο τελευταίο σουτ.

Το μυστικό μας είναι πως έχουμε παίκτες χωρίς εγωισμό, χωρίς εμπάθεια, παίκτες που σέβονται ο ένας τον άλλον και παίκτες που σέβονται τη φανέλα της ομάδας που φορούν».

Για το αν έχουν δει το σουτ του Γιουλ από τον χαμένο τελικό με τους παίκτες του: «Δεν το έχουμε δει. Ούτε του Μίτσιτς, ούτε του Γιουλ. Θα πω στους παίκτες μου όμως αν τεθεί θέμα … σας παρακαλώ μην αφήσετε τον Γιουλ να ντριμπλάρει με το δεξιό χέρι και να σουτάρει. Όταν ήμουν προπονητής στην Μπαρτσελόνα είχε σκοράρει με τον ίδιο τρόπο.

Μακάρι να βρεθούμε στην ίδια κατάσταση και να είμαστε πιο τυχεροί».

Για το Final Four του 2016 στο Βερολίνο κι αν έχει κάποια ανάμνηση: «Ήμουν προπονητής της Λοκομοτίβ Κουμπάν, ήμασταν το αουτσάιντερ κι είχαμε καταφέρει το απίθανο να είμαστε στις 4 καλύτερες ομάδες. Η πρώτη εμπειρία ενός Final Four είναι δύσκολη. Χάσαμε στον ημιτελικό από την ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Χρειάζεται εμπειρία. Είναι δύσκολο για κάποια πρωτοεμφανιζόμενη ομάδα να κερδίσει.

Το 2009 είχα έρθει στο Βερολίνο ως οπαδός του Ολυμπιακού. Φανταστική πόλη. Ελπίζω η ανάμνηση μου μετά από αυτό να είναι η κατάκτηση της Euroleague».