Skip to main content

Πρίντεζης: «Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός έχουν περισσότερα κοινά από αυτά που τους χωρίζουν»

Στο περιθώριο του AegeanBall Festival της Σύρου, ο Γιώργος Πρίντεζης μίλησε για τους Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό, για την Εθνική ομάδα, αλλά και την γιορτή που ετοιμάζει ο Ολυμπιακός προς τιμήν του, τον Σεπτέμβριο.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Πρίντεζης στην κάμερα της Cosmote TV: 

«Μακάρι να πάνε όλα καλά με την Εθνική και να γυρίσουμε ξανά στις επιτυχίες. Ο Σπανούλης ζει για το μπάσκετ, το αγαπάει πολύ αυτό που κάνει. Είναι της λεπτομέρειας. Αν δουλεύεις πολύ, ό,τι κι αν κάνεις, θα πετύχεις. Η δουλειά και το κίνητρο είναι τα σημαντικότερα. Η αλήθεια είναι ότι στο μυαλό μου το μπάσκετ μπαίνει ξανά πιο έντονα. Πάντα ήμουν συνειδητοποιημένος, δεν τρέφω αυταπάτες. Μπορεί σωματικά άντεχα, αλλά ψυχικά είχα τελειώσει. Ό,τι μπορώ πλέον να κάνω, θα το κάνω και αρκετά καλά.

Ευτυχώς ή δυστυχώς όλα κρίνονται στο τέλος. Ο Ολυμπιακός έπαιξε πάρα πολύ ωραίο μπάσκετ, πήγε στο Final Four και ήταν στην ελίτ, αλλά στο τέλος η αλήθεια είναι ότι δεν τα κατάφερε. Το κακό είναι να μην καταλάβεις τα λάθη σου, αν δεν προσπαθήσεις να γίνεις καλύτερη ομάδα αύριο. Το θέμα είναι να κάνεις την αυτοκριτική σου και να βλέπεις τι είναι αυτό που λείπει.

Πάντα είχα μία διαφορετική άποψη, Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός έχουν περισσότερα κοινά από αυτά που τους χωρίζουν. Αν εξαιρέσουμε τις τέσσερις γραμμές, πάντα η μία ομάδα τραβάει την άλλη, πάντα η μία ομάδα παρασύρει την άλλη. Είναι και καλό για το ελληνικό μπάσκετ. Είμαι τυχερός που έχω προλάβει τη δεκαετία του '90, με Περιστέρι, Ηρακλή, ΠΑΟΚ, ΑΕΚ. Μακάρι να γίνει πιο ανταγωνιστικό το πρωτάθλημα.