Skip to main content

Τρία στοιχεία που θα κάνουν τον Ολυμπιακό καλύτερο

Το «Shot Clock» γράφει για τι πρέπει να κρατήσουν οι «ερυθρόλευκοι» από την επιστροφή τους σε Final Four, τα οποία θα τους βοηθήσουν να εμφανιστούν ακόμα περισσότερο βελτιωμένοι την νέα σεζόν.  

Παρά την τέταρτη θέση, όπως γράψαμε και σε προηγούμενο άρθρο μας, ο Ολυμπιακός δεν είναι παρά κερδισμένος από τη φετινή σεζόν. Ο αρχικός στόχος, που ήταν η πρόκριση στα πλέι-οφ, ξεπεράστηκε και από εκεί και πέρα η ήττα με buzzer beater από την Εφές δε μπορεί να αφήσει κάποιον παραπονεμένο, παρά το γεγονός ότι ο ΟΣΦΠ έδειξε πολλά στοιχεία που αφήνουν ένα «what if» σε ένα ενδεχόμενο τελικό.

Στο podcast μας αναλύουμε το πώς ο Ολυμπιακός μπορεί να επιστρέψει ακόμη πιο δυνατός, σε ποιες θέσεις μπορεί να ενισχυθεί και άλλα. Όμως, πριν μιλήσουμε για την ενίσχυση, οφείλουμε να δούμε ποια στοιχεία πρέπει να κρατήσει από αυτή την εμπειρία, που για πολλούς από τους παίκτες του ήταν πρωτόγνωρη.

#1 Ο Vezenkov δεδομένα θα γυρίσει πιο δυνατός

Τη φετινή σεζόν, ο σταρ του Ολυμπιακού πέρασε από το «καλός παίκτης» στο «first team all euroleague» και πλέον οι απαιτήσεις έχουν ανέβει για τα καλά. Παρά το γεγονός ότι έκανε το χειρότερο ματς της σεζόν του, στη χειρότερη στιγμή, για μας είναι δεδομένο ότι του χρόνου θα δούμε έναν ακόμη καλύτερο παίκτη. Ο Βούλγαρος Power Forward κάθε χρόνο βελτιώνεται και περιμένουμε από αυτόν να γυρίσει ακόμη πιο dominant ρίχνοντας το βάρος στην εκρηκτικότητα του που θα τον βοηθήσει να λύσει δύο βασικά ζητήματα:

  • Τη δυνατότητα του να παίζει άμυνα με αλλαγές ακόμη και σε παίκτες όπως ο Μίσιτς
  • Τη δυνατότητα του να βάζει τη μπάλα στο παρκέ και να επιτίθεται στα close out.

Με δύο λόγια, στόχος του θα πρέπει να είναι να γίνει ακόμη  πιο versatile και σίγουρα θα το πετύχει.

#2 Ο Γιώργος Μπαρτζώκας καθιερώνεται στο υψηλότερο επίπεδο

Με την πολυαναμενόμενη, από τον κόσμο του Ολυμπιακού, ανανέωση του συμβολαίου του προπονητή, η ομάδα του λιμανιού φαίνεται να αποκτά σταθερότητα και να χτίζει σε σοβαρές βάσεις. Ο coach Μπαρτζώκας φέτος έκανε το άλμα και από εξαιρετικός recruiter και καλός προπονητής, πέρασε στο “elite coach” στο επίπεδο της Ευρωλίγκας. Αυτό δε συνοδεύτηκε από ένα Ευρωπαϊκό τίτλο, όμως κατά την άποψή μας η παρουσία του αποτελεί εγγύηση ανταγωνιστικότητας και ποιοτικού μπάσκετ. Ο Μπαρτζώκας ήδη έχει αναγνωρίσει τα κενά στο ρόστερ, ενώ έκανε βήματα στη διαχείριση του αγώνα σε κρίσιμα σημεία. Ο Ολυμπιακός πρέπει να αισθάνεται άνετα με ένα τέτοιο προπονητή στην άκρη του πάγκου του.

#3 Ο κορμός θα είναι εκεί

Με τους Βεζένκοφ και Μπαρτζώκα να έχουν ήδη αναφερθεί, δε μπορούμε παρά να κάνουμε λόγο για τα υπόλοιπα κρίσιμα συστατικά της επιτυχίας: Fall, Σλούκας, Walkup, McKissic, Παπανικολάου θα είναι -σχεδόν- δεδομένα και του χρόνου στο λιμάνι, ενώ αν σκεφτούμε το πόσο «καλά» είναι τα συμβόλαια αυτών, σίγουρα υπάρχει η δυνατότητα για ποιοτικές προσθήκες. Η παρουσία του Dorsey είναι ερωτηματικό, αλλά αυτά θα τα αναλύσουμε και στην off-season. Το βασικό είναι ότι ο κορμός του Ολυμπιακού είδε ως σύνολο πρώτη φορά μια τόσο μεγάλη σεζόν και ανταποκρίθηκε όσο το δυνατόν καλύτερα. Από εκεί και πέρα, οι τίτλοι για κάθε ομάδα είναι ο στόχος, αλλά μια σεζόν δε κρίνεται απαραίτητα μόνο από αυτούς.