Skip to main content

Γουόριορς - Μια δυναστεία που επέστρεψε, όταν λίγοι το περίμεναν!

Το «Shot Clock» γράφει για το comeback του Γκόλντεν Στέιτ στους τελικούς του ΝΒΑ

Ο Klay Thompson είναι δακρυσμένος στο κέντρο του γηπέδου, μη μπορώντας να αντέξει συναισθηματικά το πώς μετά από τόσα χρόνια τόσο σοβαρών τραυματισμών, επέστρεψε. Και όχι απλά επέστρεψε, αλλά εμφανίζεται καλύτερος από κάθε προσδοκία, έχοντας ήδη 3 ματς με πάνω από 30 πόντους στα πλέι οφ. Κι όμως, στην αρχή της σεζόν, ελάχιστοι υπολόγιζαν τους Warriors.

Ο Hollinger του «the Athletic» έγραφε ότι πρόκειται για μια ομάδα που δε μπορείς να εμπιστευτείς. Και κανείς, αν έβλεπε το ρόστερ, θα μπορούσε να δει μια ομάδα πλέι-οφ, αλλά δύσκολα μια ομάδα πρωταθλητισμού:

  • O Draymond Green είχε τη σεζόν 2019-20 και 2020-21 τις χειρότερες σεζόν της καριέρας του.
  • Ο Thompson είχε δύο καταστροφικούς τραυματισμούς που τον κράτησαν έξω δύο χρόνια!
  • Ο Andrew Wiggins θεωρούνταν ένα από τα χειρότερα συμβόλαια του ΝΒΑ, φεύγοντας από τη Μινεσότα.
  • Ο Jordan Poole μόλις ένα χρόνο πριν αγωνιζόταν στη G League.
  • O Kevon Looney ήταν ερώτημα αν μπορεί να μείνει υγιής!
  • Ο Οtto Porter, όχι απλά είχε ζητήματα τραυματισμών, αλλά είχε όλες και όλες δύο προτάσεις το περασμένο καλοκαίρι!
  • Ο Gary Payton Jr έφτασε ένα βήμα από το να κοπεί από το ρόστερ των Warriors και είχε ζητήσει να μπει στην ομάδα ανάλυσης βίντεο της ομάδας.
  • Ο Bjelica ήταν 12ος παίκτης των Heat…
  • Οι Kuminga και Moody δεν είναι παρά δύο rookies που δύσκολα θα μπορούσαν να πάρουν χρόνο συμμετοχής στα πλέι οφ, ενώ ο Andre Iguodala είναι ένα βήμα πριν σταματήσει την καριέρα του.

Τί άλλο θα χρειαζόταν μια ομάδα ώστε να έχει από πάνω της ένα μανδύα αμφισβήτησης; Κι όμως! Στο πρώτο επεισόδιο του Shot Clock Podcast της σεζόν θεωρήσαμε τους Warriors ως μια από τις πιο δυνατές ομάδες της Δύσης. Το βασικό μας σκεπτικό ήταν ότι θα πρέπει να εμπιστευτούμε μια από τις κορυφαίες τριάδες που έχει δει ποτέ το μπάσκετ, πόσο μάλλον όταν συμπληρώνονται από παίκτες όπως ο Wiggins και υπό την καθοδήγηση του σπουδαίου Steve Kerr.

Έτσι, οι Warriors κόντρα στα αρχικά προγνωστικά, αλλά με τη παρουσία τους στο γήπεδο να δείχνει ότι είναι η καλύτερη ομάδα κατάφεραν να πάνε ξανά στους τελικούς του ΝΒΑ, έχοντας πλέον και το πλεονέκτημα έδρας, με τον Curry και τον Klay να είναι (προς έκπληξη κανενός) οι δύο πρώτοι σε τρίποντα στα play-off και τους Wiggins και Looney να είναι (προς έκπληξη όλων) οι leaders στα πλέι οφ σε επιθετικά ριμπάουντ διαλύοντας κάθε ομάδα σε αυτό το κομμάτι! Μα κυρίαρχα, με εμπιστοσύνη στις δυνατότητες του κάθε παίκτη και στο συλλογικό τους πνεύμα.

Η παρουσία του Steph Curry αποτελεί την εγγύηση. Εγγύηση για επιτυχία, για ομαδικότητα, για σπουδαίες πορείες και ο σπουδαίος αυτός παίκτης, κερδίζοντας το πρωτοεμφανιζόμενο βραβείο του MVP των τελικών της Δύσης, έδειξε ξανά την κλάση του με 23.8 πόντους ανά αγώνα και 7 ασίστ! Από κοντά, οι Wiggins και Thompson που παρότι σούταραν άσχημα στη σειρά, είχαν έκαστος από 18.6 πόντους, με τον καναδό σταρ να παίζει την κορυφαία άμυνα που έχουμε δει πάνω στον σπουδαίο Λούκα Ντόνσιτς, o οποίος όσο καλός και αν ήταν επιθετικά στη σειρά, αμυντικά πλήγωσε την ομάδα του! Στο ΝΒΑ δε μπορείς να κλέβεις στην άμυνα.

Η δουλειά δεν τελείωσε. Oι Warriors λένε ότι πρέπει να κερδίσουν άλλα 4 παιχνίδια για να τελειώσει. Και για να είμαστε ειλικρινείς, αυτοί ξέρουν καλύτερα από όλους.