Skip to main content

Μια βραδιά που δύσκολα θα ξεχαστεί

Το «Shot Clock» γράφει για μία… παράξενη βραδιά στο ΝΒΑ, που επεφύλασσε εκπλήξεις που κανείς δεν θα μπορούσε να φανταστεί.

Ενώ οι ελληνικές ομάδες είχαν μια εξαιρετική αγωνιστική στην Ευρωλίγκα απέναντι σε δύο πάρα πολύ δυνατές ομάδες, η βραδιά στο ΝΒΑ ήταν -το λιγότερο- παράξενη. Πλησιάζοντας προς το τέλος της σεζόν είναι σίγουρο ότι θα δούμε τόσο εκπλήξεις, όσο φυσικά και δυνατές μονομαχίες για τα πλασαρίσματα στη βαθμολογία. Χθες το βράδυ, ήταν μια βραδιά που επιφύλασσε κάποια αποτελέσματα και εμφανίσεις που δύσκολα κανείς θα μπορούσε να τα φανταστεί.

#1 Η Washington έβαλε 135 πόντους και κέρδισε το Dallas με 32 πόντους διαφορά

Μια ομάδα που ρεαλιστικά έχει ξεμείνει από στόχους, υποδέχεται μια ομάδα που θέλει να διασφαλίσει τη 3η  θέση στη Δύση. Η πρώτη έχει πολλές απουσίες, ενώ η δεύτερη εμφανίζεται σχεδόν πάνοπλη. Το αποτέλεσμα; 135-103 υπέρ της πρώτης. Αν σε όλα αυτά προσθέσουμε και το ότι οι Doncic και Brunson ήταν εξαιρετικοί, τότε καταλαβαίνουμε ότι το χθεσινό αποτέλεσμα ήταν απλά…κάτι που δε θα περιμέναμε. Αν δε φτάνουν όλα αυτά, τότε ας δούμε και το τελευταίο περίεργο της βραδιάς: o Caldwell-Pope είχε 35 πόντους, ενώ ο μέσος όρος του είναι 13.

#2 Τα δεύτερα του Μέμφις διέλυσαν τους Suns

Όπως έχουμε ξαναγράψει, δεν εμπιστευόμαστε τους Suns παρά την εντυπωσιακή regular season τους. Μια βραδιά σαν τη χθεσινή είναι ενδεικτική: το εντυπωσιακό Μέμφις που έφτασε σε ρεκόρ 20-2 χωρίς τον Ja Morant, αγωνίστηκε χωρίς τους Morant, Jaren Jackson, Bane, Tyus Jones και Stephen Adams, δηλαδή χωρίς τα 4\5 της πεντάδας του και χωρίς τον αναπληρωματικό του guard. Ε και; Κέρδισε με άνεση τους Suns παρά τους 41 πόντους του Devin Booker.

#3 H βραδιά των Clippers

Οι Clippers αγωνίστηκαν απέναντι στους Bucks, οι οποίοι κατέβασαν κυριολεκτικά μόνο το βάθος του πάγκου τους. Οι πρωταθλητές, ερχόμενοι από δύο πολύ δυνατά ματς με Σίξερς και Νετς, άφησαν όλους τους βασικούς τους να ξεκουραστούν και έτσι δέχθηκαν 153 πόντους από τους LA Clippers, που έσπασαν το ρεκόρ τους σε πόντους. Κι όμως, αυτό δεν ήταν το πιο αξιοπρόσεκτο στοιχείο της βραδιάς! Ο Robert Covington, ένας εξαιρετικός ρολίστας και αμυντικός, σκόραρε 43 πόντους, διαλύοντας το προσωπικό του ρεκόρ έχοντας 11/18 τρίποντα, 3 τάπες και 8 ριμπάουντ. Μετά το ματς, στην ερώτηση της δημοσιογράφου «Πώς ένιωθε σήμερα» είπε ότι δε ξέρει ακριβώς τί συνέβη και ότι απλά «έβλεπε σαν ωκεανό το καλάθι ήδη από το ζέσταμα». Παρέα στον Covington ο καταπληκτικός φέτος Amir Coffey! Για όσους παρακολουθούν τη στήλη μας, ο Coffey ήταν στις προτάσεις μας για τη θέση «3» στον ΟΣΦΠ το καλοκαίρι που μας πέρασε. Τελικά, η δουλειά του καρποφόρησε και κέρδισε τη θέση του στο ΝΒΑ, είναι βασικός στους Clippers και χθες με 32 πόντους, 6 ριμπάουντ, 7 ασίστ και 4 κλεψίματα έδειξε ξανά την ποιότητά του.