Skip to main content

Τρεις παίκτες της G League έτοιμοι για Ευρώπη

Μετά την Κίνα, το «Shot Clock»… ταξιδεύει στις ΗΠΑ και επιλέγει τρεις παίκτες από το πρωτάθλημα της G League, οι οποίοι μπορούν να σταθούμ με αξιώσεις στην Ευρώπη.

Πέρσι τέτοιο καιρό, γράφαμε στο superbasket.gr για παίκτες από τη G League που μπορούν και πρέπει να έρθουν στην Ευρώπη. Με τις προτάσεις μας να πηγαίνουν…αρκετά καλά, αν σκεφτεί κανείς ότι η βασική μας πρόταση ήταν ο Donta Hall, ένας mobile ψηλός που κάνει πάταγο στη πρώτη του σεζόν στην Ευρώπη, φέτος επιστρέφουμε με μια νέα λίστα. Μετά τις προτάσεις μας από το πρωτάθλημα Κίνας, ταξιδεύουμε τώρα στη G League και παρουσιάζουμε τρεις παίκτες, οι οποίοι είναι έτοιμοι για Ευρώπη, όχι όμως απαραίτητα για Ευρωλίγκα.

Craig Randall II

Για τον Randall δεν έχει σημασία να ψάξετε τί έκανε στο κολλέγιο, ούτε πώς πήγαινε η καριέρα του μετά από αυτό. Ο αριστερόχειρας guard είναι μια μοναδική ιστορία από μόνη της. Όντας κυριολεκτικά άνεργος, έδινε τα πάντα στο να εξελίξει το παιχνίδι του και έτσι τον Οκτώβρη πήρε μέρος στα δοκιμαστικά της G League και συγκεκριμένα στα try outs των Long Island Nets στο Brooklyn. Από ερασιτέχνης τον Οκτώβρη, έφτασε να είναι παίκτης του μήνα στην αναπτυξιακή λίγκα του ΝΒΑ τον Φλεβάρη και να έχει μέσο όρο 26.7 πόντους και 6.1 ασίστ. Στα 26 του πλέον ο Randall έπιασε την ευκαιρία από τα μαλλιά, παίζει 40 λεπτά μέσο όρο, πυροβολεί από παντού σουτάροντας 13.5 τρίποντα ανά αγώνα και ολοένα και βελτιώνεται παίζοντας μακριά από τη μπάλα, αλλά και σαν δημιουργός -παρότι είναι επιρρεπής στο λάθος. Σε καμία περίπτωση δεν αποτελεί επιλογή για την Ευρωλίγκα, μιας και είναι πολύ πίσω σε ζητήματα τακτικής και αντίληψης. Όμως, αν μια ομάδα στο Eurocup, στο BCL ή ακόμη και στην ελληνική basket league ψάχνει έναν επαγγελματία σκόρερ που δίνει τα πάντα στο γήπεδο και είναι σε τιμή ευκαιρίας…τότε εδώ έχουμε μια πολύ καλή περίπτωση.

Trevelin Queen

Με ύψος 1.98 μ. και χαρακτηριστικά καθαρού shooting guard, o Queen που είναι 2way παίκτης των Rockets κάνει μια καταπληκτική σεζόν στη G League. Ωστόσο, για να είμαστε ειλικρινής, υπάρχουν σημαντικά κενά στο παιχνίδι του που δύσκολα θα του επιτρέψουν να παίξει στο ΝΒΑ, παρότι ίσως του δωθεί μια μικρή ευκαιρία. Οι Ευρωπαικές ομάδες -ακόμη και αυτές της Ευρωλίγκας- μπορούν να ρίξουν μια ματιά σε ένα 25χρονο παίκτη που σκοράρει 25.3 πόντους και 35% για τρεις σε 10 προσπάθειες ανά αγώνα. Η τιμή του είναι χαμηλή, το κίνητρο με το οποίο παίζει υψηλό και όσο λιγότερο σκάει τη μπάλα, τόσο πιο αποτελεσματικός είναι. Στην Ευρωλίγκα μπορεί να έχει ένα μικρό ρόλο ως on ball defender και ως catch and shoot shooter, ενώ σίγουρα θα μπορούσε να κάνει μια χρονιά σε πιο χαμηλή λίγκα ως all around scorer.

Reggie Perry

Όσοι παρακολουθούν τις μικρές Εθνικές ίσως θυμούνται τον Perry να λάμπει με την εθνική των ΗΠΑ στο παγκόσμιο u18 της Κρήτης. Ο παίκτης των 905 Raptors είναι 22 ετών και μπορεί να είναι ο επόμενος εξαιρετικός mobile ψηλός στην Ευρωλίγκα. Το παράθυρό του στο ΝΒΑ δεν έχει κλείσει και με τους 20 πόντους και 11.5 ριμπάουντ που έχει ανά αγώνα σίγουρα πολλές ομάδες τον έχουν στα ραντάρ τους. Το καλοκαίρι όμως πλησιάζει και κάθε ομάδα της Ευρωλίγκας που κινείται σε πιο χαμηλό μπάτζετ πρέπει να τον έχει στα reports της. Παίκτης με υψηλό κίνητρο (όπως όλοι της λίστας), εξαιρετικά δυνατός και αθλητικός, φοβερός rebounder με καλή αντίληψη για το παιχνίδι, πλέον έχει εξελίξει και το σουτ του. Τα step back τρίποντα που παίρνει στη G League φυσικά δε θα τα δούμε εδώ, αλλά μπορεί κάλλιστα στο μέλλον να είναι μια pick and pop απειλή. Όσον αφορά το μεγαλύτερο του ατού; Είναι φανταστικός πάνω από τη στεφάνη και αυτό στην Ευρώπη είναι σαν να έχεις ένα ακατέργαστο διαμάντι. Η pick and roll άμυνά του θέλει δουλειά, αλλά στα 22 του έχει όλο το χρόνο μπροστά του.