Skip to main content

Τρεις μυθικές εμφανίσεις σε δύο μέρες (vids)

Το «Shot Clock» γράφει για τρεις σπουδαίους παίκτες που μέσα στο Σαββατοκύριακό, συνδύασαν «το τερπνόν μετά του ωφελίμου», δηλαδή οδήγησαν τις ομάδες τους σε σπουδαίες νίκες, πραγματοποιώντας εμφανίσεις που θα μείνουν στην ιστορία.

Το ΝΒΑ έχει μπει στην τελική του ευθεία και για πολλές ομάδες κάθε αγώνας πλέον είναι κρίσιμος. Στη πραγματικότητα, αν εξαιρέσουμε τους Phoenix Suns, που φαίνεται πολύ δύσκολο να χάσουν τη πρωτιά της Δύσης, όλες οι άλλες θέσεις παραμένουν ανοιχτές. Ειδικά από τη στιγμή που ομάδες όπως οι Warriors και οι Nets περνάνε ένα τόσο κακό φεγγάρι, όλα είναι ανοιχτά. Έτσι λοιπόν το μέσα στο Σαββατοκύριακο είχαμε τρεις μυθικές εμφανίσεις από σπουδαίους παίκτες που όχι απλά έκαναν τα πάντα στον αγωνιστικό χώρο, αλλά έδωσαν υπερπολύτιμες νίκες στις ομάδες τους.

#3 LeBron James vs Golden State Warriors

Οι Lakers το καλοκαίρι ήταν περήφανοι για το γεγονός ότι έφτιαξαν μια super-team. Λίγους μήνες μετά, βρίσκονται στην 9η θέση της Δύσης με το απαγοητευτικό ρεκόρ 28-35 χωρίς να έχουν καν διασφαλίσει τη παρουσία τους στα πλέι ιν! Έχοντας 2 νίκες και 9 ήττες στα τελευταία 9 ματς τους βρήκαν τους πληγωμένους Warriors και ο «βασιλιάς» πήρε το ματς στις πλάτες του σκοράρωντας 56 πόντους (!), γυρνώντας το χρόνο πίσω και δίνοντας μια μοναδική μπασκετική παράσταση. Ο James είχε 16/31 σουτ, 6/11 τρίποντα και 12/13 βολές και έδειξε ότι ακόμη και στα 37 του παραμένει ένας από τους καλύτερους παίκτες του κόσμου.

#2 Jason Tatum vs Brooklyn Nets

Μετά από ένα πολύ κακό ξεκίνημα στη σεζόν τους, οι Boston Celtics είναι πλέον μια πολύ ισχυρή δύναμη στην ανατολή και έχουν ανέβει στην 5η θέση της κατάταξης. Τη Κυριακή αντιμετώπισαν τους Nets και με τον Tatum να σκοράρει 54 πόντους με 8/15 τρίποντα πήραν μια σπουδαία νίκη. Για την ομάδα της Βοστώνης ξεχωρίζει η σπουδαία της άμυνα, αλλά όταν έχεις ένα επιθετικό υπερόπλο όπως ο νεαρός σουπερ τους, τότε πάντα θεωρείσαι επικίνδυνος. Ο Tatum μετρά 26.5 πόντους, 8.5 ριμπάουντ και 4.2 ασίστ ανά αγώνα και είναι δεδομένα ένας από τους καλύτερους παίκτες του κόσμου στα 24 του!

#1 Nikola Jokic vs New Orleans Pelicans

Πόσοι παίκτες άραγε έχουν κάνει ματς που έχουν «γράψει» πάνω από 40 πόντους, 10 ριμπαουντ, 10 ασίστ, 3 κλεψίματα και 3 μπλοκ; Ένας, σε ολόκληρη την ιστορία του ΝΒΑ. Ο Nikola Jokic. Ο Σέρβος MVP που σπάει τα κοντέρ της στατιστικής κάνοντας τη σπουδαιότερη χρονιά βάσει αριθμών που έχει δει το άθλημα, οδήγησε τους Nuggets στη νίκη επί των Πέλικανς έχοντας 46 πόντους με 16/22 σουτ και προσέθεσε 12 ριμπάουντ, 11 ασίστ, 3 κλεψίματα και 4 μπλοκ. Οι Nuggets πλέον βρίσκονται στην 6η θέση, μόλις μια νίκη μακριά από την 5η και έχοντας εκτός τον 2ο και 3ο καλύτερο παίκτη τους είναι πάρα πολύ επικίνδυνοι. Όσο για τον ψηλό τους; Παίζει με τα όρια του αθλήματος.