Skip to main content

Έξι παίκτες που θα μπορούσαν να είναι φέτος για πρώτη φορά All Star

Το Shot Clock γράφει για τους παίκτες που η φετινή τους απόδοση τους δίνει το δικαίωμα να ονειρευτούν μία θέση στο All Star Game, για πρώτη φορά στην καριέρα τους.

Η ψηφοφορία για το φετινό All Star Game έχει ξεκινήσει και κάποιοι παίκτες έχουν ήδη κλεισμένη τη θέση τους εκεί. Άλλοι θα πάνε για πολλοστή φορά, ενώ άλλοι θα πάνε ακόμη και μόνο με το όνομά τους, χωρίς η απόδοσή τους να είναι ιδιαίτερα καλή (πχ Davis, Lillard). Κάποιοι όμως, δεν έχουν ξαναπάει και δεν είναι καθόλου σίγουρο ότι θα πάνε όμως δεδομένα το αξίζουν! Θα πάνε για πρώτη φορά ή εν πάσει περιπτώσει το αξίζουν για πρώτη φορά στη καριέρα τους. Πάμε να δούμε ποιοι είναι αυτοί.

Murray54

Dejounte Murray

Aν ο Leonard δεν είχε επιλέξει να φύγει από τους Spurs, θα είχε φτιάξει ένα εξαιρετικά δυναμικό 2 way ντουέτο με τον Murray. Τα χρόνια όμως πέρασαν, ο Leonard δεν είναι καιρό πια στο Σαν Αντόνιο και ο Dejounte είχε να παλέψει και με ένα πολύ σημαντικό τραυματισμό. Φέτος όμως είναι ξεκάθαρα η χρονιά του. Μετρώντας 17.8 πόντους, 8.4 ριμπάουντ και 8.8 ασίστ είναι ένας από τους πιο παραγωγικούς παίκτες της λίγκας χωρίς να το usg% του να είναι πολύ υψηλό (25%). Την ίδια στιγμή, ο point guard των Spurs είναι ένας πάρα πολύ καλός αμυντικός και όντας ακόμη 25 ετών φέτος θα είναι μια, από τις αρκετές προσπάθειές του να μπει στο All Star Game.

Fred VanVleet

Fred VanVleet

O ύψους 185 εκατοστών απόφοιτος του Wichita State αποτελεί το τοτέμ των undrafted παικτών στο σύγχρονο ΝΒΑ. Ο VanVleet είναι ο ηγέτης των Raptors και φέτος μετρά 20 πόντους και 6.7 ασίστ ανά αγώνα σουτάροντας με 40 (!) στο τρίποντο, ενώ παράλληλα είναι πρώτος στη λίγκα σε λεπτά ανά αγώνα με 37.9 λεπτά! Χωρίς τον ηγέτη τους οι Ράπτορς καταρρέουν και ο coach Nurse έχει προσπαθήσει πολλές φορές να κρατήσει τον παίκτη του για πάνω από 40 λεπτά στο παρκέ, δείγμα του πόσο καλός είναι πια.

Jonas Valanciunas

Jonas Valanciunas

Οι πιθανότητες να είναι στο All Star o Λιθουανός γίγαντας είναι λίγες αντικειμενικά. Η ομάδα του είναι κακή, ο ίδιος είναι αρκετά αντιτουριστικός και στην ομάδα του υπάρχει και ο Brandon Ingram που είναι πιο.. ψηλά σε μια θέση για το all star game. Eμείς ωστόσο πρέπει να δώσουμε την αναφορά στον Valanciunas μιας και έχει 18.5 πόντους, 12 ριμπάουντ και 2.5 ασίστ ανά 31 λεπτά αγώνα, ενώ σουτάρει 45% για τρεις! Ο Jonas Valanciunas είναι διαχρονικά ένας παίκτης που κάνει τις ομάδες του πολύ καλύτερες, αλλά το γεγονός ότι φέτος μετρά +7 Net Rating σε μια τόσο κακή ομάδα είναι δείγμα της ποιότητάς του.

DeAndre Ayton

DeAndre Ayton

Ο Ayton δε κατάφερε να πληρωθεί το καλοκαίρι που πέρασε σε μια κίνηση που σίγουρα ξεχώρισε αρνητικά από πλευράς των Suns. Όμως, αυτό δε φαίνεται να πτόησε ιδιαίτερα το νούμερο 1 πίκ του 2018 μιας και φέτος είναι ακόμη καλύτερος. Ο Ayton δίνει μια διαφορετική διάσταση στο παιχνίδι των Suns, καθώς είναι ένας εξαιρετικός παίκτης κοντά στο καλάθι σε κάθε μορφή επίθεσης (Post up, face up, pick and roll). Αμυντικά, παρέχει μέγεθος και πλέον έχει μετατραπεί σε έναν αξιοπρεπέστατο αμυντικό, όντας παράλληλα πολύ καλός rebounder. O Ayton μετρά 17 πόντους και 11 ριμπάουντ, δεδομένα όμως θα είχε τεράστιους αριθμούς σε μια ομάδα που θα του έδινε κάτι παραπάνω από το 21% usage rate που παίρνει στους Suns. Με τις φετινές απουσίες, ο Ayton θα μπορέσει να διεκδικήσει μια θέση στο All Star.

Andrew Wiggins

Andrew Wiggins

Ο Καναδός σταρ των Warriors έχει μετατραπεί σε έναν από τους καλύτερους 2 way παίκτες της λίγκας. Οι αριθμοί του σε άμυνα και επίθεση είναι πάρα πολύ υψηλοί, ενώ είναι ο παίκτης με το μεγαλύτερο ποσοστό στο τρίποντο (42.5% σε 5.3 προσπάθειες ανά αγώνα!) στην ομάδα του Στεφ Κάρι και ο παίκτης που μαρκάρει τον καλύτερο αντίπαλο παίκτη στην ομάδα του Ντρέιμοντ Γκριν! Ο Wiggins σκοράρει 18.8 πόντους ανά αγώνα σε 49% fg, ενώ είναι πιθανότερα το ιδανικότερο ταίριασμα για την ομάδα των Warriors. Από κακός αμυντικός έχει γίνει ένας από τους καλύτερους σε όλο το ΝΒΑ, από αναποτελεσματικός σκόρερ είναι πλέον στους 10 καλύτερους σε όλο το ΝΒΑ σε πολλές κατηγορίες και η ομάδα του είναι η καλύτερη στο ΝΒΑ. Ο Andrew Wiggins είναι ο πιθανότερος All Star της λίστας μας. Εκτός του επόμενου.

Ja Morant

Ja Morant

Οι Γκρίζλις είναι 4οι στη Δύση και ο καλύτερος τους παίκτης μετρά 24.5 πόντους με 48% fg και 38% τρίποντο, 5.7 ριμπάουντ και 6.6 ασίστ. Ο Morant αποτελεί δίχως ερώτημα τον καλύτερο νεο point guard στη λίγκα για φέτος -ναι, πάνω και από τον Luka Doncic. Η άμυνα του παραμένει μέτρια αν και έχει βελτιωθεί. Όμως, επιθετικά αποτελεί έναν από τους πιο επικίνδυνους, αθλητικούς και πολυδιάστατους παίκτες της λίγκας. Ο Morant συνδυάζει τα χαρακτηριστικά ενός pass first παίκτη με αυτά ενός πραγματικού Killer και όλα αυτά ενώ δείχνει πόσο μπορεί να ηγηθεί και να κάνει καλύτερη την ομάδα του. Ο Ja είναι 100% στο All Star!