Skip to main content

Στην διαβολοβδομάδα του ΠΑΟ η ντεφορμέ Αρμάνι και η πρόκληση κόντρα στο φαβορί

Το Shot Clock προλογίζει και αναλύει στατιστικά τα δύο μεγάλα παιχνίδια του Παναθηναϊκού, κόντρα στην Αρμάνι Μιλάνο και την Μπαρτσελόνα.

Η νέα διαβολοβδομάδα της Ευρωλίγκας έρχεται και παρά το γεγονός ότι χάσαμε την αποτίμηση της προηγούμενης αγωνιστικής λόγω.. ανωτέρας βίας, σήμερα δίνουμε ένα γεμάτο preview της διαβολοβδομάδας. ΠΑΟ και ΟΣΦΠ αντιμετωπίζουν Μιλάνο, Μπαρτσελόνα και Μπάγερν, Βιλερμπάν αντίστοιχα και όπως φαίνεται ήδη από τα ονόματα των ομάδων υπάρχουν διαφορετικές απαιτήσεις και προσεγγίσεις για τα ματς.

nikolo melli celebrates ax armani exchange milan eb21dewd

Η ντεφορμέ Αρμάνι περιμένει τον ΠΑΟ

Αν κάποιος περιέγραφε μια πολύ δύσκολη διαβολοβδομάδα σίγουρα αυτή η δυάδα αγώνων του ΠΑΟ θα περνούσε από το μυαλό του. Η 15η αγωνιστική θέλει τον κόουτς Πρίφτη να ταξιδεύουν στο Μιλάνο, όπου η ντεφορμέ (παρά τη νίκη με τη Μονακό) Αρμάνι θα την περιμένει με στόχο να ξανα κερδίσει την αυτοπεποίθησή της που έχει λαβωθεί από τους τραυματισμούς και κάποιες ήττες. Η Αρμάνι το τελευταίο διάστημα μετρούσε ήττες και κακές επιδόσεις, με τις τέσσερις ήττες πριν το ματς με την Μονακό να ήταν ένα χτύπημα στο βαθμολογικό της προφίλ. Βασικό στοιχείο αυτού του slump της ομάδας του Μεσίνα οφείλεται αφενός στην αστοχία της ομάδας, όσο και στο έντονα προβληματικό ροτέισον του κόουτς. Η μη αξιοποίηση των Daniels, Grant έχει ήδη αρχίσει να συζητιέται στους κύκλους των φίλων της ομάδας ενώ η Μονακό έπαιζε χωρίς τον Mike James στο τελευταίο παιχνίδι. Στο παρακάτω γράφημα που πήραμε από το εξαιρετικό Sweep Sports Analytics βλέπουμε τις περιοχές που η Αρμάνι στηρίζει το σκοράρισμα της. Το Low post και οι 45 μοίρες είναι το δυνατό σημείο της ομάδας και οι κακές συνήθειες στην επίθεση συνεχίζονται κανονικά. Αν ο Δημήτρης Πρίφτης εμπιστεύθηκε τη ζώνη του το προηγούμενο διάστημα, απέναντι στην αρμάνι ίσως είναι η καλύτερη ευκαιρία να την επιστρατεύσει.

dsdrewrf

Το μεγάλο φαβορί φιλοξενείται!

Στο επόμενο ματς, οι πράσινοι θα βρουν απέναντι τους δύο πρώην θρύλους της ομάδας τους, τον Σάρας και τον Νικ Καλάθη. Στα καλά νέα, ο τελευταίος θα απουσιάζει, αλλά στα κακά o Dante Exum θα έχει παίξει ήδη τρία παιχνίδια και θα έχει βρει λογικά τα πατήματά του. Η Μπαρτσελόνα, παρά τις προβληματικές της στο τακτικό και διαχειριστικό επίπεδο, παίρνει τα αποτελέσματα και στη regular season αυτό μετρά. Παίκτες όπως ο Mirotic και ο Davies κάνουν τη διαφορά απέναντι σε κάθε αντίπαλο και με τον ΠΑΟ αυτό δε θα αλλάξει. Στόχος για τον ΠΑΟ θα είναι να δώσει ένα σκληρό και ανταγωνιστικό ματς και γιατί όχι να κλέψει ένα ματς από τον πρωτοπόρο. Αποστολή κάθε άλλο παρά εύκολη, αλλά είναι δεδομένο ότι οι πράσινοι βρίσκονται σε καλό φεγγάρι. Περιμένουμε τον Daryl Macon σε ρόλο οργανωτή, όπως και στο ματς με την Άλμπα, αν και αυτό το ματς δε θα είναι το ίδιο. Ο Αμερικάνος ωστόσο έχει κάθε λόγο να συνεχίσει το προσωπικό του showcase!

fc barcelona celebrates eb21

Μια στατιστική ματιά

Οι δύο ομάδες που αντιμετωπίζει ο ΠΑΟ είναι δύο από τις κορυφαίες ομάδες στην Ευρώπη. Η Μπαρτσελόνα είναι η καλύτερη ομάδα σε net rating στη λίγκα, έχοντας τη 3η καλύτερη άμυνα και την καλύτερη επίθεση με διαφορά. Με ασπίδα την αμυντική της προσήλωση και το versatile παιχνίδι της και όπλο το ταλέντο των παικτών της στην επίθεση αποτελεί το φαβορί της διοργάνωσης αυτή τη στιγμή. Απο την άλλη, η Αρμάνι αν και πεσμένη, παραμένει κορυφαία ομάδα και η στοχοθεσία της για το 2/2 ώστε να φτιαχτεί ένα σερί την κάνει πολύ επικίνδυνη. Αναμένουμε το ματς με τον ΠΑΟ να είναι μια προσπάθεια του Μεσίνα να δώσει αυτοπεποίθηση στους παίκτες του ανεβάζοντας τα νούμερα της ομάδας. Όμως, όπως γράψαμε και παραπάνω, ο κόουτς Πρίφτης μπορεί με τη ζώνη του να αλλάξει το ρου αυτής της εκτίμησης.

fdgdgrtg