Skip to main content

Νετς – Γουόριορς: Έξι σημειώσεις από το ως τώρα παιχνίδι της χρονιάς

Μπρούκλιν Νετς και Γκολντεν Στέιτ Γουόριορς,  συμμετείχαν στο ως τώρα κορυφαίο παιχνίδι της σεζόν στο ΝΒΑ και το «Shot Clock» κράτησε έξι σημειώσεις από την ματσάρα του Μπρούκλιν.

Όπως ήταν λογικό, όταν συναντιούνται δύο από τις πιο γεμάτες ομάδες της λίγκας με πολύ καλό ρεκόρ, θα βαφτιζόταν ως ματς της χρονιάς. Μόνο που, όσοι μίλησαν για αυτό ως τέτοιο, μάλλον λογάριαζαν χωρίς τον Steph Curry και την ομάδα του, η οποία απλά διέλυσε με συνοπτικές διαδικασίες τους Nets.

Πάμε να δούμε κάποια κρίσιμα στοιχεία:

curry54646

1. Πλέον έχει γίνει ξεκάθαρο ότι υπάρχει διαχωρισμός ανάμεσα στους κορυφαίους παίκτες της λίγκας μιας και το tier 1 που αποτελείται από Steph, KD και Γιάννη είναι ένα σκαλί πάνω από τους υπόλοιπους. Η μπασκετική αρτιότητα όμως του Στεφ, που παίζει σε μια ομάδα που πολλοί την χαρακτήριζαν ως ομάδα 6αδας, ξεπερνά κάθε μπασκετικό προηγούμενο. Χθες, έδωσε ακόμη ένα μοναδικό σόου, όντας ο καλύτερος παίκτης του παρκέ.

2. Η άμυνα των Warriors είναι η καλύτερη στη λίγκα και αυτό οφείλεται σε τρία στοιχεία: A. O Steve Kerr είναι ένας defensive mastermind (και ας μην το παρατηρεί το ευρύ κοινό). Πολύπλοκα και πανέξυπνα αμυντικά σχήματα και προσαρμογές, ηγετική ικανότητα που κάνει τους πάντες να παίζουν άμυνα και σωστές επιλογές, συνθέτουν λίγα μόνο από τα χαρακτηριστικά του. Β. Ο Draymond Green είναι ξεκάθαρα το φαβορί για το DPOY και η χθεσινή του εμφάνιση μπαίνει ψηλά, μαζί με τις κορυφαίες που έχουμε δει. Γ. Το δίδυμο Draymond-Wiggins είναι πιθανότατα το καλύτερο αμυντικό δίδυμο στη λίγκα και χθες ήταν η σειρά των σπουδαίων KD-Harden να το ζήσουν. Είναι οι δύο βασικοί υποψήφιοι για τις all defensive teams.

durant676575

3. Ο KD προερχόταν από ένα από τα πιο καυτά σερί της καριέρας του και χθες οι Warriors τον οδήγησαν στο 35% fg. Τα λόγια περισσεύουν. Αυτό ήταν τόσο ατομική επίδραση των Draymond, Wiggins, Iguodala όσο φυσικά και της ομαδικής άμυνας.

4. Παρακολουθήσαμε ένα masterclass από τον Steve Kerr: είδαμε triangle and 2 στην άμυνα (μια μίξη man2man και 2-1-2 ζώνης). Είδαμε box and 1 στον Patty Mills. Είδαμε αλλαγές, είδαμε drop coverage, είδαμε άρνηση της weak side, είδαμε τα πάντα σε ένα προπονητικό σεμινάριο για λίγους και εκλεκτούς.

5. Η επίθεση των Warriors έχει: τον καλύτερο σουτερ όλων των εποχών που είναι παράλληλα και ένας από τους καλύτερους σκόρερ όλων των εποχών που φέτος είναι σε σεζόν καριέρας. Δύο από τους πιο έξυπνους forward που έχουν υπάρξει (Iggy, Dray) και που μπορούν να καθορίσουν μια επίθεση ακόμη και αν δε σκοράρουν. Έναν από τους πιο ικανούς wing finishers στη λίγκα στο πρόσωπο του Wiggins που σουτάρει 77% στα lay up, δεύτερος ανάμεσα σε όλα τα φτερά μετά τον KD, που είναι και φέτος ένας από τους κορυφαίους iso scorers (1.04 PPP) και πολλούς high IQ ικανούς σουτέρ. Δε χρειάζονται περισσότερα.

harden54476547

6. Η επόμενη μέρα για τους Nets δεν είναι αρνητική. Το blowout δε σημαίνει απολύτως τίποτα για μια ομάδα που βλέπει ότι ο James Harden ανεβαίνει και ο KD είναι σε μοναδική κατάσταση. Όμως, είναι σαφές ότι υπάρχει τεράστιο αμυντικό πρόβλημα που δε λύνεται παρά μόνο αν υπάρξουν πιο έξυπνοι αμυντικοί σχηματισμοί. Η άμυνα με αλλαγές που επιλέχθηκε χθες ήταν απλά καταστροφική.

Ακολουθήστε το Shot Clock στο Facebook