Skip to main content

Red Light Green Light: Δύο ήττες από δύο σημαντικούς αντιπάλους

Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός αγωνίστηκαν για την 9η αγωνιστική της Ευρωλίγκας και εμείς κάνουμε τη μπασκετική τους αποτίμηση στην εβδομαδιαία μας στήλη.

Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός ηττήθηκαν στην προηγούμενη αγωνιστική της Ευρωλίγκας, με τις ήττες να κοστίζουν, αλλά να μην έχουν την ίδια βαρύτητα για τις δύο ομάδες, μιας και ο ΠΑΟ βυθίστηκε στη βαθμολογία, ενώ ο ΟΣΦΠ έκανε μόλις την 3η του ήττα, σε μια έδρα που πολλές ομάδες θα χάσουν βαθμούς. Ωστόσο και για την ομάδα του κόουτς Μπαρτζώκα είναι σημαντικό το ότι ηττήθηκε από μια ομάδα που ίσως παλέψουν για τις θέσεις των πλέι οφ.

RED LIGHT: Ο Ολυμπιακός ηττήθηκε από τη δυνατή Ζενίτ μέσα στην Αγ. Πετρούπολη, παρά το γεγονός ότι είχε καλή απόδοση. Η Ζενίτ κυριάρχησε στα ριμπάουντ με 36 έναντι 25 εκμεταλλευόμενη την κακή βραδιά των Λιβιό και Μάρτιν εξασφαλίζοντας κατοχές και σε συνδυασμό με μερικά αμυντικά λάθη που επέτρεψαν στον Frankamp να σουτάρει ελεύθερος, ήρθαν τα 4/5 τρίποντα του πιο καθοριστικού παίκτη του αγώνα.

«Η μάχη των rebound ήταν καθοριστική»

PAPAGIANNIS435345643

GREEN LIGHT: Ο ΠΑΟ εμφανίστηκε βελτιωμένος και ανταγωνιστικός απέναντι στην Ούνικς και παρά το γεγονός ότι δε κατάφερε να κερδίσει, μπορεί να κρατήσει το ότι αντέδρασε μετά από μια κακή αγωνιστική την προηγούμενη εβδομάδα. Σημαντικότερο όλων για τον ΠΑΟ είναι η αντίδραση του Γιώργου Παπαγιάννη που κυριάρχησε στα ριμπάουντ (όπως θα έπρεπε να κάνει) και με 17 ριμπάουντ και 10 πόντους έδειξε ότι μπορεί να κάνει τη διαφορά.

«Ο Γιώργος Παπαγιάννης αποτελεί έναν από τους πιο ικανούς παίκτες στη θέση «5» και πρέπει πάντα να αποδίδει ως τέτοιος, ώστε ο ΠΑΟ να είναι ανταγωνιστικός»

FGDGDFGDF

RED LIGHT: Η κακή βραδιά των Βεζένκοφ, Παπανικολάου, ΜκΚίσικ και στις δύο πλευρές του παρκέ ήταν ένα από τα σημαντικότερα πράγματα που έπληξαν τον ΟΣΦΠ. Ο κόουτς Μπαρτζώκας πήρε συνολικά 8 πόντους από τους τρεις βασικούς παίκτες του ροτέισον στις θέσεις «3» και «4», αντίθετα με τα φτερά της Ζενίτ που ήταν όλοι σε πολύ καλή βραδιά.

«Η χαμένη μάχη στα φτερά ήταν σημείο κλειδί της ήττας»

GREEN LIGHT:Για άλλη μια φορά, η ομάδα του Πρίφτη πληγώθηκε από το τρίποντο και με 25% για τρεις δεν θα μπορούσε να κερδίσει ένα κλειστό ματς της Ευρωλίγκας. Αντίθετα, η Ούνικς σούταρε με 39% και αυτό αποτέλεσε την ουσιαστικότερη διαφορά μεταξύ των δύο ομάδων. Ο ΠΑΟ συνεχίζει να σουτάρει άσχημα, άρα αναπόφευκτα στο σημερινό μας άρθρο θα γίνει μια επανάληψη: ο καλοκαιρινός προγραμματισμός κρατά πίσω τον ΠΑΟ.

«Το σουτ παραμένει το μεγαλύτερο πρόβλημα της ομάδας του ΠΑΟ και αυτό οφείλεται στον καλοκαιρινό σχεδιασμό»

RED LIGHT: Ο ΟΣΦΠ οφείλει να κρατήσει το ακόμη ένα Low mistake παιχνίδι που έκανε με μόλις 7 λάθη, αλλά οι μόλις 13 ασίστ δείχνουν πώς ο κόουτς Πασκουάλ διάβασε το παιχνίδι του Ολυμπιακού, ο οποίος βραχυκύκλωσε και δε κατάφερε να παίξει με βάση τα στάνταρ που μας έχει συνηθίσει.

«Ο Πασκουάλ βραχυκύκλωσε το επιθετικό παιχνίδι του ΟΣΦΠ»

papapetr54566

GREEN LIGHT: Ο τρόπος με τον οποίο ο Ιωάννης Παπαπέτρου έσπασε το play στη τελευταία φάση του αγώνα είναι δείγμα μιας συνολικά προβληματικής κατάστασης. Αυτή τη στιγμή, ο Macon είναι ο καλύτερος σκόρερ και παίκτης της ομάδας και θα έπρεπε να είναι σαφές ότι σε ένα τόσο κρίσιμο σημείο είναι αυτός που παίρνει τις αποφάσεις. Οι ρόλοι της ομάδας είναι σαφές ότι δεν έχουν οριστεί, αυτο αποτυπώνεται στο τρόπο παιχνιδιού της ομάδας, αλλά και στα αποτελέσματα.

«Ο ΠΑΟ έχει βασικό ζήτημα στη διάκριση των ρόλων μέσα στην ομάδα»

FGDGDGDFFFGGT

RED LIGHT: Ο Thomas Walkup ανεβάζει συνεχώς την απόδοσή του και αποδεικνύει πόσο καλός είναι στο ρόλο που του έχει δωθεί. Μετά το εξαιρετικό ματς που έκανε με τη Μονακό, συνέχισε απέναντι στη Ζενίτ με 17 πόντους και συνολικά μια ακόμη καλή εμφάνιση και στις δύο πλευρές του παρκέ.

«Ο Walkup είναι ο ιδανικός glue guy σε μια ομάδα υψηλού επιπέδου.»

GREEN LIGHT: Kι όμως, παρά τα αρνητικά αποτελέσματα, ο ΠΑΟ μπορεί να αξιοποιήσει τη φετινή σεζόν. Είναι λάθος η καλλιέργεια μπασκετικών αυταπατών περί πλέι όφ στην αρχή της χρονιάς, καθώς είναι φανερό ότι το ρόστερ είναι αδύναμο για την Ευρωλίγκα. Όμως, ο ΠΑΟ έχει μια σειρά από ικανά prospect με πρώτο και κύριο τον Γιώργο Παπαγιάννη (όπως φυσικά και τον Μαντζούκα κ.α.) στα οποία πρέπει να επενδύσει ακόμη περισσότερο. Να τους δώσει ρόλο, χρόνο και αυξημένο usg% φτιάχοντας την ομάδα του μέλλοντος.

«Είναι σημαντικό ο ΠΑΟ να δουλέψει ως μελλοντικό project, χτίζοντας πάνω στα ικανά ταλέντα του το μέλλον της ομάδας.»