Skip to main content

Free Agency 2020: Αυτοί είναι οι μεγάλοι κερδισμένοι της off season!

Το «Shot Clock» ξεχωρίζει τις τέσσερις  ομάδες που φαίνεται να ενισχύθηκαν περισσότερο ενόψει της νέας σεζόν στο NBA

Στη φετινή free agency σίγουρα μπορούμε να διακρίνουμε ομάδες που φαίνεται να κερδίζουν έδαφος και ομάδες που κινούνται είτε αδιάφορα είτε χάνουν. Φυσικά, εμείς ως Shot Clock κάνουμε αυτό το βασικό διαχωρισμό με βάση τους στόχους και τις δυνατότητες κάθε ομάδας μετά απο τις προσθαφαιρέσεις στα ρόστερ στη free agency. Πάμε να δούμε τις ομάδες που βρίσκονται σε πολύ καλύτερη θέση απο το τέλος της προηγούμενης σεζόν.

Screenshot 2020 12 01 Sixers embiid Αναζήτηση Google

Philadephia 76ers

Ο Doc Rivers πηγαίνοντας στη Φιλαδέλφεια μίλησε ξεκάθαρα για αλλαγή κουλτούρας και κλίμα πρωταθλητισμού απο την πρώτη κιόλας μέρα. Οι κινήσεις στη free agency έδειξαν ακριβώς αυτό: σε μια ομάδα που έλειπε σουτ, προστέθηκαν οι σεσημασμένοι Seth Curry και Danny Green. Σε μια ομάδα που δεν είχε αναπληρωματικό Center, ήρθε ο εξαιρετικός πέρσι Howard, ενώ ο Tyrese Maxey έρχεται να παίξει τον ρόλο του σκόρερ απο τον πάγκο. Με λίγα λόγια, οι Sixers έχουν πλέον τα πάντα. Τι δεν έχουν; Δικαιολογίες. Η ώρα για το μεγάλο άλμα έφτασε και για να τα λέμε όλα το έχτισαν με τις κινήσεις τους.

anthony davis lakers the shot

Los Angeles Lakers

Μεγάλοι κερδισμένοι σαφέστατα και οι Los Angeles Lakers. Οι πρωταθλητές έχουν μετατραπεί ήδη σε υπερδύναμη έχοντας βελτιώσει το ρόστερ τους, ενώ σίγουρα δε δείχνουν να έχουν τελειώσει. Τα δημοσιεύματα τους θέλουν να είναι για τα καλά στο παιχνίδι του Marc Gasol! Μιλάμε για ένα ρόστερ που είναι πολύ παραπάνω απο υπερπλήρες σε κάθε κομμάτι του και η υπογραφή του Harrell ήταν εκτός απο έκπληξη και εντυπωσιακή. Ο 6ος παίκτης της χρονιάς έρχεται στην ομάδα που θα βρεί ως νέο απόκτημα και τον Dennis Schroeder (έταιρος υποψήφιος για το ίδιο βραβείο), έχοντας κάνει σεζόν καριέρας. Την ίδια στιγμή, οι Lakers εξασφάλισαν και τον Wes Matthews βαθαίνοντας τον πάγκο τους με έναν έμπειρο 3 and D παίκτη που τη σεζόν που μας πέρασε σούταρε με 37% στο τρίποντο και 40% 3P στα play off.

young5353534

Atlanta Hawks

Οι Atlanta Hawks έχουν φτιάξει ένα πολύ βαθύ ρόστερ. Ναι, δεν είναι ρόστερ πρωταθλητισμού και μένουν πολλά κενά ακόμη. Όμως η υπογραφή του Danilo Galinari τους δυναμώνει αρκετά, ενώ την ίδια στιγμή κλείδωσαν και τη θέση του αναπληρωματικού Point Guard με τον Kris Dunn ως αμυντικό εξολοθρευτή και κυρίαρχα με τον Rajon Rondo που έρχεται να δώσει σημαντικές λύσεις στην προσπάθεια για τα play off. Την ίδια στιγμή η προσθήκη του Bogdan Bogdanovic δυναμώνει την ομάδα σε δημιουργία και σκορ. Όμως πλέον για την Ατλάντα ο πήχης ανεβαίνει και τα ερωτήματα είναι πολλά: πώς θα μπορέσει να συνεχίσει η ανάπτυξη των νέων παικτών με τόσο μεγάλο βάθος που προστέθηκε; Πώς θα χωρέσουν τόσοι παίκτες σχεδόν ισάξιοι στις θέσεις των “φτερών”;Οι Hawks επενδύουν κυρίως στο βάθος, πιστεύοντας ότι ο Trae Young με ένα γεμάτο ρόστερ γύρω του είναι ο άνθρωπος που μπορεί να τους οδηγήσει μακριά στα play off. Αρκεί όλο αυτό; Τα ερωτήματα αρκετά, αλλά το ρόστερ γεμάτο.

Screenshot 2020 12 01 blazers anthony dunk Αναζήτηση Google

Portland Trail Blazers

Lillard, McCollum, Covington, Collins, Nurkic, Carmelo, Derrick Jones Jr, Kanter, Giles, Anfernee Simons είναι οι 10 πρώτοι παίκτες του Portland. Εμείς θα πούμε: ομάδα που θα παλέψει για το home advantage. Η προσθήκη του RoCo είναι ότι έλειπε, καθώς ένας παίκτης - πρότυπο 3 and D δίπλα στους McCollum και Lillard είναι ακριβώς αυτό που χρειάζεται. Οι ψηλοί τους είναι όλοι εξαιρετικοί και αλληλοσυμπληρώμενοι, αν και όλοι έχουν θέματα τραυματισμών στο παρελθόν. Επιπλέον, ο Carmelo ως 6ος παίκτης -συνειδητοποιημένα- αναμένεται εξαιρετικός.

BB1bhMix.img

Phoenix Suns

Οι Phoenix Suns όχι απλά πήραν τον Chris Paul, αλλά συνέχισαν με την υπογραφή του Jae Crowder. Η υπογραφή ενός superstar μέσω trade και ενός τόσο καλού ρολίστα, μέσα σε ένα πλαίσιο με παίχτες που είναι up and coming stars στη λίγκα και μόλις είχαν ολοκληρώσει το 8-0 στο bubble είναι εξαιρετικό γεγονός.  Την ίδια στιγμή η ανανέωση του Dario Saric φέρνει spacing και δημιουργία απο τη θέση του “4” και έτσι πλέον οι Suns δεν έχουν παρά να στοχεύουν όσο πιο ψηλά γίνεται.

*Στο επόμενο άρθρο μας θα αναφέρουμε τις ομάδες που ενισχύθηκαν μεν, αλλά τα κενά και τα ερωτήματα γύρω απο το που μπορούν να φτάσουν, παραμένουν.

Ακολουθήστε το Shot Clock στο Facebook