Skip to main content

Free Agency 2020: Πόσο ενισχύθηκαν οι Bucks και τι έκαναν οι υπόλοιποι

Το «Shot Clock» συνεχίζει να αξιολογεί τις κινήσεις στην αγορά του ΝΒΑ, βάζοντας στο μικροσκόπιο τα ελάφια του Γιάννη και όχι μόνο... 

Στο χθεσινό μας άρθρο ασχοληθήκαμε με τους φετινούς νικητές στη free agency του NBA. Σήμερα ρίχνουμε μια ματιά στις υπόλοιπες ομάδες που είτε κινήθηκαν καλά αλλά δεν έκαναν κάτι σπουδαίο, είτε σε αυτές που έκαναν μικρές αλλαγές.

Screenshot 2020 12 02 Karl Anthony towns dunk Google Search

Minessota Timberwolves

Οι Timberwolves δυνάμωσαν αισθητά. Απο το ολικό lifting της ομάδας στο draft, μέχρι την υπογραφή εκ νέου του Ricky Rubio και απο εκεί στο resign του εξαιρετικού Malik Beasley που εκτοξεύθηκε στη Μινεσσότα, όλα δείχνουν ότι το κλίμα είναι εύφορο, ώστε η ομάδα να επιστρέψει σε ανταγωνιστικά επίπεδα. Αυτό βέβαια δε σημαίνει απαραίτητα την επιστροφή στα play off. Άλλωστε, μιλάμε για τους Wolves, άρα το χειρότερο σενάριο πάντα είναι σε πρώτο πλάνο. Ταυτόχρονα, μικρές μικρές κινήσεις όπως η προσθήκη του Hollis Jefferson γεμίζουν την ομάδα με παίκτες που μπορούν να είναι καλοί ρολίστες.

antetokounmpo535464

Milwaukee Bucks 

 Αντίθετα με ότι πιστεύουν πολλοί, οι Bucks - ναι, η ομάδα που είναι πρώτη στη ρέγκιουλαρ σίζον τα τελευταία δύο χρόνια- έχει ισχυροποιηθεί και μάλιστα αισθητά. Αρχικά, η προσθήκη του Jrue Holiday, ενός απο τους καλύτερους 2 way Combo guards της λίγκας, έρχεται να αλλάξει ριζικά το επίπεδο της ομάδας. Ο Jrue καλύπτει την αδυναμία της ομάδας στο σκοράρισμα όταν δεν τραβάνε Middleton και Giannis. Στην πραγματικότητα, θα είναι πολλά τα ματς που μπορεί να τους ξεπερνά, καθώς είναι ένας παίκτης που μπορεί να σκοράρει με κάθε τρόπο. Την ίδια στιγμή πρόκειται για έναν top pick and roll δημιουργό, πράγμα στο οποίο οι Bucks είχαν σοβαρά προβλήματα, ενώ έρχεται να γίνει αυτόματα ο καλύτερος αμυντικός στην καλύτερη άμυνα της λίγκας. Σε όλα αυτά, έρχονται να προστεθούν οι υπογραφές των DJ Augustin, Bobby Portis και Forbes που σε διαφορετική κλίμακα ο καθένας αποτελούν σημαντικότατες προσθήκες ή και αναβαθμίσεις. Ωστόσο, οι κινήσεις αυτές κάνουν τους Bucks καλύτερους σε αυτό που ήδη έκαναν. Αυτό σημαίνει ότι περιμένουμε τους Bucks ακόμη πιο δυνατούς στη Regular Season, αλλά περιμένουμε για άλλη μια φορά να αντιμετωπίσουν δυσκολίες στα play off.

adebayo stop

Miami Heat

 Το Miami κατάφερε να διατηρήσει στο ρόστερ του τον Goran Dragic και με τακτική μάλιστα που δείχνει ότι θα τον κρατήσει και για τα τελευταία χρόνια της καριέρας του στην ομάδα. Παράλληλα, η υπογραφή του Avery Bradley αποτελεί μια εξαιρετική είδηση για μια ομάδα που αν κάτι τη χαρακτηρίζει είναι η σκληράδα.

clippers nuggets

Los Angeles Clippers

 Οι Clippers αθόρυβα έκαναν δύο σημαντικές προσθήκες. Ο Luke Kennard είναι ένας παίκτης που ταιριάζει γάντι στην ομάδα ως floor spacer, ενώ ο Serge Ibaka είναι μεταγγραφή πρωταθλητισμού. Ναι, έχασαν πολλά και τους λείπει ακόμη ένας point guard. Όμως, μια ομάδα με την υπογραφή του Ibaka για 19 εκ., που τον τοποθετεί στην ίδια πεντάδα με τον Leonard και τον Paul George δε μπορεί να μπει στους χαμένους.

Screenshot 2020 12 02 warriors curry Google Search

Golden State Warriors

 Ο τραυματισμός του Klay δημιούργησε ιδιαίτερο άγχος και λύπη σε όλους τους φίλους της λίγκας, αλλά ιδιαίτερα σε αυτούς των Warriors. Κι όμως, η ομάδα κατευθείαν απάντησε: υπέγραψε έναν καλό αναπληρωματικό point guard και ένα decent τριάρι, στα πρόσωπα των Wannamaker και Βazemore, ενώ προσέθεσε τους Oubre, Wiseman σε μια ομάδα που είναι σαφέστατα επικίνδυνη και θα παλέψει για το Home advantage. Πώς; Υπογράφοντας ακόμη ένα παίκτη με την αξιοποίηση του Disabled Player Exception απο τον τραυματισμό του Klay.

celtics raptors game 5

Οι υπόλοιπες ομάδες

Εδώ θα βάλουμε όλες τις ομάδες που δεν έχουν κερδίσει κάτι. Απο τους Knicks που δείχνουν να κινούνται μεθοδικά και τους Pistons που κάνουν κινήσεις που οδηγούν στην ανταλλαγή του Blake Griffin, μέχρι τους Bulls που δείχνουν ανήμποροι να παίξουν ρόλο στη λίγκα, μια σειρά απο ομάδες δεν έχουν κινηθεί ιδιαίτερα στην Free Agency. Ομάδες σαν τους Raptors έχουν πετύχει σημαντικά πράγματα (υπογραφή VanVleet) αλλά έχουν χάσει και σημαντικούς παίκτες όπως ο Ιμπάκα, ενώ ομάδες όπως οι Spurs ανανέωσαν κομμάτια του κορμού τους όπως ο Poertl. Το Dallas έκανε μικρές και ουσιαστικές κινήσεις (προσθήκη Richardson κλπ), ενώ το Houston παραμένει ένα μεγάλο ερωτηματικό. Το μόνο σίγουρο είναι ότι η φετινή off season μετρά πολύ λίγες μέρες ακόμη και η φετινή σεζόν του ΝΒΑ αναμένεται εντυπωσιακή.

Ακολουθήστε το Shot Clock στο Facebook