Skip to main content

Οι TOP 5+1 παίκτες στα φετινά σενάρια ανταλλαγών!

Με ένα σούπερ κατατοπιστικό κείμενο το «Shot Clock» επιδιώκει να «διαβάσει» τα πιο δυνατά trades που μπορεί ρεαλιστικά να συμβούν στο ΝΒΑ

Η φετινή off season του ΝΒΑ εγκυμονεί αρκετές εκπλήξεις. Το γεγονός ότι δεν υπάρχουν πολύ μεγάλα ονόματα στη free agency (με την εξαίρεση του Anthony Davis, που λογικά πολύ γρήγορα θα υπογράψει στους Lakers) δημιουργεί ένα σκηνικό όπου οι ομάδες και τα Front Office θα προσπαθήσουν να κάνουν τις ομάδες τους καλύτερες με τρείς τρόπους: Α. Μέσω μιας έξυπνης επιλογής στο Draft (με το οποίο θα ασχοληθούμε στο επόμενο κείμενό μας) Β. Μέσω της υπογραφής καλών ρολίστων στην free agency και Γ. Μέσω ενός καλού trade. Για τις δύο τελευταίες περιπτώσεις μπορείτε να ακούσετε αναλυτικά στο podcast μας. Σήμερα, στο άρθρο μας, θα ασχοληθούμε συγκεκριμένα με τους κορυφαίους παίκτες που το σενάριο ανταλλαγής τους είναι όχι απλά ιντριγκαδόρικο, αλλά και ρεαλιστικό.

turner5353

5.            Myles Turner

O Αμερικάνος Center της Indiana έχει σταθεροποιήσει την καριέρα του ως ένας πολύ καλός βασικός center σε καλή ομάδα. Όμως αυτό είναι κάτι που δεν αρκεί ούτε στον ίδιο, ούτε στην ομάδα του και κάτι φαίνεται να μην κολλάει σε αυτή τη σχέση. Ο Turner είναι ένας παίκτης που μπορεί να πρωταγωνιστήσει και να είναι καθοριστικός, όσο ο προπονητής του και οι συμπαίκτες του τον κρατούν σε εγρήγορση. Αυτό δε φάνηκε φέτος στην Indiana, όπου η σεζόν του ήταν στη καλύτερη μέτρια και φάνηκε τελείως αναλώσιμος όσο ο Domantas Sabonis περνούσε στο επόμενο επίπεδο και γινόταν All Star. Τα χαρακτηριστικά του Turner είναι ότι πρέπει για το σύγχρονο μπάσκετ: ικανός σε οποιοδήποτε μοντέλο pick and roll άμυνας, εξαιρετικός rim protector (2.1 block ανα αγώνα φέτος) και γενικά ένας αμυντικός που μπορεί να αλλάξει το παιχνίδι. Επιθετικά το πακέτο του είναι επίσης καλό, αν και συχνά του λείπει η αντίληψη και το IQ ή η διάθεση για να είναι καθοριστικός. Έτσι εξηγείται και το εξαιρετικά μέτριο 45% σε fg. O Turner σε ένα σύστημα που παίρνει τη μπάλα εκεί που είναι πιο αποτελεσματικός, μπορεί όντως να παίξει ρόλο.

2019-20 stats: 12.1 p / 6.6 r / 2.1 bl

Shot Clock Trade Scenario

Ο Turner έχει ένα συμβόλαιο 18 εκατομμυρίων που είναι ακριβώς όσο θα κοστολογούνταν αν υπήρχε ένα αντικειμενικό σύστημα μέτρησης των μισθών ανάλογα με την απόδοση. Ο Turner έχει upside All Star, αλλά παρουσία ρολίστα και κάπου εκεί παίζει η τιμή για αυτούς τους παίκτες. Για να γίνει πιο αποτελεσματικός στην επίθεση χρειάζεται να πάει σε μια ομάδα με αποτελεσματικότητα και πλάνο. Για να είναι όσο καλύτερος μπορεί πρέπει αυτή η ομάδα να θέλει τόσο να του δώσει χρόνο, όσο και να τον χρειάζεται άμεσα για τις υπηρεσίες του. Δε μπορούμε να σκεφτούμε καλύτερο σενάριο από το Dallas.

Dallas: Myles Turner

Indiana: Maxi Kleber, Delon Wright

LeVert3553

4.            Caris LeVert

O Caris LeVert που είναι απο τα αγαπημένα “πουλέν” της σελίδας μας απο τις μέρες του στο Michigan, είναι ένας star in the making. Το καλύτερο απ΄όλα βέβαια είναι το πόσο καλός εμφανίζεται όταν τα φώτα είναι πιο λαμπερά! Στα play off, στις δυο χρονιές που συμμετείχε, μετρά 20.7 πόντους, 5.2 ασίστ και 4 ριμπάουντ με 44% απο τη γραμμή του τριπόντου. Ένας παίκτης που είναι ήδη καλός και στα Play off εκτοξεύεται δείχνει ότι είναι star material. Κι όμως, στους Nets των Durant, Irving, Dinwiddie δεν περισσεύει αρκετός χώρος για έναν παίκτη όπως ο LeVert που του αρέσει να παίζει με τη μπάλα στα χέρια (παρότι είναι ικανός και off ball). Έτσι, η καλύτερη επιλογή ίσως είναι ο LeVert να ανταλλαχθεί και οι Nets να πάρουν κρίσιμα assets για να κάνουν πρωταθλητισμό.

2019-20 Stats:18.7 p / 4.2 r / 4.4 as

Shot Clock Trade Scenario

O LeVert χρειάζεται αυτή τη στιγμή να ανοίξει τα φτερά του, πηγαίνοντας σε μια ομάδα που μπορεί να την ανεβάσει επίπεδο και να μπορέσει και ο ίδιος να είναι η δεύτερη της επιλογή. Για να γίνει αυτό, μάλλον θα πρέπει να κοιτάξουμε σε ομάδες από το πιο κάτω ράφι! Κι όμως, ο Caris LeVert δεν είναι ο παίκτης που θα πάει σε μια κακή ομάδα για να γράφει “empty stats”. Αντίθετα, το καλύτερο είναι μια ομάδα που έχει ήδη οργανωμένο πλάνο και σχέδιο, ίσως και νεανικό κορμό. Ιδανική επιλογή είναι το Orlando.

Orlando: Caris LeVert

Nets  : Al Farouq Aminu, James Ennis, trade exception

love556

3.            Kevin Love

O star των Cavaliers τείνει να ξεχαστεί απο τον μπασκετικό χάρτη έχοντας κολλήσει στο Cleveland και ενώ ταυτόχρονα ταλαιπωρείται από τραυματισμούς. Ωστόσο, ο  Love παραμένει ένας παίκτης που έχει 38% από τη γραμμή του τριπόντου, καλό post up παιχνίδι και μετρά 18 πόντους και 10 ριμπάουντ παίζοντας σε... αδιάφορο mood στην ομάδα που έχει μείνει. Οποιαδήποτε ομάδα θέλει να πρωταγωνιστήσει μπορεί να αξιοποιήσει το συμβόλαιο και τις υπηρεσίες του πρώην πρωταθλητή και 5 φορές All Star που στην ηλικία των 32 κάθε άλλο παρά τελειωμένος είναι. Ναι, ο Love έχει ζητήματα στην αμυντική πλευρά του γηπέδου, αλλά μια ομάδα που κάνει πρωταθλητισμό μπορεί να καλύψει τέτοια κενά, αξιοποιώντας το elite επιθετικό του ταλέντο.

2019-20 stats: 17.6 p / 9.8 r / 3.2 as

Shot Clock Trade Scenario

Ο Love έχει νόημα να μετακινηθεί μόνο αν πάει σε ομάδα που μπορεί να την ανεβάσει επίπεδο και να την κάνει να διεκδικήσει το πρωτάθλημα. Ως σύγχρονο stretch 4 πραγματικά ταιριάζει με οποιαδήποτε ομάδα θέλει να πρωταγωνιστήσει. Εμείς, θα θέλαμε να τον δούμε στους Sixers. Στην ομάδα που έχει ανάγκη απο Spacing για να αναπνεύσει, ο Love μπορεί να δημιουργήσει μια από τις καλύτερες ρακέτες της λίγκας δίπλα στον Joel Embiid.

Sixers: Kevin Love

Cavaliers: Al Horford, Shake Milton

paul54546

2.            Chris Paul

Tα λόγια περισσεύουν για έναν παίκτη της κλάσης και της εμπειρίας του Chris Paul. Η σεζόν που πέρασε απέδειξε ότι ο all time great point guard της Οκλαχόμα μπορεί να οδηγήσει μια ομάδα στα play off και να την κάνει να υπερβεί τον εαυτό της. Ο Paul βρίσκεται σε μια φάση της καριέρας του που πρέπει να έχει συγκεκριμένο ρόλο και να γίνεται load magament για να μπορέσει να ανταπεξέλθει στους ρυθμούς της λίγκας και να είναι φρέσκος στα play off. Πλέον, μπορεί να προσφέρει μάλλον μόνο ως main ball handler, οπότε η ομάδα που θα τον πάρει θα πρέπει να έχει την ανάγκη από ένα παίκτη που θα κάνει κουμάντο στο γήπεδο και θα καθαρίζει στα κρίσιμα, καθοδηγώντας τους υπόλοιπους σταρ στο δρόμο για το πρωτάθλημα.

2019-20 Stats: 17.6 p / 5 r / 6.7 as

Shot Clock Trade Scenario

Είναι φανερό ότι ο Chris Paul πρέπει να μετακινηθεί σε μια ομάδα που έχει άμεσο στόχο τον πρωταθλητισμό. Μια ομάδα που ο Chris Paul είναι το γρανάζι που λείπει. Αυτή η ομάδα δε μπορεί παρά να είναι οι Milwaukee Bucks. Για να γίνει αυτό το trade, οι Bucks θα πρέπει με διάφορους τρόπους να κάνουν χώρο στο salary cap τους. Ο πιο απλός είναι ο παρακάτω, αρκεί φυσικά η OKC να δεχτεί να πάρει δύο βετεράνους όπως ο Lopez και ο Ilyasova κρατώντας τους για ένα χρόνο μαζί με τα συμβόλαια τους. Rebuild mode on.

Bucks: Paul

OKC: Eric Bledsoe, Brook Lopez, Ersan Ilyasova, DiVincenzo

schroeder4243

1.            Dennis Schroeder

O Γερμανός guard ήταν ο κρίσιμος παράγοντας στην εξαιρετική πορεία της OKC. Ο Schroeder ως 6ος παίκτης άλλαξε επίπεδο τον εαυτό του και μαζί και την ομάδα του. Η εξαιρετική του ικανότητα στο pick and roll τόσο ως σκόρερ όσο και ώς δημιουργός είναι κάτι που μπορεί να βοηθήσει οποιαδήποτε ομάδα κάνει πρωταθλητισμό, έχοντας ως τρίτη επιλογή έναν παίκτη που θα έρχεται από τον πάγκο και θα αλλάζει τον ρυθμό του παιχνιδιού. Ο Schroeder είναι ένας παίκτης με οικονομικό παιχνίδι, σκοράροντας 19 πόντους με 47% fg και 57.5% True Shooting, πολύ καλό τρίποντο και δημιουργία τόσο για αυτόν όσο και για τους συμπαίκτες του.

2019-20 stats:  18.9 p / 3.6 r / 4 as

Shot Clock Trade Scenario

Οι Lakers φέτος είχαν μόνο μια έλλειψη. Έλειπε ένας παίκτης ικανός στο pick and roll, κυρίαρχα ως σκόρερ που θα αλλάζει το παιχνίδι ερχόμενος από τον πάγκο. Υπάρχει καλύτερο fit για τον γερμανό;

Lakers: Schroeder

OKC: Kyle Kuzma, Danny Green

Γράψαμε 5+1 παίκτες καθώς για τον τελευταίο δεν είναι καθόλου σίγουρο ότι η ομάδα του θέλει να τον ανταλλάξει. Όμως είναι παίκτης που μπορεί, αν ανταλλαχθεί, να αλλάξει το χάρτη της λίγκας αν πάει σε μια κορυφαία ομάδα. Είναι ο παίκτης που κάνει contender τους Nuggets δίπλα στον Jamal Murray ως αμυντικός εξολοθρευτής και ως τρίτη επιλογή στην επίθεση. Είναι ο παίκτης που κάνει τον Luka Doncic να απελευθερώνεται αν παίξει δίπλα του, έχοντας ικανότητα να παίξει on και off ball. Είναι ο παίκτης που αλλάζει επίπεδο τους Clippers αν βρουν τρόπο να τον κάνουν δικό τους και να είναι ο Leading Guard της ομάδας, ενώ ταυτόχρονα μοιάζει με τον καλύτερο αντικαταστάτη στους Raptors σε περίπτωση που ο Fred VanVleet αποχωρήσει. Ο λόγος φυσικά για έναν απο τους καλύτερους παίκτες της λίγκας που για κάποιο λόγο σνομπάρεται από τα all star και δεν αναφέρεται συχνά ως star. Ο λόγος για τον καλύτερο αμυντικό της λίγκας, τον pick and roll μάγο, τον “συμπαίκτη της χρονιάς” όπως ψηφίστηκε από όλη τη λίγκα: Jrue Holiday. Η Νέα Ορλεάνη μπαίνει σε μια νέα φάση που κανείς δε ξέρει αν πηγαίνει σε συγκέντρωση δυνάμεων για το μέλλον ή σε win now mode. Ένα σενάριο όπως το δεύτερο δεν χωρά τον αρχηγό της. Τί είναι διατεθειμένοι να δώσουν όμως οι ενδεχόμενοι μνηστήρες;

Ακολουθήστε το Shot Clock στο Facebook