Skip to main content

Οι σημαντικότεροι free agents στο ΝΒΑ για φέτος!

Το «Shot Clock» κάνει focus μέσω του SuperBasket στους 6 πιο καυτούς παίκτες της φετινής off season του ΝΒΑ

Η νέα σεζόν ξεκινά στις 22 Δεκέμβρη και οι General Manager παρέα με τα προπονητικά τιμ κάνουν τα σχέδια για τις ομάδες τους. Την ίδια στιγμή, εμείς περιμένουμε με ανυπομονησία το τι θα γίνει και ποιές ομάδες θα πάρουν τους κορυφαίους free agents. Άλλωστε, στο podcast μας αναφέραμε αναλυτικότατα τα συμβόλαια και την κατάσταση των πιο σημαντικών παικτών της φετινής off season και σήμερα καταγράφουμε για σας τους σημαντικότερους.

vanvleet4343

Fred VanVleet

Ο VanVleet,  είναι ένας border line all star παίκτης. Εξαιρετικός playmaker και σουτέρ, μπορεί να προσφέρει λύσεις σε κάθε ομάδα και να την ανεβάσει επίπεδο. Ταυτόχρονα είναι ένας από τους καλύτερους αμυντικούς guard στο πρωτάθλημα, αντισταθμίζοντας την έλλειψη ύψους με έναν σπάνιο συνδυασμό ευφυΐας, δύναμης και τεχνικής. Είναι επίσης πολύτιμος ηγέτης για τα  αποδυτήρια και έχει δείξει ότι είναι εντελώς άφοβος να τραβάει τα φώτα πάνω του  στη μεγάλη σκηνή των Play off. Το συμβόλαιο που θα πάρει ο guard των Raptors θα είναι μεγάλο, πιθανότατα κοντά στο max και είναι ερώτημα ποιά ομάδα θα του το δώσει.

gallinari54554

Danilo Gallinari

Ο Gallinari έχει πέσει λίγο ως αμυντικός και τώρα είναι πολύ πιο κατάλληλος για να παίξει στη θέση  4 από τη θέση  3, αλλά φέτος προετοιμάζεται για το τελευταίο του καλό συμβόλαιο. Επιθετικά, ο Gallinari είναι  ένας από τους πιο versatile επιθετικούς που μπορεί να προσφέρει σε κάθε ομάδα με την ικανότητα του ως 3 level scorer. Με την εμπειρία και το ταλέντο του να είναι εξαιρετικός συνδυασμός, πλέον είναι η ώρα να δούμε τον Ιταλό σε μια ομάδα που διεκδικεί το πρωτάθλημα.

Montrezl Harrell5353

Montrezl Harrell

O Aμερικάνος forward ήταν γνωστός για το γεμάτο ενέργεια παιχνίδι του και για τα hustle plays του. Αυτά πλέον ανήκουν στο παρελθόν, με τον Harrell πλεον ως 6ο παίκτη της χρονιάς να βγαίνει στη free agency με 18.6 πόντους και 7 ριμπάουντ μέσο όρο και την απαίτηση για ένα max συμβόλαιο. Huslter  όπως πάντα, μα πλέον με ένα δυνατό face up παιχνίδι, αλλά και φυσικά εξαιρετικός  screener και finisher στο pick and roll. Ο Ηarrell θα πληρωθεί πολλά στην off season πιθανότατα περισσότερα απο όσα αξίζει. Ο λόγος; Παίκτες σαν αυτόν σπανίζουν – παρά τα πολύ άσχημα play off.

dragic535354

Goran Dragic

Ο Σλοβένος σταρ έκανε μια εξαιρετική σεζόν και απέδειξε ότι παραμένει ένας απο τους καλύτερους guard στο παγκόσμιο μπάσκετ και μάλιστα ένας απο τους κορυφαίους pick and roll guards στον κόσμο. Ξεκίνησε τη σεζόν από τον πάγκο ως 6ος παίκτης και ήταν εκπληκτικός. Έπειτα ξεκίνησε σε όλα τα ματς των Play off και ήταν ακόμη καλύτερος έχοντας  κατά μέσο όρο 20,9 πόντους, 4,7 ασίστ και 4,2 ριμπάουντ σε 34,6 λεπτά σε 15 παιχνίδια πλέι-οφ, προκαλώντας χάος με τα pick and rolls του. Όλα δείχνουν ότι θα μείνει στο Miami, αλλά η πόρτα του Dragic θα χτυπήσει απο πολλές κορυφαίες ομάδες.

ibaka53535

Serge Ibaka

O Serge Ibaka έχει εξελιχθεί σε έναν απο τους καλύτερους ψηλούς της λίγκας. Απο τη μια η εξαιρετική ικανότητα του στο pick and roll και στις δύο πλευρές του γηπέδου. Απο την άλλη, το IQ του και η εμπειρία του. Και τέλος, φέτος είχε το καλύτερο ποσοστό τριπόντων στην καριέρα του. Η αλήθεια είναι ότι ο Ibaka απο τότε που πήγε στο Toronto είναι εντυπωσιακός και για αυτό θα πληρωθεί φέτος το καλοκαίρι. Με 15.8 πόντους και 8.2 ριμπάουντ, όντας εξαιρετικός αμυντικός και καλός shooter, ο Serge είναι έτοιμος να προσφέρει σε κάθε ομάδα πρωταθλητισμού.

harris4353546

Joe Harris

Ο Χάρις είναι ακριβώς ο τύπος παίκτη που πρέπει να θέλει το Μπρούκλιν δίπλα στους KD και Irving. Και βασικά ο παίκτης που κάθε ομάδα θέλει για την πεντάδα της. Δεν είναι απλώς ένας απίστευτος σουτέρ, αλλά είναι ικανός να σουτάρει εν κινήσει ή και με κρεμασμένους αμυντικούς πάνω του. Ταυτόχρονα είναι καλός αμυντικός και ικανός σε κάθε μορφή παιχνιδιού. Οι Nets πιθανότατα δεν έχουν χώρο για να πληρώσουν το Harris και πολλές ομάδες τρίβουν τα χέρια τους.

Άλλοι σημαντικοί free agents: Paul Millsap, Davis Bertans, Dwight Howard, Tristan Thompson, Derrick Favors, Marcus Morris, Marc Gasol, Jae Crowder

Ακολουθήστε το Shot Clock στο Facebook