Skip to main content

Τέσσερις σημειώσεις από τη «διαβολοβδομάδα» στην Euroleague

Το «Shot Clock» παραθέτει τα στοιχεία που ξεχώρισαν από την πρώτη εβδομάδα διπλών αγώνων της φετινής διοργάνωσης

H πρώτη εβδομάδα διπλών αγώνων της φετινής -όπως πάντα δραματικής σε αγωνιστικό, αλλά και μη αγωνιστικό επίπεδο- Ευρωλίγκας μας έκανε να ξεχωρίσουμε μερικά στοιχεία και να σας τα παραθέσουμε. Πάμε να δούμε λοιπόν τι ξεχώρισε:

trinkeri424343

1.            Η Bayern του Coach Trinkieri

Οι Βαυαροί έκαναν το 2/2 αυτή την εβδομάδα και το 3-1 συνολικά παίζοντας εξαιρετικό μπάσκετ και παίρνοντας διπλό μέσα στις ισχυρές Maccabi και Fener. Η Bayern έχει για απόλυτο σταρ τον προπονητή της, ο οποίος για άλλη μια φορά κάνει θαύματα και εκτοξεύει την απόδοση της ομάδας του, αξιοποιώντας το υλικό του με μοναδικό τρόπο. Στα χέρια του Τρινκιέρι το δίδυμο Baldwin-Reynolds αναδεικνύεται top pick and roll duo, ενώ ο Lucic συνεχίζει να είναι βαρόμετρο για την ομάδα. Με ότι έχουμε δει ως τώρα απο τη Bayern, όσοι την κατέτασσαν στις τελευταίες θέσεις των power rankings έχουν ήδη αρχίσει να το μετανιώνουν.

Μάρτιν Σίλερ 1280x720

2.            Ο Martin Schiller είναι ήδη ένας κορυφαίος coach στην Ευρωλίγκα

Ο Αυστριακός προπονητής ερχόμενος στην Ευρώπη για τη Zalgiris έκανε πολλούς να πουν ότι η Zalgiris έχει τελειώσει μετά τη φυγή του Saras. Αυτή η άποψη ξένιζε όσους έχουν δει τι μπορεί να κάνει ο Schiller σε τακτικό και μπασκετικό επίπεδο. Το δείγμα του Schiller το πήραμε φυσικά στη G League, όπου κέρδισε και το βραβείο του coach of the year την περσινή σεζόν και στην Ευρώπη απλά επιβεβαιώνει αυτό που ήδη γνωρίζαμε: το επίπεδο της Ευρωλίγκας και της G League δεν τον χωρά, οι πόρτες του NBA είναι ανοιχτές. Μέχρι τότε όμως, ας απολαμβάνουμε όλοι μας τη ξεχωριστή δουλειά του στην εντυπωσιακή Zalgiris που με μειωμένο μπάτζετ κατά 30%, φέτος μοιάζει καλύτερη από κάθε άλλη σεζόν των τελευταίων χρόνων.

maodo lo alba berlin eb20

3.            Η Alba κέρδισε μέσα στην Cska

Η φράση που χρησιμοποιούμε σαν τίτλο είναι μια φράση που δε περιμέναμε να πούμε. Κι όμως, η Alba πήρε τη πρώτη νίκη της μέσα στη Ρωσία και έδειξε ότι δε μπορεί κανείς να την υποτιμήσει. Όσο για μας, εκτιμούμε ότι η ομάδα του Βερολίνου, παρότι αδύναμη, μας δίνει λόγους να την παρακολουθήσουμε: από τον εξαιρετικό πασέρ Sikma ( του οποίου το playstyle σπανίζει στην Ευρώπη) μέχρι τον Siva και την ικανότητα του να κουμαντάρει μια ομάδα (παρότι θέλει πολύ για να ωριμάσει), η Alba είναι ένα project τόσο ενδιαφέρον που μπορεί πάντα να προσφέρει εκπλήξεις.

bartzo455

4.            Ο Coach Μπαρτζώκας βρίσκει τις ισορροπίες

Σε μια εβδομάδα που βρίσκει απόλυτο πρωταγωνιστή τον Aaron Harrison (16 πόντους την Τετάρτη, buzzer beater την Παρασκευή), ο Ολυμπιακός κέρδισε πολλά σε αυτοπεποίθηση και πίστη στον εαυτό του για τη συνέχεια. Ο Coach Μπαρτζώκας παρουσιάζει μια ομάδα που αν και δεν έχει δέσει ακόμη, δείχνει στοιχεία υψηλού επίπεδου με κύριους πρωταγωνιστές τους Σλούκα-Harrison-Martin, τους τρεις παίκτες δηλαδή που έφερε το καλοκαίρι για να τραβήξουν κουπί, με διαφορετικό τρόπο ο καθένας. Ο Σλούκας, ως ο ακριβοπληρωμένος ηγέτης, ενώ οι Harrison και Martin ως αυτοί που θα ανέβουν επίπεδο μέσω της παρουσίας τους στην ομάδα του λιμανιού. Το ανησυχητικό στοιχείο για τους ερυθρόλευκους έρχεται από το Defensive Rating που παρουσιάζουν με τον Βασίλη Σπανούλη στο γήπεδο. Αυτό είναι κάτι που πρέπει να διορθωθεί, ώστε να καταφέρει ο Ολυμπιακός να αξιοποιήσει στο έπακρο τον πολύπειρο θρύλο των ευρωπαϊκών γηπέδων.

Ακολουθήστε το Shot Clock στο Facebook