Skip to main content

TOPS & FLOPS – Ο καυτός Μπλόσομγκεϊμ και ο παγωμένος Αγραβάνης

Η στήλη Tops and Flops είναι και πάλι κοντά σας, για να σας παρουσιάσει αυτήν τη φορά τους κορυφαίους, αλλά και όσους απογοήτευσαν, σε Eurocup και Basketball Champions League.

To Eurocup και το BCL, μετά από απουσία 2 εβδομάδων, λόγω των παιχνιδιών των εθνικών ομάδων για την προκριματική φάση του Mundobasket 2023, επέστρεψαν δυναμικά και η στήλη Tops and Flops σας παρουσιάζει τους θετικούς και αρνητικούς πρωταγωνιστές της προηγούμενης εβδομάδας για τις δύο διοργανώσεις!

Screenshot 1vvvdf

TOPS:         

Errick McCollum

Η Λοκομοτίβ για περισσότερα από 35 λεπτά βρέθηκε αντιμέτωπη με το φάσμα μιας απρόσμενης εντός έδρας ήττας από τη μαχητική Τρέντο. Στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα ήταν ο Μότλει εκείνος που την κράταγε στο παιχνίδι, με άλλο ένα double – double και πλήρη επικράτηση στις δύο ρακέτες. Ωστόσο, με τη διαφορά να είναι σε διψήφια νούμερα, λίγα λεπτά πριν τη λήξη, χρειάστηκε ο Μακόλουμ να πάρει το όπλο του και με ένα επικό ντεμαράζ, πετυχαίνοντας καλάθια από παντού και δίνοντας κρίσιμες ασίστ, να οδηγήσει τη Λόκο στη σπουδαία νίκη – ανατροπή! Τελείωσε με PIR 39 και ένα εντυπωσιακό double – double.

Travis Trice

Ο Αμερικάνος γκαρντ βρέθηκε από σπόντα φέτος στην Πολωνία, καθώς αρχικά είχε συμφωνήσει να αγωνιστεί στην NBL, αλλά λόγω της απόφασης του να μην εμβολιαστεί, μετακόμισε στην Ευρώπη. Ο Trice είναι ένας floor general και ήδη η παρουσία του έχει βελτιώσει αρκετά τη Slask, καθώς οργανώνει μαεστρικά τις επιθέσεις της ομάδας του. Στην παρθενική της νίκη επί του Αμβούργου, όχι μόνο έφτασε κοντά στο double – double, αλλά ήταν απολαυστικός, σκοράροντας καλάθια όπως το παρακάτω… Πώς να χάσει η Slask;;;

Jaron Blossomgame

Άλλη μια παρουσία του Αμερικάνου 3&D wing στη στήλη και με τέτοιες εμφανίσεις, όπως στη νίκη επί της Γκραν Κανάρια, πώς να μην είναι μόνιμος θαμώνας; Ο Μπλόσομγκειμ είναι ένας αθλητικός φόργουορντ, που μπορεί να προσφέρει σε πολλούς τομείς, ενώ φέτος έχει αυξήσει την αποτελεσματικότητα και σταθερότητά του από το τρίποντο. Αποτελεί έναν από τους κορυφαίους performers του φετινού Eurocup και δεν αποτελεί τυχαία το βαρόμετρο της φετινής φιλόδοξης Ουλμ. Στο παιχνίδι στα Κανάρια νησιά ήταν καθοριστικός σε άμυνα και επίθεση με μια ακόμη «γεμάτη» εμφάνιση.

FLOPS:       

Dimitris Agravanis

Ο Προμηθέας φέτος έχει αρκετά σκαμπανεβάσματα, ενώ και η απομάκρυνση του Κασιμίρο ήρθε νωρίς, φέρνοντας αναστάτωση. Ο ερχομός του Ζούρου και η διακοπή έμοιαζαν ως ιδανικό timing για ανάκαμψη της ομάδας, το ίδιο και η Μπούντουτσνοστ, με τις πολλές απουσίες. Ωστόσο, πλην του Ρέι, οι Πατρινοί δεν παρουσίσαν κάτι ιδιαίτερο, με αποτέλεσμα να ηττηθούν εύκολα στην έδρα τους. Ένας από τους παίκτες που δεν βοήθησαν ήταν και ο Αγραβάνης με μόλις 1/9 σουτ και φτωχή απόδοση συνολικά.

Nicolas Brussino

Ο Αργεντίνος γκαρντ/φόργουορντ ήταν από τις κορυφαίες φετινές μεταγραφές της Γκραν Κανάρια στην προσπάθεια της για μια καλή σεζόν. Ο Μπρουσινό ακόμη δεν έχει προσαρμοστεί σε απόλυτο βαθμό, ωστόσο υπάρχουν βραδιές που δείχνει το ταλέντο του. Μια από αυτές δεν ήταν την Τετάρτη το βράδυ, στο παιχνίδι με την Ουλμ, όπου ήταν άστοχος, επιμένοντας σε σουτ 3 πόντων, σε κρίσιμα σημεία του αγώνα και αδυνατώντας γενικά να βοηθήσει την ομάδα του.

Aubrey Dawkins

Κλείνουμε την ενότητα του Eurocup με τον Αμερικάνο θεαματικό swingman, ο οποίος αποκτήθηκε από την Τουρκ Τέλεκομ ως αντικαταστάτης του Άντριους. Διαφορετικός τύπου παίκτης από τον σκόρινγκ γκαρντ Άντριους, ο Ντόκινς αναζητά σταθερότητα και ρόλο σε ένα σύνολο με χαμηλό δείκτη χημείας και συνοχής, όπου η επιστροφή του Τάιλερ Έννις ήρθε να συμμαζέψει κάπως την κατάσταση. Στην εύκολη ήττα απέναντι στην Ανδόρα, ο Ντόκινς ήταν σε μέτρια βραδιά, μη προσφέροντας όσα μπορεί, κυρίως στην επίθεση, με μόλις 2/11 σουτ.

Συνεχίζουμε με το BCL, όπου διεξήχθησαν παιχνίδια για την 5η αγωνιστική σε 4 όμιλους και μάλιστα ήδη 4 ομάδες (Γαλατασαράι, Λούντβιγκσμπουργκ, Μανρέσα και Τόφας) έχουν εξασφαλίσει την 1η θέση και άρα την απευθείας πρόκριση στο Top 16.

Screenshot 1vfgfr

TOPS:         

Jonah Radebaugh

Η Λούντβιγκσμπουργκ του Τζον Πάτρικ, τα τελευταία χρόνια είναι εργοστάσιο παραγωγής γκαρντ για την Ευρωλίγκα, έχοντας «βγάλει» παίκτες όπως οι Γουόκαπ, Γουάιλερ-Μπαμπ, Βαστούρια, Κάρινγκτον και εσχάτως ο Τζαλίν Σμιθ. Η επόμενη ανακάλυψή της είναι ο Jonah Radebaugh, ο οποίος αγωνίζεται 1.5 χρόνο στη Γερμανία, μετά από ένα σύντομο πέρασμα στη Σουηδία και φέτος «πιάνει την ευκαιρία από τα μαλλιά». Ο 24χρονος Αμερικάνος ήταν ο κορυφαίος της ομάδας του στο ντέρμπι με την Τενερίφη, όπου η μεγάλη νίκη με 85 – 99, της χάρισε την 1η θέση!

Isaiah Pineiro

Άλλος ένας ανερχόμενος παίκτης είναι ο Πορτορικάνος Πινέιρο, τον οποίο είχαμε δει πέρυσι ως ρούκι στη Ρίγα και φέτος συνεχίζει με επιτυχία στην Νταρουσάφακα. Ο Πινέιρο είναι ένα 3αρι με καλά φυσικά προσόντα, δύναμη και ικανότητα στο σκοράρισμα, ένας παίκτης που μπορεί να σταδιοδρομήσει μελλοντικά και στο υψηλότερο επίπεδο. Στην αναμέτρηση με τη Χολόν ήταν καθοριστικός, πλησιάζοντας το double – double και συνεισφέροντας τα μέγιστα στη σημαντική νίκη της Dacka.

John Roberson

Ο έμπειρος γκαρντ της Στρασμπούρ ήταν από τους καλύτερους της 5ης αγωνιστικής και με την επίδοση του των 28 πόντων και 9 ασίστ, έγινε ο πρώτος παίκτης στην ιστορία της διοργάνωσης με +28 και +9 σε αυτές τις στατιστικές κατηγορίες. Μπορεί να του λείπει του μπόι, αλλά όχι και το ταλέντο και η ηγετική στόφα…

FLOPS:       

Sasu Salin

Τον Σάλιν τον είχαμε δει πριν μερικές εβδομάδες στους tops της διοργάνωσης, με μια σπουδαία επίδοση σε σκορ και τρίποντα! Ωστόσο, στην εντός έδρας ήττα από τη Λούντβιγκσμπουργκ ήταν μακριά από τον καλό του εαυτό, αδυνατώντας να βρει το στόχο έξω από τα 6.75 μ. Για έναν παίκτη σαν και αυτόν με μονοδιάστατο στυλ παιχνιδιού, που βρίσκει ρυθμό μέσα από το σουτ, η αναμέτρηση δεν εξελίχθηκε καλά και έτσι δεν προσέφερε τα αναμενόμενα.

Frederic Bourdillon

Ο Γάλλος γκαρντ με καλή καριέρα στο Ισραήλ είναι από τα σημεία αναφοράς της φετινής αλλαγμένης Χολόν. Στο κρίσιμο παιχνίδι με την Νταρουσάφακα, δεν έπιασε καλά στάνταρ απόδοσης, μένοντας άποντος και με την ομάδα του να γνωρίζει οδυνηρή ήττα…

Kobi Simmons

Ο ταλαντούχος Αμερικάνος γκαρντ είναι ένας από τους πιο αξιόλογους ξένους του Πολωνικού πρωταθλήματος και φέτος, μαζί με τους Πάλμερ και Γιανγκ, οδηγεί την Σταλ Οστρόβ σε μια καλή παρουσία στο BCL. Ωστόσο, στο πολύ σημαντικό παιχνίδι με τη Μανρέσα, ήταν αρνητικός, χωρίς να μπορεί να βρει εύκολα το δρόμο προς το καλάθι και υποπίπτοντας σε αρκετά λάθη (6), με αποτέλεσμα να στερήσει μια λύση από την ομάδα του, η οποία τελικά γνώρισε την ήττα.