Skip to main content

Μιχελάκος: «Και ο Κόροιβος και εγώ είμαστε φιλόδοξοι, ταυτίστηκαν οι απόψεις μας»

Για την απόφαση του να αναλάβει τα ηνία του Κόροιβου και τους στόχους της νέας σεζόν, μίλησε στο EOK WEB Radio ο Μιχάλης Μιχελάκος.

Αναλυτικά ο νέος προπονητής της ομάδας της Αμαλιάδας μίλησε:

τη συνεργασία με τον Κόροιβο: «Από την στιγμή που τελείωσε το πρωτάθλημα και στην ουσία δεν ανανεώθηκε η συνεργασία με τον Πρωτέα Βούλας, όπου ήταν μια αρκετά εποικοδομητική χρονιά για εμένα, μιας και βγήκαμε πρωταθλητές και ήταν μια “χρυσή σελίδα” για την ομάδα, έπρεπε να δω τις επιλογές μου. Σίγουρα τα τελευταία χρόνια το επίπεδο που μου άρεσε να παίζω ήταν η Elite League. Ίσα ίσα και με τα χρόνια έχει αρχίσει και αποκτάει μεγαλύτερη αίγλη. Εκεί είχα στοχεύσει. Τότε εμφανίστηκε ο Κόροιβος Αμαλιάδας, που ήταν σε διαδικασία να ψάξει για καινούριο προπονητή. Ήταν πολύ όμορφη η προσέγγιση των ανθρώπων, πολύ σαφή πλάνο, μιλάμε για συγκεκριμένη κατεύθυνση. Όλα αυτά, μαζί και με τη δική μου παρότρυνση να κάνω ένα διαφορετική καριέρα στην εν γένη καριέρα μου, με οδήγησε να επιλέξω να είμαι του χρόνου στην Αμαλιάδα».

Για τον Πρωτέα Βούλας: «Ήταν πολύ αγαθή η συνεργασία στον Πρωτέα Βούλας. Είμαι πάρα πολύ ευχαριστημένος από το πώς κύλησε η χρονιά. Μια διαφορετική προσέγγιση διοικητικά που έχει η ομάδα από του χρόνου, δε μπόρεσε να “καρποφορήσει” αυτή η συνεργασία και για τον επόμενο χρόνο. Έτσι είναι το επάγγελμά μας, πρέπει να είμαστε έτοιμοι για όλες τις προκλήσεις και για όλα τα κομμάτια που μπορεί να βρούμε μπροστά μας. Είναι μια ωραία στιγμή για τον Πρωτέα Βoύλας, είναι μια ωραία ανάμνηση και για ‘μένα, αλλά τώρα πρέπει να κοιτάξω μπροστά και αυτήν τη στιγμή η καινούρια πρόκληση λέγεται Κόροιβος Αμαλιάδας».

Για την παρουσία του κόσμου: «Δεν το συζητάμε. Ίσα ίσα όσες φορές έχω αντιμετωπίσει τον Κόροιβο με τον Τρίτωνα συγκεκριμένα και ειδικά πηγαίνοντας στην Αμαλιάδα υπάρχει πάρα πολύ “ζεστή” ατμόσφαιρα. Η πόλη ζει για αυτό το κομμάτι, ζει για τον Κόροιβο. Είναι το καμάρι της περιοχής, είναι μια ομάδα που έχει παίξει στην Α1, έχει ιστορία, η φανέλα της είναι βαριά. Έχουν κάτσει πολλοί αξιόλογοι προπονητές σε αυτόν τον πάγκο και για ‘μένα είναι τιμή αυτήν τη στιγμή που με επέλεξε αυτή η ομάδα. Ταίριαξαν τα “χνώτα” μας, είμαστε στην ίδια λογική να “χτίσουμε” την επόμενη μέρα».

Για το ότι θα φύγει εκτός Αθήνας: «Δε με τρομάζει καθόλου. Γνώριζα ότι κάποια στιγμή θα ερχόταν αυτή η ώρα. Ήμουν προετοιμασμένος για κάτι τέτοιο και ψυχολογικά και πνευματικά. Πια έχω οικογένεια, πρέπει να σκεφτώ και αυτό το κομμάτι, αλλά το σημαντικό είναι να στηρίζεις τις επιλογές σου. Εγώ ήμουν σε αυτή τη κατεύθυνση, δεν με αγχώνει καθόλου. Ίσα ίσα νομίζω το προκάλεσα και εγώ να βρίσκομαι του χρόνου μακριά από την Αθήνα. Ίσως είναι και πιο δημιουργικό, ίσως υπάρχει μεγαλύτερη διαύγεια ιδεών έτσι ώστε να μπούμε σε μια διαφορετική προσέγγιση και να πετύχουμε πράγματα με τον Κόροιβο».

Για τους στόχους της επόμενης σεζόν: «Νομίζω ότι είναι λίγο μακρινό να το συζητάμε αυτό το πράγμα. Μιλάμε για ένα πρωτάθλημα, την Elite League, ένα πάρα πολύ ανταγωνιστικό πρωτάθλημα, πρωτάθλημα στην ουσία μιας ταχύτητας, γιατί πρακτικά οποιοσδήποτε μπορεί να κερδίσει οπουδήποτε, άρα είναι πολύ σημαντικό να κρατάς χαμηλά τη μπάλα. Από την άλλη μιλάμε για μια ομάδα η οποία μονοπωλεί τις θέσεις των play-offs. Σίγουρα θα ήταν ευχής έργον να μπορούμε να πετύχουμε κάτι τέτοιο, αλλά είναι νωρίς ακόμα για να μιλήσουμε για στόχους. Ακόμα δεν έχει “χτιστεί” το ρόστερ. Πρέπει πρώτα να δούμε πώς θα “χτιστεί”, δε γνωρίζω τι κομμάτια θα μπουν στο κλαμπ. Από ‘κει και πέρα, έχουμε το χρόνο για να οριοθετήσουμε στόχους. Σίγουρα και το σωματείο και εγώ είμαστε φιλόδοξοι, θέλουμε να πετύχουμε πράγματα, γι’ αυτό και ταυτίστηκαν οι απόψεις μας, αλλά νομίζω είναι νωρίς. Παρ’ ότι δεν είμαι ηλικιακά μεγάλος, έχω την εμπειρία να σας πω ότι καλό θα ήταν να δούμε κάποια πράγματα πρώτα. Πώς θα “χτιστούν” και οι άλλες ομάδες και μετά να μιλήσουμε για στόχους».