Skip to main content

Καμερούν-Βραζιλία 77-74: Νίκη για το Καμερούν, πρόκριση και για τους δύο

Το Καμερούν πήρε μια μεγάλη νίκη απέναντι στην Βραζιλία με σκορ 77-74, ένα αποτέλεσμα που τελικά "ευνόησε" και τις δύο ομάδες, αφού προκρίθηκαν στα ημιτελικά του Προολυμπιακού τουρνουά στον όμιλο της Ρίγας.

Το Καμερούν κατάφερε να κερδίσει την Βραζιλία σε ένα συναρπαστικό ματς, με σκορ 77-74, συνδυάζοντας το θετικό αποτέλεσμα με πρόκριση στα ημιτελικά. Οι Βραζιλιάνοι παρά την ήττα τους, πήραν και αυτοί με τη σειρά τους το εισιτήριο για την επόμενη φάση, περνώντας μάλιστα ως πρώτοι από το Group B του ομίλου που διεξάγεται στη Ρίγα.

Με ηγέτη τον Τζερεμάια Χιλ που πέτυχε 22 πόντους, οι Αφρικανοί έχτισαν μια διαφορά ασφαλείας στο πρώτο ημίχρονο, πηγαίνοντας στα αποδυτήρια με +17 (56-39). Ίδιος ρυθμός και στην επανάληψη, μέχρι και την αρχή του τελευταίου δεκαλέπτου, όπου οι Βραζιλιάνοι ξεκίνησαν μια αντεπίθεση με τους Μέιντλ και Ντίαζ που πέτυχαν 19 και 16 πόντους αντίστοιχα. Ωστόσο, οι Καμερουνέζοι άντεξαν και πήραν την νίκη που τους έδωσε την προνομιούχο δεύτερη θέση.

Στα ημιτελικά του ομίλου της Ρίγας, η Βραζιλία θα αντιμετωπίσει τις Φιλιππίνες και στον δεύτερο ημιτελικό η οικοδέσποινα Λετονία θα παίξει ενάντια στο Καμερούν το Σάββατο (6/7).

Τα δεκάλεπτα: 29-27, 56-39, 68-55, 77-74