Skip to main content

Τι είναι τέσσερις Λετονοί, τρεις Πολωνοί, δύο Βούλγαροι και ένας Έλληνας;

Είναι οι διαιτητές στο Ευρωμπάσκετ 2022. Εκεί κατάντησε το ελληνικό μπάσκετ λόγω τόσων ετών διεθνούς ανυπαρξίας.

Η διαιτησία στην Ελλάδα στα χειρότερά της. Έργο της προηγούμενης διοίκησης, που είχε τις χειρότερες διεθνείς σχέσεις, με συνέπεια να έχει και απέναντί της ακόμα και τον Έλληνα Γενικό Γραμματέα της   FIBA.

Ένας Έλληνας διαιτητής θα σφυρίξει στο Ευρωμπάσκετ. Μόνο ένας. Αναμενόμενο για όσους γνωρίζουν, αφού μόνο ο Πουρσανίδης έπαιζε Champions League.

Βγάλτε έξω και τους ρεφ Ευρωλίγκας που είναι εκτός διοργανώσεων FIBA και αντιλαμβάνεστε το πρόβλημα.

Ένας Έλληνας λοιπόν γιατί τα προηγούμενα χρόνια όλα ήταν στην τύχη τους. Στην ατυχία τους δηλαδή. Ξεμένουμε από παίκτες, ξεμένουμε και από διαιτητές.

Θα έχουμε στο Ευρωμπάσκετ όσους και η Νορβηγία. Όσους οι Σκοπιανοί. Αλλά θα υπάρχουν τέσσερις (4) Λετονοί. Θα είναι τρεις (3) Πολωνοί. Δύο (2) Βούλγαροι.

Έχει δρόμο για να ξαναφτιαχτεί το ελληνικό μπάσκετ. Σε όλα τα επίπεδα. Ο Λιόλιος παρέλαβε χάος. Σε όλα τα επίπεδα. Εντός και εκτός Ελλάδας. Μέχρι τότε θα το πληρώνουμε ως ελληνικό μπάσκετ. Σε όλα τα επίπεδα.

Ευτυχώς εξαιρέσεις όπως ο Ολυμπιακός που πήγε φάιναλ φορ στην Ευρωλίγκα ή η Εθνική ομάδα των ανδρών, θα μας κρατάνε ζωντανούς και θα έχουμε πάντα την ελπίδα να ξαναγίνουμε αεροπλάνο.

 Με τιμή,

O Ακάλυπτος