Skip to main content

Μάβερικς – Στην οροφή του «American Airlines Center» η φανέλα του τεράστιου Νοβίτσκι (vids)

Στην ιστορία των Μάβερικς πέρασε και επίσημα, ο κορυφαίος παίκτης που φόρεσε την φανέλα του Ντάλας, ο Ντιρκ Νοβίτσκι, καθώς η διοίκηση της ομάδας, απέσυρε την φανέλα με το νο 41, την οποία και δόξασε ο Γερμανός αστέρας.

Το παρών στην εκδήλωση του «American Airlines Center» έδωσαν πολλοί από τους πρώην συμπαίκτες του Νοβίτσκι, με τους οποίους έφεραν στο Ντάλας το πρωτάθλημα του 2011, όπως οι Τάισον Τσάντλερ, Πέτζα Στογιάκοβιτς, Σον Μάριον, Τζέι Τζέι Μπαρέα, Ίαν Μαϊνμί, ενώ ο Μαρκ Κούμπαν, ιδιοκτήτης των Μάβερικς, αποκάλυψε μικρογραφία του αγάλματος του Γερμανού, που θα κοσμεί τον εξωτερικό χώρο του γηπέδου.

Ξεχωριστή η στιγμή που ο νυν προπονητής του Ντάλας και άλλοτε συμπαίκτης του Γερμανού, Τζέισον Κιντ, πρόσφερε… 10ημερο συμβόλαιο στον Νοβίτσκι!

"Το όνομά σου είναι στο παρκέ, βάζουμε τον αριθμό σου στην οροφή για να σε θυμούνται όλοι οι παίκτες. Αυτό όμως δεν είναι όλο Ντιρκ. Σου έδωσα μία υπόσχεση και θα την κρατήσω. Για να θυμούνται όλοι ποιος είσαι θα υπάρξει ένα άγαλμα με εσένα μπροστά από το γήπεδο και θα είναι μεγάλο. Σε ευχαριστούμε. Όχι επειδή μας έφερες το πρωτάθλημα, αλλά επειδή είσαι αυτός που είσαι", τόνισε χαρακτηριστικά ο Μαρκ Κούμπαν, ενώ ο Ανδρέας Ζαγκλής έκλεψε την παράσταση λέγοντας ότι "για τους ξένους παίκτες την δεκαετία του '90 ήθελαν όλοι να γίνουν σαν τον Μάικλ Τζόρνταν. Την επόμενη δεκαετία, οι ξένοι παίκτες θαύμασαν τον Νοβίτσκι και ήθελαν να γίνουν σαν αυτόν".

Τελευταίος πήρε τον λόγο ο ίδιος ο Γερμανός, ο οποίος, αφού θυμήθηκε πως έφτασε στο Ντάλας από την Γερμανία, το 1998, στην συνέχεια φρόντισε να ευχαριστήσει άπαντες, στον οργανισμό των Μάβερικς.