Skip to main content

Ευρωμπάσκετ U20 - Με τον... «Νου» του Προμηθέα ήρθε το μετάλλιο

Η Ελλάδα κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο Ευρωμπάσκετ U20 που διεξήχθη στο Ηράκλειο, με το πρόγραμμα «ΝΟΥΣ» του Προμηθέα να έχει κοβμικό ρόλο στην επιτυχία της γαλανόλευκης. 

Καταρχάς αξίζει να αναφερθεί για το ίδιο το πρόγραμμα «ΝΟΥΣ», ότι λειτουργεί από το καλοκαίρι του 2014. Σκοπό έχει να συνδυάσει την άθληση με τη μάθηση και να δώσει τη δυνατότητα σε παιδιά με ταλέντο, με φυσικά αθλητικά προσόντα και με θέληση για αθλητισμό να συνδυάσουν και τα δύο αξιοποιώντας και εντατικοποιώντας στο μέγιστο τις αθλητικές δυνατότητές τους με ταυτόχρονη επιμέλεια στις σχολικές τους επιδόσεις.

Από τη 12αδα της Εθνικής Νέων Ανδρών 5 αθλητές έχουν περάσει άκρως επιτυχημένα από αυτό το πρόγραμμα, ενώ ένας παίκτης στάθηκε άτυχος και λόγω τραυματισμού δεν έδωσε το «παρών» στο  Ευρωμπάσκετ U20.

plotas

Πιο συγκεκριμένα, οι Λευτέρης Μαντζούκας, Ιωάννης Μερμίγκης, Θανάσης Μπαζίνας, Νίκος Πλώτας και Γιώργος Νεόφυτος έχουν θητεύσει στο πρόγραμμα «ΝΟΥΣ» και αποτέλεσαν τη βάση της γαλανόλευκης που ανέβηκε ξανά στα βάθρα των μεταλλίων. 

Οι συγκεκριμένοι παίκτες μάλιστα, συν τον άτυχο Λάγιο κατέκτησαν το Πανελλήνιο Παίδων το 2019, όντες αήττητοι καθ' όλοι τη διάρκεια του τουρνουά. 

ELLASPLOTAS

2023ELLASMEDAL

Σίγουρα το πρόγραμμα «ΝΟΥΣ» δε βάζει τα μετάλλια ως αυτοσκοπό, ωστόσο η δομή του και η νοοτροπία που καλλιεργεί στους αθλητές συμβάλει στην πρόοδό τους σε όλα τα επίπεδα και μάλιστα όπως αποδείχθηκε είναι μια αναπτυξιακή διαδικασία από την οποία η Ελλάδα μόνο κέρδος μπορεί να έχει.