Skip to main content

Με Ζούγρη η κορυφαία πεντάδα του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος U20

Με την Ελλάδα στην τρίτη θέση του βάθρου αλλά και έναν παίκτη της στην κορυφαία πεντάδα του τουρνουά, ολοκληρώθηκε το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα U20 της Κρήτης.

Ο λόγος για τον Βαγγέλη Ζούγρη, ο οποίος, εμφανώς συγκινημένος και τυλιγμένος με την ελληνική σημαία, παρέλαβε το σχετικό βραβείο από τα χέρια του Νίκου Ζήση.

Τα υπόλοιπα τέσσερα μέλη της κορυφαίας πεντάδας ήταν οι Ντε Ρίντερ (Βέλγιο), Γουλφ (Ισραήλ), Γιάκοοβ (Ισραήλ) και Καμαρτίν (Γαλλία), με τον τελευταίο να αναδεικνύεται και πολυτιμότερος παίκτης της διοργάνωσης.  

Από εκεί και πέρα, τα χάλκινα μετάλλια της τρίτης θέσης έδωσαν στους Έλληνες διεθνείς ο πρόεδρος της ΕΟΚ Βαγγέλης Λιόλιος και ο Νίκος Ζήσης.

Το τρόπαιο του πρωταθλητή Ευρώπης έδωσε στη Γαλλία ο πρόεδρος της FIBA Europe, Χόρχε Γκαρμπαχόσα. Τα ασημένια μετάλλια στο Ισραήλ έδωσε ο γενικός γραμματέας της ΕΟΚ, Νίκος Νικολόπουλος και ο Αμιράμ Χαλεβί, πρόεδρος της ομοσπονδίας μπάσκετ Ισραήλ και μέλος του συμβουλίου της FIBA Europe. Την απονομή μεταλλίων στη Γαλλία έκανε ο Καμίλ Νόβακ, FIBA Executive Director και ο Χόρχε Γκαρμπαχόσα, πρόεδρος της FIBA Europe.

Λίγο πριν τις απονομές στις ομάδες η υπεύθυνη κομισαρίων, Ελεονόρα Ρανγκέλοβα έδωσε τιμητική πλακέτα στον πρόεδρο της ΕΚΑΣΚ, Μπάμπη Μαρκάκη για την φιλοξενία της διοργάνωσης. Το βραβείο Fair Play δόθηκε από τον ειδικό γραμματέα της ΕΟΚ, Βασίλη Ντάκουρη στην Κροατία.