Skip to main content

Εθνική Ελλάδας Νεανίδων-Εθνική Βοσνίας 68-44: Τρίτη η γαλανόλευκη και χάλκινο μετάλλιο

 Η Εθνική Ελλάδας Νεανίδων νίκησε την Εθνική Βοσνίας Ερζεγοβίνης με 68-44 και κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στον μικρό τελικό του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος U18 (Β’ Κατηγορίας) της Σόφιας της Βουλγαρίας. Οι δύο ομάδες του τελικού μόνο ανεβαίνουν στην νέα κατηγορία, γιατί η Πορτογαλία παρότι υποβιβάστηκε θα είναι η οικοδέσποινα του χρόνου στην Α' κατηγορία, για αυτό και θα παραμείνει εκεί.

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα είχε τον πρώτο λόγο από την αρχή του αγώνα και προηγήθηκε με 14 πόντους στο τέλος του ημιχρόνου (35-21). Η Εθνική Ελλάδας Νεανίδων διατήρησε το προβάδισμα της στο δεύτερο ημίχρονο και νίκησε την Εθνική Βοσνίας Ερζεγοβίνης με 68-44.

Από την Εθνική Ελλάδας διακρίθηκαν οι Χατήρα και Ζιάκα με 18 πόντους έκαστος. 

Αναλυτικά η ενημέρωση της ΕΟΚ:

Η Εθνική Ελλάδας Νεανίδων επικράτησε της Βοσνίας Ερζεγοβίνης 68-44 στον μικρό τελικό του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος U18 (Β’ Κατηγορίας) της Σόφιας και κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο. Η τρίτη θέση, ωστόσο, δεν συνεπάγεται και άνοδο στην Α’ Κατηγορία, καθώς παρότι η Πορτογαλία τερμάτισε στις τρεις τελευταίες θέσεις του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Α’ Κατηγορίας, δεν θα υποβιβαστεί γιατί το 2024 θα είναι οικοδέσποινα και έτσι τα «εισιτήρια» ανόδου από την Β’ Κατηγορία κέρδισαν μόνο οι δύο ομάδες του τελικού, Κροατία και Λουξεμβούργο.

Διαιτητές: Σμίλιανιτς (Σερβία), Ζάνεφ (Βουλγαρία), Ζένις (Σλοβακία)

Δεκάλεπτα: 21-6, 35-21, 52-32, 68-44

Ελλάδα (Κτιστάκης): Χατήρα 18, Γεωργακοπούλου, Ταμπάκου 1, Τσινασλανίδου, Ζιάκα 18 (4), Μπλιθικιώτη 10 (2), Μαργέλου 7 (1), Παλάσκα 4, Παρασκευοπούλου 4, Στεφανάκη, Στολίγκα 3 (1), Τσάμη 3 (1)

Μπορείτε να δείτε τη στατιστική του αγώνα ΕΔΩ

Μπορείτε να δείτε τον αγώνα ΕΔΩ