Skip to main content

Εθνική Κροατία-Εθνική Ελλάδας Νεανίδων 45-41: Ήττα και μικρός τελικός για την γαλανόλευκη

Η Εθνική Ελλάδας Νεανίδων πάλεψε, αλλά δεν τα κατάφερε στα ημιτελικά του Ευρωπαικού πρωταθλήματος Κ18 (Β' Κατηγορίας), αφού ηττήθηκε από την Εθνική Κροατίας με 45-41.

Το σκορ κινήθηκε σε χαμηλά επίπεδα στα πρώτα λεπτά, με την Κροατία να είναι μπροστά με τρεις πόντους στο τέλος της πρώτης περιόδου (9-6). Η βαλκανική χω΄ρα ανέβασε ρυθμό στο δεύτερο δεκάλεπτο και με ένα επί μέρους σκορ 17-8, προηγήθηκε με δώδεκα πόντους στο τέλος του ημιχρόνου (26-14).

Η γαλανόλευκη μείωσε την διαφορά στα πρώτα λεπτά του δεύτερου ημιχρόνου, με ένα επί μέρους σκορ 12-7, αλλά οι βαλκάνιοι βρήκαν απαντήσεις και προηγήθηκαν με επτά πόντους στο τέλος της τρίτης περιόδου (33-26). Η Εθνική Ελλάδας πίεσε στην τέταρτη περίοδο, έχοντας ένα επί μέρους σκορ 15-12, αλλά η Εθνική Κροατίας διατήρησε το προβάδισμα της και νίκησε με 45-41. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα ηττήθηκε στα ημιτελικά, και πλέον θα αγωνιστεί στον μικρό τελικό, με έπαθλο την τρίτη θέση. 

Από την Εθνική Κροατίας διακρίθηκαν οι Μπόζαν και Μπέσλιτς με 13 και 10 πόντους αντίστοιχα. Από την Εθνική Ελλάδας ξεχώρισε η Μαργκέλου με 13 πόντους, ενώ η Στολίνγκα, η Ταμπάκου και η Τσάμη σκόραραν από έξι πόντους έκαστος. 

Δεκάλεπτα: 9-6, 26-14, 33-26, 45-41

Διαιτητές: Μιτρόσφκι (Βόρεια Μακεδονία), Βούιτσιτς (Μαυροβούνιο), Γουίλιαμς (Μ. Βρετανία)

Ελλάδα (Κτιστάκης): Μπλιθικιώτη 5 (1), Χατήρα 2, Μαργέλου 13 (1), Στολίγκα 6, Ζιάκα, Παλάσκα 3, Παρασκευοπούλου, Στεφανάκη, Ταμπάκου 6, Τσάμη 6

Μπορείτε να δείτε τη στατιστική του αγώνα ΕΔΩ

Μπορείτε να δείτε τον αγώνα ΕΔΩ