Skip to main content

Καλαμπόκης: «Το παιχνίδι Ελλάδα-Γερμανία είχε δύο όψεις, μεγαλύτερη διάρκεια σε αυτά που κάνουμε σωστά στο παρκέ»

 Ο προπονητής της Εθνικής Ελλάδας Παίδων, Γιάννης Καλαμπόκης μίλησε ενόψει του αγώνα της γαλανόλευκης για τις θέσεις 7-8 για το Ευρωπαικό πρωτάθλημα U16 την Κυριακή (13/8), τονίζοντας ότι οι παίκτες του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος θα πρέπει να παίξουν καλύτερη άμυνα.

Αναλυτικά η ενημέρωση της ΕΟΚ:

Ο Γιάννης Καλαμπόκης είδε την Εθνική Παίδων να πηγαίνει το παιχνίδι με την Γερμανία για περίπου 25 λεπτά εκεί ακριβώς που ήθελε. Η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη και αποτέλεσμα η Ελλάδα να ηττηθεί και να αγωνίζεται αύριο  της τελικής κατάταξης.

«Να πούμε πριν από οτιδήποτε άλλο συγχαρητήρια στην Γερμανία για τη νίκη, αλλά συγχαρητήρια και στα δικά μας παιδιά για την προσπάθεια, αλλά και για την παρουσία στις οχτώ καλύτερες ομάδες του τουρνουά, σε μια διοργάνωση στην οποία το επίπεδο είναι πολύ υψηλό», τόνισε ο ομοσπονδιακός προπονητής για να συνεχίσει: «Η προσπάθεια γίνεται με τον σωστό τρόπο κάποιες φορές, αλλά και κάποιες με τον λάθος, Μόνο έτσι θα μεγαλώσουμε όμως ως ομάδα και θα εξελίσσονται τα παιδιά ως παίκτες. Μέσα από την προσπάθεια και τα λάθη. Όπως είχα πει και νωρίς στο τουρνουά, όταν ακόμη ήμασταν αήττητοι, την περίοδο αυτή πρέπει να τη ζήσουν, να την περπατήσουν. Η εμπειρία δεν μπορεί να αγοραστεί ή να δανειστεί από κάπου. Πρέπει να την αποκτήσει ο καθένας μέσα από τα βιώματα αυτά και να εξελίσσεται ατομικά ο κάθε παίκτης και συνολικά εμείς όλοι μας ως ομάδα».

Μιλώντας για τη σημερινή αναμέτρηση απέναντι στη Γερμανία τόνισε: «Το παιχνίδι είχε δύο όψεις. Ήμασταν πιο συνεπείς στο πρώτο ημίχρονο, είχαμε καλές αποφάσεις και επιλογές και ένα σχετικά ισορροπημένο παιχνίδι, αφού η μπάλα ακούμπησε στους ψηλούς και κυκλοφόρησε από εεί στους περιφερειακούς, βρήκαμε τα ελεύθερα σουτ και επιπλέον ήμασταν εύστοχοι. Η Γερμανία στο τρίτο δεκάλεπτο αύξησε την πίεσή της στα όρια του φάουλ και αυτό μας έκανε να πάμε σε πιο γρήγορες επιλογές. Δεν θέλαμε να παρασυρθούμε από το καλό τρίποντο που είχαμε στο πρώτο ημίχρονο και ήταν κάτι που έπρεπε να το ελέγξουμε στο δεύτερο μισό. Δυστυχώς βρήκαμε τις γρήγορες επιλογές και όχι τις καλύτερες που θα θέλαμε στο παιχνίδι μας. Αυτό σε συνδυασμό με το καλό ποσοστό των Γερμανών πια στο τρίποντο «γύρισε» το παιχνίδι και εκεί έρχεται μοιραία η αμφοβολία και οι δεύτερες σκέψεις, τα συναισθήματα αλλάζουν και μαζί και η ροή του αγώνα. Ένα πεντάλεπτο στην Τρίτη περίοδο ήταν καθοριστικό ώστε να αλλάξει η ροχή του παιχνιδιού σε βάρος μας».

Υπάρχει όμως ένα ακόμη βήμα: Ο αγώνας με τη Σερβία για την 7η θέση της τελικής κατάταξης. Μια ομάδα την οποία η Ελλάδα αντιμετώπισε στην πρεμιέρα, όταν είχε φτάσει σε μια εύκολη νίκη: «Η δουλειά μας δεν έχει τελειώσει. Ολοκληρώνεται αύριο με έναν αντίπαλο, ο οποίος μέσα στο τουρνουά έχει βελτιώσει πολύ την εικόνα του. Καλούμαστε στον τελευταίο μας αγώνα εδώ να έχουμε διάρκεια και να κάνουμε την παρουσία μας αισθητή και στις άκρες του γηπέδου, έχοντας περισσότερες σωστές αποφάσεις και υπομονή. Θα πρέπει να παίξουμε καλύτερη άμυνα και να έχουμε διάρκεια σε αυτά που στο μεγαλύτερο μέρος του τουρνουά δείξαμε ότι κάνουμε σωστά. Κάνοντας αυτά, μπορούμε να δούμε τον οποιοδήποτε αντίπαλο στα μάτια».