Skip to main content

Shot Clock: Κρατάει το πλεονέκτημα και τώρα ΣΕΦ

Το «Shot Clock» αναλύει τα συμπεράσματα του από το Game 2 ανάμεσα στην Μπαρτσελόνα και τον Ολυμπιακό.

Η δεύτερη αναμέτρηση μεταξύ Μπαρτσελόνα και Ολυμπιακού είχε νικητή τους γηπεδούχους με σκορ 77-69. Η ομάδα του coach Γκριμάου ισοφάρισε τη σειρά σε 1-1 και πλέον καλείται να ταξιδέψει στην Αθήνα, με σκοπό να ξαναπάρει το πλεονέκτημα στα χέρια της και να στείλει τη σειρά ξανά πίσω στη Βαρκελώνη. Η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα θα έλεγε κανείς πως κρατάει την τύχη στα χέρια της, καθώς με το 2/2 στην έδρα της θα πάρει την πρόκριση για το Final 4.

Ο Ολυμπιακός  πλήρωσε τα λάθη και την αστοχία του και παρόλο που δεν ήταν καλός, θα μπορούσε ακόμα να πάρει και την νίκη αν ο Τζαμπάρι Πάρκερ δεν βρισκόταν σε καταπληκτική βραδιά. Πάμε να δούμε τι κόστισε στον Ολυμπιακό αλλά και τι χρειάζεται να κρατήσει από το χθεσινό ενόψει Game 3 στο ΣΕΦ.

Ο καθοριστικός Τζαμπάρι Πάρκερ  και η αστοχία επιθετικά

Η Μπαρτσελόνα μπήκε πολύ δυνατά από νωρίς, επέβαλε τον ρυθμό της κυρίως με τον Πάρκερ και έκλεισε την πρώτη περίοδο με διαφορά 13 πόντων, με το σκορ να κλείνει στο 27-14. Η ομάδα του Γκριμάου τιμώρησε τους ερυθρόλευκους στην ρακέτα αλλά κυρίως αξιοποίησε πλήρως  τα επιθετικά της ριμπάουντ καθώς σε όλα από αυτά στο πρώτο ημίχρονο σκόραρε. Ο Ολυμπιακός έβγαλε αντίδραση στη δεύτερη περίοδο και με τον ΜακΚίσικ ερχόμενος από τον πάγκο κατάφερε να ελέγξει τον ρυθμό και να κλείσει τη διαφορά στο ημίχρονο στους 6.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τον Ολυμπιακό και ιδιαίτερα τον Γουόκαπ να μην πατάει καλά. Ο Γιώργος Μπαρτζώκας έριξε στη μάχη τον Γκος, ο οποίος με 8π στην 3η περίοδο ήταν αυτός που όχι μόνο κράτησε τον Ολυμπιακό στο παιχνίδι αλλά στα τέλη της περιόδου πέρασε και μπροστά. Η 4η περίοδος άρχισε με τον Ολυμπιακό να μην έχει πολλές λύσεις επιθετικά εκτός του Πίτερς βρίσκοντας το backcourt του σε κακή μέρα, επέλεξε να δώσει τα σουτ στον Πάρκερ κάτι από το οποίο τιμωρήθηκε. Ο Αμερικανός γκαρντ τελείωσε το παιχνίδι με 24π (6/9 δίποντο, 4/7 τρίποντο και 0(!) λάθη) αποτελώντας τον πρώτο σκόρερ της αναμέτρησης. Οι ερυθρόλευκοι τελείωσαν το παιχνίδι με 29.6% στα τρίποντα ενώ οι Μπλαουγκράνα με 47.4%. Με τον Πίτερς στο 3 να κάνει την διαφορά(20π) και έχοντας μόνο καλά διαστήματα από τους Γκος, ΜακΚίσικ η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα δεν μπορούσε να διεκδικήσει κάτι παραπάνω.

Η παρουσία του  Πίτερς στο 3

Στο preview του Game1 και με την απουσία του Κώστα Παπανικολάου, είχαμε πει ότι πολύ πιθανό να δούμε τον Πίτερς στο 3. Μια κίνηση η οποία θα βοηθήσει στο να ματσάρει ο Ολυμπιακός τα ψηλά γκαρντ της Μπαρτσελόνα αλλά κυρίως να βρει σκορ μέσα από τα σουτ του Πίτερς. Έτσι και έγινε λοιπόν. Ο Πίτερς ήταν η μοναδική απειλή του Ολυμπιακού πίσω από τα 6,75μ με 3/5 τρίποντα, με τους Γουοκάπ και Κάνααν να τελειώνουν με το συνολικό 1/12! Ο Πίτερς μπορεί να βάλει δύσκολα στα γκαρντ της Μπαρτσελόνα όχι μόνο σκοράροντας αλλά βοηθώντας και στο κομμάτι του ριμπάουντ.

Τα λάθη του Ολυμπιακού

Ο Ολυμπιακός για δεύτερο σερί παιχνίδι κάνει 19 λάθη. Στην συγκεκριμένη αναμέτρηση πρόκειται για τα διπλάσια από τον αντίπαλο του. Ο Ολυμπιακός δεν φημίζεται για τα λάθη του καθώς στην κανονική διάρκεια της regular season βρίσκονταν στην 16η θέση με 11.8 λάθη μ.ο άνα αγώνα. Ένας λόγος για το οποίο συμβαίνει αυτό είναι η αγωνιστική πτώση του Γουόκαπ αλλά και το γεγονός ότι ο Ολυμπιακός πολλές φορές σκάει την μπάλα παραπάνω απ'όσο χρειάζεται με αποτέλεσμα να μην υπάρχει καθαρό μυαλό στην επίθεση. Αυτό είναι κάτι που μια ομάδα όπως η Μπαρτσελόνα, που της αρέσει να τρέχει το γήπεδο και να επιτίθεται στη ρακέτα, δεν θα αφήσει ανεκμετάλλευτο κάτι το οποίο έγινε στο χθεσινό παιχνίδι.