Skip to main content

Καλαμπόκης: "Περήφανοι για αυτά τα παιδιά"

Δηλώσεις έκανε ο προπονητής της Εθνικής ομάδας Παίδων Γιάννης Καλαμπόκης για την πορεία της ομάδας του στο Eurobasket U16.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Έλληνα τεχνικού:

Να πω αρχικά για το παιχνίδι», άρχισε ο ομσοπονδιακός προπονητής και συνέχισε: «Στα δύο τελευταία παιχνίδι που δώσαμε είχαμε μια διαφορά στην απόδοσή μας από το πρώτο στο δεύτερο ημίχρονο. Η πίεση ήταν μεγάλη γιατί όταν παίζεις στην ευρωπαϊκή ελίτ, στο υψηλότερο επίπεδο, προφανώς υπάρχουν και πολύ υψηλές εντάσεις. Υπολειπόμαστε σε μέγεθος από όλες τις ομάδες, κάτι που είναι ένα γενικότερο πρόβλημα. Μοιραία μετά από επτά αγώνες και επίπονη προσπάθεια η ομάδα δυσκολευόταν να ακολουθήσει τους ρυθμούς».

Οι δύο τελευταίοι αγώνες δεν αναιρούν το γεγονός ότι η Εθνική Παίδων βρίσκεται στις οχτώ καλύτερες της Ευρώπης με τον Καλαμπόκη να εστιάζει κι αυτός στην μεγαλύτερη εικόνα: «Αυτό που πρέπει να κρατήσουν τα παιδιά μέσα τους είναι η προσπάθεια, γιατί η αφετηρία οριοθετήθηκε πολλούς μήνες πριν. Ήμασταν πολύ πίσω σε σχέση με όλες τις ομάδες που αντιμετωπίσαμε και στο τουρνουά και στην προετοιμασία. Μην ξεχνάμε πως σχεδόν δύο σεζόν χάθηκαν για τα παιδιά αυτά εξαιτίας του λοκ ντάουν σε μια καθοριστική για την εξέλιξή τους πορεία, ενώ σε άλλες -όχι όλες- χώρες δεν υπήρχαν οι ίδιες συνθήκες. Αυτή η ομάδα νίκησε τη Λιθουανία, το Ισραήλ, τη Γερμανία, τη Σερβία, την Πολωνία, ομάδες που είναι παραδοσιακές δυνάμες και έφτασε στις οχτώ. Αν σκεφτεί κάποιος ότι το Ισραήλ παλεύει σήμερα για την παραμονή τουκαταλαβαίνει τις δυσκολίες του τουρνουά και το τι κατάφερε αυτή η ομάδα. Είναι ένα θετικό πρόσημο, αλλά κυρίως ένα ισχυρό αποτύπωμα που άφησαν οι παίκτες σε αυτά τα παιχνίδια, στον τρόπο που αγωνίστηκαν για να τιμήσουμε τα ελληνικά χρώματα και τη φανέλα, να υπάρχει ένας τρόπος παιχνιδιού και έκφρασης, οι παίκτες να το διασκεδάσουν και αυτό να βγάλει προς τα έξω μια εικόνα ελκυστική».