Skip to main content

Καλαμπόκης: «Περήφανοι για αυτά τα παιδιά»

Ο προπονητής της Εθνικής Ελλάδας Παίδων, Γιάννης Καλαμπόκης μίλησε μετά την ήττα της ΄χώρας μας από την Εθνική Σερβίας με 71-60 και την όγδοη θέση στο Ευρωπαικό πρωτάθλημα U16, τονίζοντας ότι υπάρχει ένα θετικό πρόσημο και ένα ισχυρό αποτύπωμα από την παρουσία της γαλανόλευκης φέτος στην διοργάνωση.

Αναλυτικά η ενημέρωση της ΕΟΚ:

Η αυλαία έπεσε στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα U16 με την Ελλάδα να βρίσκεται στις οχτώ καλύτερες ομάδες της Ευρώπης. Ο Γιάννης Καλαμπόκης αναφέρθηκε στην αναμέτρηση με τη Σερβία, με την οποία ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις της η ελληνική ομάδα, ενώ παράλληλα έκανε και έναν απολογισμό της πορείας του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος.

«Να πω αρχικά για το παιχνίδι», άρχισε ο ομσοπονδιακός προπονητής και συνέχισε: «Στα δύο τελευταία παιχνίδι που δώσαμε είχαμε μια διαφορά στην απόδοσή μας από το πρώτο στο δεύτερο ημίχρονο. Η πίεση ήταν μεγάλη γιατί όταν παίζεις στην ευρωπαϊκή ελίτ, στο υψηλότερο επίπεδο, προφανώς υπάρχουν και πολύ υψηλές εντάσεις. Υπολειπόμαστε σε μέγεθος από όλες τις ομάδες, κάτι που είναι ένα γενικότερο πρόβλημα. Μοιραία μετά από επτά αγώνες και επίπονη προσπάθεια η ομάδα δυσκολευόταν να ακολουθήσει τους ρυθμούς».

Οι δύο τελευταίοι αγώνες δεν αναιρούν το γεγονός ότι η Εθνική Παίδων βρίσκεται στις οχτώ καλύτερες της Ευρώπης με τον Καλαμπόκη να εστιάζει κι αυτός στην μεγαλύτερη εικόνα: «Αυτό που πρέπει να κρατήσουν τα παιδιά μέσα τους είναι η προσπάθεια, γιατί η αφετηρία οριοθετήθηκε πολλούς μήνες πριν. Ήμασταν πολύ πίσω σε σχέση με όλες τις ομάδες που αντιμετωπίσαμε και στο τουρνουά και στην προετοιμασία. Μην ξεχνάμε πως σχεδόν δύο σεζόν χάθηκαν για τα παιδιά αυτά εξαιτίας του λοκ ντάουν σε μια καθοριστική για την εξέλιξή τους πορεία, ενώ σε άλλες -όχι όλες- χώρες δεν υπήρχαν οι ίδιες συνθήκες. Αυτή η ομάδα νίκησε τη Λιθουανία, το Ισραήλ, τη Γερμανία, τη Σερβία, την Πολωνία, ομάδες που είναι παραδοσιακές δυνάμες και έφτασε στις οχτώ. Αν σκεφτεί κάποιος ότι το Ισραήλ παλεύει σήμερα για την παραμονή τουκαταλαβαίνει τις δυσκολίες του τουρνουά και το τι κατάφερε αυτή η ομάδα. Είναι ένα θετικό πρόσημο, αλλά κυρίως ένα ισχυρό αποτύπωμα που άφησαν οι παίκτες σε αυτά τα παιχνίδια, στον τρόπο που αγωνίστηκαν για να τιμήσουμε τα ελληνικά χρώματα και τη φανέλα, να υπάρχει ένας τρόπος παιχνιδιού και έκφρασης, οι παίκτες να το διασκεδάσουν και αυτό να βγάλει προς τα έξω μια εικόνα ελκυστική».

Ο Καλαμπόκης ως προπονητής, γνωρίζει πως υπάρχουν σημεία που θέλουν διόρθωση βλέποντας προς το αύριο: «Η διάρκεια είναι ένα ζητούμενο και αποτελεί τροφή για σκέψη για εμάς και όλο το επιτελείο. Το γεγονός ότι η ομάδα μπήκε στις οχτώ καλύτερες της Ευρώπης δημιουργεί μια προσδοκεία για ένα βήμα παραπάνω την επόμενη χρονιά. Όπως αποτελεί ισχυρό κίνητρο για καθένα από τα παιδιά για την πορεία και την εξέλιξή τους, αλλά και τη δουλειά που πρέπει να κάνουν, γιατί μέσα από τη δουλειά και την ταπεινότητα μπορεί ο καθένας να εξελιψθεί και να προοδεύσει μέσα από μια διαδικασία στην οποία πάνω από όλους είναι η ομάδα. Αυτό είναι το σημαντικότερο: Να καταλάβουν όλοι πως μόνο μέσα από την ομάδα και την ομαδική δουλειά ο κάθε παίκτης βελτιώνεται και εξελίσσεται».

Ο ομοσπονδιακός προπονητής δεν ξέχασε να πει κι ένα μεγάλο «ευχαριστώ» προς κάθε κατεύθυνση: «Ευχαριστώ όλα τα παιδιά που ήταν στη διαδικασία αυτή, όλη τη χρονιά και στα καμπ και στα φιλικά και στην προετοιμασία και φυσικά τους 12 που ήταν εδώ. Έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό παίρνοντας μέρος για πρώτη φορά σε μια τόσο μεγάλη διοργάνωση και μας έκαναν να τους κοιτάμε με περηφάνεια. Ένα μεγάλο «ευχαριστώ» και στους άμεσους συνεργάτες του, τον Χάρη (Κουλουριώτη) και την Κατερίνα (Δελή) και όλο το επιτελείο και στον Γιάννη Χρυσανθόπουλο ήταν ο team manager. Όπως ευχαριστώ πολύ και τους ανθρώπους μας στήριξαν σε όλη αυτή την πορεία με την παρουσία ή τα μηνύματά τους. Ήταν όλα πολύ σημαντικά».