Skip to main content

Ο Οκάρο Γουάιτ στο SuperBasket: «Η σεζόν με τον Άρη με βοήθησε να πάω στο NBA»

Ο άσος της Ούνικς Καζάν, Οκάρο Γουάιτ μίλησε αποκλειστικά στο superbasket.gr τόσο για την φετινή σεζόν, τους στόχους και τις φιλοδοξίες της Ρωσικής ομάδας, όσο και για τις απόψεις του για τον προπονητή Δημήτρη Πρίφτη και το υπόλοιπο Ελληνικό προπονητικό επιτελείο, ενώ υπογραμμίζει τις αναμνήσεις που κράτησε από την χρονιά που αγωνίστηκε στον Άρη.

 Ο 28χρονος Αμερικανός πάουερ φόργουορντ δεν χρειάζεται ιδιαίτερα συστάσεις στο Ελληνικό κοινό. Τον γνωρίσαμε με την φανέλα του Άρη, τη σεζόν του 2015-2016 και όχι μόνο ανταποκρίθηκε στις προσδοκίες των κιτρινόμαυρων, αλλά είχε και πολλές πρωτιές σε ατομικές στατιστικές κατηγορίες της Basket League (όπως στο Power Ranking και στα ριμπάουντ). Η ομάδα από την Θεσσαλονίκη εκείνη την χρονιά, έκανε το βήμα παραπάνω σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια, αφού αποκλείστηκε στο τελευταίο ματς στα ημιτελικά με τον Παναθηναικό από τους τελικούς του Ελληνικού πρωταθλήματος, ενώ κατετάχθει συνολικά στην τέταρτη θέση. 

okaro-white-unics-kazan-photo-unics-kseniya-bogdanova-ec20_1.jpg

Ο Οκάρο Γουάιτ υπό τις οδηγίες του κόουτς Δημήτρη Πρίφτη έκανε σπουδαία σεζόν, έχοντας σε 36 ματς Ελληνικού πρωταθλήματος κατά μέσο όρο 13.9 πόντους, 7.3 ριμπάουντ, 1.6 ασίστ και 1.6 κλεψίματα, κάτι που τον έβαλε στην κορυφαία πεντάδα του πρωταθλήματος της σεζόν 2015-2016. Πέρα από το Ελληνικό πρωτάθλημα, οι κιτρινόμαυροι έκαναν μια αξιόλογη πορεία στο EuroCup, αφού προκρίθηκαν ως πρώτοι ς από την φάση των ομίλων, σε ένα γκρουπ που υπήρχαν ομάδες όπως η Ούνικς Καζάν, Τραμπζονσπορ, Μπάνβιτ, Μπούντουσνοστ, Στεάουα, ενώ  παρότι το πάλεψαν μέχρις εσχάτων, αποκλείστηκαν από την δεύτερη φάση (γύρος των 32) από την Άλμπα Βερολίνου με ισοβαθμία και από την Αρμάνι Μιλάνο.

Μετά από αυτήν την σεζόν με τον Άρη, ο Οκάρο Γουάιτ άφησε την Ευρώπη για το NBA και τους Χιτ. Στην κορυφαία λίγκα παρότι έκανε καλές εμφανίσεις με την ομάδα από το Μαιάμι όπως και με τους Καβαλίες και του Γουίζαρντς, πολλοί σοβαροί τραυματισμοί και η ιδιαιτερότητα του πρωταθλήματος του δυσκόλεψαν το έργο του.

okaro-white-unics-kazan-photo-unics-kseniya-bogdanova-ec20.jpg

Στην φετινή σεζόν όμως, ο Αμερικανός φόργουορντ επέστρεψε στην Ευρώπη για την Ούνικς Καζάν και έμελλε να ξανασυνεργαστεί με τον κόουτς Δημήτρη Πρίφτη και το υπόλοιπο Ελληνικό επιτελείο. Η ομάδα από το Καζάν, το οποίο βρίσκεται στη συμβολή των ποταμών Βόλγα και Καζάνκα, κατάφερε να είναι στην δεύτερη θέση αυτήν την στιγμή της ανταγωνιστικής VTB League αλλά και να πάρει το εισιτήριο για τα προημιτελικά του EuroCup. Ο Οκάρο Γουάιτ είναι ένα σημαντικό γρανάζι της ομάδας σε άμυνα και επίθεση, αφού μετράει στη VTB League σε 13 ματς, 10.3 πόντους και 5.3 ριμπάουντ σε 22.7 λεπτά, ενώ στο EuroCup σε δώδεκα αγώνες έχει κατά μέσο όρο 9.3 πόντους, 5.8 ριμπάουντ και μία ασίστ σε 23.3 λεπτά.

Όλα όσα δήλωσε ο Οκάρο Γουάιτ στο superbasket.gr και στον Άρη Κατσίδη: 

 Πώς ήταν η προσαρμογή στο Καζάν; Πως αξιολογείς την σεζόν μέχρι τώρα;

Η προσαρμογή από το Μαιάμι στο Καζάν ήταν μια χαρά και πιο παλιά είχα παίξει στο εξωτερικό, οπότε δεν ήταν κάτι καινούργιο. Οπότε, έχει να κάνει ακριβώς με την αλλαγή του καιρού, την διαφορά του καιρού. Από τον καλό καιρό στον πιο κρύο. Απολαμβάνω την σεζόν και είμαι σε θέση να παίξω ξανά για τον προπονητή Πρίφτη. Πάντα έλεγα ότι αν επέστρεφα στο εξωτερικό (στην Ευρώπη), θα πήγαινα να παίξω για αυτόν. Έχουμε ένα σερί 14 νικηφόρων αγώνων αυτή τη στιγμή, οπότε όλα είναι καλά, όλα είναι μια χαρά. Έχουμε μια καλή ομάδα σε αυτήν την σεζόν και επειδή βρήκαμε χημεία, κάνουμε μια υπέροχη σεζόν.

157969297_283961149797678_2222007081651310314_n12345.jpg

Συνεργάζεσαι μετά από τον Άρη, τώρα και στην Ούνικς Καζάν με τον κόουτς Δημήτρη Πρίφτη και το υπόλοιπο Ελληνικό επιτελείο. Θα ήθελα να μας πεις τις απόψεις σου για αυτούς;

Ναι, είμαι και πάλι μαζί τους και έχω έρθει εδώ (εννοεί στην Ούνικς Καζάν) εξαιτίας αυτών.

Πάμε λίγο όμως στα αγωνιστικά. Η Ούνικς Καζάν είναι στην δεύτερη θέση της VTB League και έχει προκριθεί για τα προημιτελικά του EuroCup, οπότε ποιοι είναι οι στόχοι από εδώ και πέρα; Θεωρείς ότι ο στόχος της EuroLeague είναι εφικτός για την φετινή σεζόν;

Ναι, φυσικά θεωρώ. Νιώθω ότι έχουμε μια σπουδαία ομάδα και ότι μπορούμε να κατακτήσουμε τόσο το EuroCup, όσο και την VTB League φέτος. Νιώθω ότι μπορούμε να σηκώσουμε δύο τίτλους την φετινή σεζόν.

158208217_1076724736163924_5843913068427200354_n_1.jpg

Ας μιλήσουμε λίγο για την Ελλάδα και το πρωτάθλημα. Θα ήθελα να μας μιλήσεις για τις αναμνήσεις που έχεις κρατήσει από την περίοδο που ήοσυν εδώ και τι ξεχωρίζεις από εκείνη την περίοδο ως παίκτης του Άρη;

Έχω υπέροχες αναμνήσεις από την Θεσσαλονίκη. Πώς γίνεται να ξεχάσω εκείνη την εξαιρετική σεζόν; Ήταν μια απίστευτη χρονιά. Νομίζω ότι "απαντήσαμε" σε πολλούς εκείνη την χρονιά και είχαμε μια καλή ομάδα. Φτάσαμε ένα παιχνίδι μακριά από τους τελικούς του Ελληνικού πρωταθλήματος. Οπότε, ήταν μια υπέροχη σεζόν και ήταν εκείνη η χρονιά που με βοήθησε να πάω στο NBA.

na_ksanasystithoume_1.jpg

Από την πρώτη σου συνέντευξη ως παίκτης του Άρη, τονίζεις ότι οι φίλαθλοι των κιτρινόμαυρων είναι εξαιρετικοί. Θεωρείς ότι η ατμόσφαιρα που κάνουν στο γήπεδο είναι ξεχωριστή;

Φυσικά, είναι πολύ ξεχωριστή, πάρα πολύ ξεχωριστή. Γενικότερα, το μεγαλύτερο μέρος των Ελλήνων φιλάθλων είναι εξαιρετικοί, αλλά του Άρη σίγουρα είναι ξεχωριστοί. Ιδιαίτερα σε στιγμές όπως αυτές που η πανδημία του κορονοιού συνεχίζει, μου λείπουν οι φίλαθλοι αλλά και στους οπαδούς, όπως αυτοί του Άρη, τους έχει λείψει που χάνουν τα παιχνίδια. Στον Άρη είχαμε μια δυνατή έδρα. 

ajDIQBgPpGEgSlKmwUbV.jpg

https://www.youtube.com/watch?v=Bx5B521uHWc

https://www.youtube.com/watch?v=7iAuZEWsjOI