Skip to main content

O Τάιλερ Στόουν στο Superbasket: «Είναι πλεονέκτημα το ότι παίζουμε στο γήπεδο μας»

 Ο άσος της Ναντέρ, Τάιλερ Στόουν μίλησε αποκλειστικά στο superbasket.gr για το παιχνίδι με τον Προμηθέα, μας επεσήμανε τους στόχους και την νοοτροπία της Γαλλικής ομάδας, τα χαρακτηριστικά που θεωρεί ότι πρέπει να έχει ένα πάουερ φόργουορντ, για το ότι πέρασε καλά στο Ρέθυμνο, αλλά και τι έκανε την περίοδο της πανδημίας.

Ο 29χρονος Αμερικανός πάουερ φόργουορντ είναι ένας από τους πυλώνες της Ναντέρ την φετινή σεζόν και βοηθάει τα μέγιστα την Γαλλική ομάδα τόσο σε άμυνα όσο και σε επίθεση. Είναι γνώριμος μας από την παρουσία του στο Ρέθυμνο την σεζόν 2015-2016, αλλά και με δικό του τρίποντο η Μπρίντιζι απέκλεισε τον ΠΑΟΚ στο BCL την περσινή σεζόν.

Ο Τάιλερ Στόουν έχει φέτος κατά μέσο όρο σε τέσσερις αγώνες στο Γαλλικό πρωτάθλημα 9.5 πόντους και 5.8 ριμπάουντ, ενω σε πέντε αγώνες του EuroCup μετράει κατά μέσο όρο 10.6 πόντους, 5.4 ριμπάουντ και 2.6 ασίστ.

Όλα όσα δήλωσε ο Τάιλερ Στόουν στο superbasket.gr και τον Άρη Κατσίδη:

-Θα αντιμετωπίσετε τον Προμηθέα την Τρίτη (8/12). Ποιες είναι οι απόψεις σου για την Ελληνική ομάδα; Που θα επικεντρωθείτε για να νικήσετε τον Προμηθέα;

Ο Προμηθέας θεωρώ ότι είναι σκληρή και καλή ομάδα. Πιστεύω ότι πρέπει να εστιάσουμε στην άμυνα, να βγάλουμε περισσότερη ενέργεια και είναι επιπλέον πλεονέκτημα το ότι παίζουμε στο γήπεδο μας.

-Ποιοι είναι οι στόχοι της Ναντέρ στο Γαλλικό πρωτάθλημα και το EuroCup αυτήν την περίοδο;

Οι στόχοι μας στο Γαλλικό πρωτάθλημα και Κύπελλο και στο EuroCup είναι οι ίδιοι. Θέλουμε να είμαστε ανταγωνιστικοί, να βγάζουμε σπουδαία ενέργεια και να νικάμε. Αυτή η ομάδα θέλει πρωταθλήματα και τρόπαια, οπότε στόχος μας είναι να νικάμε σε κάθε επίπεδο.

130155123_217111389918199_2180020703234224938_n.jpg

-Θα ήθελα να μας μιλήσεις για την φιλοσοφία της ομάδας και για την χημεία της

Η φιλοσοφία μας δεν διαφέρει με τις άλλες ομάδες. Θέλουμε να παίζουμε ομαδικό μπάσκετ, να κινήσουμε την μπάλα, να δώσουμε ελεύθερα σουτ και να εκτελούμε στην επίθεση το πλάνο. Θέλουμε να παίξουμε επιθετική άμυνα υψηλής πίεσης. Σχετικά με την χημεία εδώ, είναι σπουδαία, οι παίκτες ταιριάζουν μεταξύ τους, αλλά και με τους προπονητές, οπότε η χημεία είναι πολύ καλή.

-Σε τι διαφέρουν από άποψης νοοτροπίας τα ευρωπαϊκά ματς από εκείνα του Γαλλικού πρωταθλήματος; Ποια είναι η άποψή σας για το Γαλλικό πρωτάθλημα;

Η διαφορά βρίσκεται στο ότι στο Γαλλικό πρωτάθλημα δεν υπάρχει τόσο physical game όσο στα ευρωπαϊκά παιχνίδια, βέβαια είναι δύσκολο, έχει γρήγορο ρυθμό και θέλω πάντα εκεί να γίνομαι καλύτερος. Στα ευρωπαϊκά παιχνίδια υπάρχουν διαφορετικά είδη μπάσκετ και παίζουν διαφορετικά σε όλες τις χώρες.

-Τι κάνει την Ναντέρ να ξεχωρίζει από τις άλλες ομάδες στο Γαλλικό πρωτάθλημα;

Έχουμε πολύ καλή φιλοσοφία στο επιθετικό παιχνίδι, κινούμε την μπάλα, παίζουμε με γρήγορη ταχύτητα. Δεν υπάρχουν πολλές διαφορές στις ομάδες, αλλά στην δική μας ομάδα ξεχωρίζουν τα υψηλά ποσοστά ευστοχίας.

-Ποια είναι τα χαρακτηριστικά που θεωρείς ότι πρέπει να έχει ένα πάουερ φόργουορντ στο Eurocup;

Πρέπει να παίζει πολύ καλή άμυνα και να είναι καλός στα ριμπάουντ, το οποίο κατ' εμέ είναι το σημαντικότερο πράγμα. Επιθετικά, να μπορεί να σουτάρει τρίποντα, για να ανοίξει τους διαδρόμους αλλά και να μπορεί τόσο να τελειώνει τις φάσεις, όσο και να δίνει σωστές πάσες.

130015103_431452391346521_977708326998670009_n.jpg

-Θα ήθελα να μας μιλήσεις για την εμπειρία σου από το Ρέθυμνο; Ποια είναι η άποψη σου για το Ελληνικό πρωτάθλημα; Έχει ξεχωρίσει κάποιον παίκτη ή ομάδα; 

Πέρασα καλά στο Ρέθυμνο. Το διασκέδασα. Είχαμε πολύ καλή ομάδα και πήγαμε στα playoffs εκείνη την χρονιά. Μου άρεσε πολύ στο Ρέθυμνο, είναι πολύ όμορφο μέρος.

Σχετικά με το ελληνικό πρωτάθλημα θυμάμαι ότι ήταν ωραία και παρότι ήμουν πιο νέος, η ομάδα μου έδινε χρόνο.  Μου αρέσει το Ελληνικό πρωτάθλημα, είναι πολλές top ομάδες, πολλές δύσκολες ομάδες και υπάρχουν πολύ καλοί παίκτες. 

-Οι τελευταίοι μήνες είναι δύσκολοι για όλους μας. Ποιες είναι οι εμπειρίες σου από το lockdown και την πανδημία;

Οι τελευταίοι μήνες ήταν σίγουρα δύσκολοι. Δεν είχαμε την δυνατότητα να παίξουμε μπάσκετ. Το να είσαι σπίτι, ήταν δύσκολο, μένοντας μακριά από το μπάσκετ για αρκετό καιρό, αλλά βλέπω  την θετική πλευρά των πραγμάτων, ότι είχα πολύ χρόνο με την οικογένεια μου, τα παιδιά μου, το κορίτσι μου, να δω την οικογένεια μου και είδα κάποια πράγματα πέρα από το μπάσκετ, για αυτό  από μια διαφορετική οπτική έμαθα πολλά για τον εαυτό μου.