Skip to main content

Ο Άντον Γκαβέλ στο Superbasket: «Ο Άρης είναι μια από τις καλύτερες ομάδες στην άμυνα στο Eurocup»

Ο προπονητής της Ούλμ, Άντον Γκαβέλ μίλησε αποκλειστικά στο Superbasket.gr, λίγο πριν τον αγώνα των πρωταθλητών Γερμανίας με τους κιτρινόμαυρους, την Τετάρτη (31/1). O 38χρονος κόουτς υπογράμμισε για το τι πρέπει να προσέξει η ομάδα του για τον αγώνα, αλλά και επισήμανε την φιλοσοφία των "πορτοκαλί" σχετικά με την ανάπτυξη των παικτών.
 
 
Ο Άρης βρίσκεται στο Ούλμ για να αντιμετωπίσει τους πρωταθλητές της Γερμανίας, την Τετάρτη (31/1), για την 17η αγωνιστική του Eurocup. Οι "πορτοκαλί" υπό τις οδηγίες του κόουτς Αντόν Γκαβέλ είναι μια από τις πιο δυναμικές ομάδες της ευρωπαικής διοργάνωσης και με ρεκόρ 9-7, έχουν ήδη εξασφαλίσει την θέση της στην επόμενη φάση. Επίσης, κάνουν εξαιρετική πορεία και την φετινή σεζόν στο γερμανικό πρωτάθλημα, γιατί βρίσκονται στην δεύτερη θέση με ρεκόρ 13-5.
 
Η Ούλμ είναι μια ομάδα, η οποία παίζει πολύ δυναμικά τόσο στην άμυνα, όσο και στην επίθεση, κάτι που φαίνεται και από τα στατιστικά της, αφού είναι στο Eurocup, δεύτερη στα κλεψίματα, τέταρτη στις ασίστ και πέμπτη στο PIR και στα τρίποντα. Συνεχίζει την εξαιρετική της πορεία στην ευρωπαϊκή διοργάνωση, οπού πέρσι προχώρησε μέχρι τα προημιτελικά. Η περσινή σεζόν ήταν πολύ ξεχωριστή τόσο για τον κόουτς Άντον Γκαβέλ, όσο και για την Ούλμ, η οποία κατέκτησε το πρωτάθλημα Γερμανίας για πρώτη φορά στην ιστορία της, αποκλείοντας στα playoffs τις δύο ομάδες της Euroleague, την Άλμπα Βερολίνου με 3-1 και την Μπάγερν Μονάχου με 3-0, αλλά και την κάτοχο του τίτλου, Βόννη με 3-1.
 
Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.
 
Ο κόουτς Άντον Γκαβέλ συνεχίζει να εντυπωσιάζει στην Ούλμ και την φετινή σεζόν, μια ομάδα που έχει ως στόχο και την παραγωγή και την ανάπτυξη παικτών. Υπενθυμίζουμε ότι 38χρονος προπονητής είχε αναλάβει τα τμήματα υποδομής της Ούλμ και την θυγατρική ομάδα της, την OrangeAcademy, με την οποία πήγε πρόπερσι μέχρι τους ημιτελικούς της δεύτερης κατηγορίας του γερμανικού πρωταθλήματος, ενώ είχε χαρακτηριστεί ως ένας από τους καλύτερους και πιο συγκροτημένους προπονητές για την ανάπτυξη νέων παικτών. Πολλοί παίκτες έχουν ξεχωρίσει από την Ούλμ όπως έγινε με τους Γιάγκο Ντος Σάντος, Μπρούνο Καμποκλό, ο Γουίλ Κλάιμπερν, αλλά από εκεί προήλθε και το Νο.9 του NBA Draft 2022, ο Τζέρεμι Σοχάν. 
 
Ο κόουτς Άντον Γκαβέλ έχει και προιστορία τόσο με το ελληνικό πρωτάθλημα, όσο και με τον Άρη, στον οποίο αγωνίστηκε ως παίκτης την σεζόν 2008-2009.
 
Αναλυτικά όλα όσα δήλωσε ο κόουτς Άντον Γκαβέλ στο Superbasket.gr και στον Άρη Κατσίδη:
 

Θα αντιμετωπίσετε τον Άρη, την Τετάρτη (31/1), για την 17η αγωνιστική του Eurocup. Θα ήθελα να μας πείτε τις απόψεις σας για τους κιτρινόμαυρους και πώς περιμένετε να πάει ο αγώνας. Ποια χαρακτηριστικά θεωρείτε ότι στο παιχνίδι του Άρη ξεχωρίζουν;

"Περιμένουμε ένα δύσκολο παιχνίδι όπως έγινε και στη Θεσσαλονίκη. Ο Άρης είναι πολύ καλά προπονημένη ομάδα, πολύ aggressive και είναι μια από τις καλύτερες ομάδες στην άμυνα στην διοργάνωση. Πρέπει να είμαστε σίγουροι για τον έλεγχο της μπάλας και να παίρνουμε έξυπνες αποφάσεις".

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

 Θα ήθελα να μας κάνετε ένα σχόλιο για τον πρώτο αγώνα με τον Άρη τον οποίο νίκησε η ομάδα σας με 99-88. Τι χαρακτηριστικά στο παιχνίδι σας θέλετε να κρατήσετε από εκείνο τον αγώνα και να έχετε και στο επόμενο παιχνίδι. Τι θεωρείτε ότι πρέπει να προσέχετε περισσότερο στον αγώνα απέναντι στον Άρη;

"Νομίζω ότι πρέπει να προσέξουμε τα πάντα. Πρέπει να γνωρίζουμε τι πρέπει να κάνουμε και να ορίσουμε τον τόνο στο αμυντικό κομμάτι. Θα πρέπει να είμαστε σίγουροι ότι θα δείξουμε διαφορετικό πρόσωπο από τον αγώνα του γερμανικού πρωταθλήματος, αλλά και το ματς στην Ποντγκόριτσα. 

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

 Η Ούλμ έχει προκριθεί στην επόμενη φάση του Eurocup και είναι στην δεύτερη θέση του γερμανικού πρωταθλήματος. Θα ήθελα να μας κάνετε ένα σχόλιο για αυτά, αλλά και πώς αξιολογείτε το επίπεδο της ευρωπαϊκής διοργάνωσης και της γερμανικής λίγκας.

"Το Eurocup είναι μια εξαιρετική διοργάνωση, πολλές σπουδαίες ομάδες αγωνίζονται εκεί. Επίσης, είναι πολύ σπέσιαλ για τους νέους ηλικιακά παίκτες μας ότι παίζουν απέναντι σε ομάδες από διαφορετικές χώρες και παρατηρούν διαφορετικό τρόπο παιχνιδιού στο μπάσκετ. Αυτός ο διαγωνισμός έχει τεράστια αξία για τον οργανισμό μας. 

 Είμαστε οι πρωταθλητές Γερμανίας, κάτι που κανείς δεν περίμενε. Δώσαμε ελπίδα στις άλλες ομάδες ότι όλα είναι πιθανά. Όπως εδώ έχουμε τις δύο ομάδες της EuroLeague στο Βερολίνο και στο Μόναχο, έτσι και στην Ελλάδα είναι ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός, οπού όλοι τους αντιμετωπίζουν".

 Σύμφωνα με τα στατιστικά στο Eurocup, η Ούλμ είναι η δεύτερη ομάδα σε κλεψίματα, η τέταρτη ομάδα σε ασίστ και η πέμπτη ομάδα στο PIR και στα τρίποντα. Θα ήθελα να τα σχολιάσετε αυτά για να μας πείτε περισσότερα για τη φιλοσοφία και τη νοοτροπία της ομάδας σας.

"Δημιουργήσαμε το ρόστερ μας με πολλούς νέους ταλαντούχους παίκτες και αθλητές που αναμένεται να εντυπωσιάσουν. Θέλουμε να βοηθήσουμε στην ανάπτυξη νέων παικτών, έχοντας σπουδαίες επιτυχίες και καλά αποτελέσματα. Θέλουμε να παίξουμε ελκυστικό μπάσκετ και επιθυμούμε να αγωνιστούμε στο υψηλότερο επίπεδο σε γερμανικό πρωτάθλημα και στο Eurocup".

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Η ιστοσελίδα του Eurocup έκανε αναφορά για την Ούλμ, επισημαίνοντας μεταξύ άλλων ότι: "Η εύρεση σπουδαίων παικτών σε διαφορετικές αγορές ήταν ένα από τα κλειδιά της επιτυχίας της. Η Ούλμ έψαξε πάρα πολύ για να βρει μεγάλα ταλέντα και για να συνεχίσει να κερδίζει". . Επίσης, ήσασταν επιτυχημένος προπονητής στην OrangeAcademy, η οποία έχει βγάλει επίσης πολλούς ταλαντούχους παίκτες. Θα ήθελα να τα σχολιάσετε αυτά και να μας πείτε περισσότερα για τη νοοτροπία του συλλόγου.

 "Αυτό είναι το motto, το σύνθημα του συλλόγου. Το παρατηρούμε και στις εγκαταστάσεις μας, είναι φανερό και στα παιδιά μας που παίρνουμε μεταγραφή, αφού βρεθούν εδώ. Την ίδια στιγμή που αγωνιζόμαστε σε αγώνες και θέλουμε να έχουμε καλά αποτελέσματα, μπορούμε επίσης να δίνουμε ευκαιρίες σε νέα ηλικιακά παιδιά.  Αυτό είναι κάτι που θέλουμε να συνεχίσουμε να κάνουμε".

Η περσινή σεζόν ήταν πολύ σπέσιαλ για την Ούλμ, η οποία κατέκτησε το πρωτάθλημα Γερμανίας για πρώτη φορά στην ιστορία της και ιδιαίτερα στα playoffs, αντιμετώπισε ομάδες που αγωνίζονται στην Euroleague, την Άλμπα Βερολίνου και την Μπάγερν Μονάχου και την Βόννη, που κατέκτησε το BCL. Θα ήθελα να μας πείτε τις αναμνήσεις σας από αυτήν την επιτυχία.

Κρατάω ως αναμνήσεις σίγουρα την κατάκτηση του πρωταθλήματος και την συγκλονιστική πορεία μας στα πλέι οφ. Το πνεύμα της ομάδας και η ανάπτυξη της που έγινε καθόλα την διάρκεια της χρονιάς. Πώς η ομάδα παρέμεινε ενωμένη, μαζί με τους φιλάθλους της και την πόλη, ήταν κάτι απίστευτο να το ζήσουμε. Το πρώτο πρωτάθλημα της ιστορίας ενός συλλόγου είναι πάντα κάτι σπέσιαλ".

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Θα ήθελα επίσης να μας σχολιάσετε την δήλωση σας σε μια συνέντευξη σας στο Sport Bild το προηγούμενο καλοκαίρι ότι ο σπουδαίος Γερμανός προπονητής της Λίβερπουλ, Γιούργκεν Κλοπ αποτελεί ένα πρότυπο για εσάς.

"Είναι ο πρώτος που μου ήρθε στο μυαλό. Δεν έχει να κάνει με το ποιος είναι συγκεκριμένα, αλλά μου αρέσει να παρατηρώ οποιονδήποτε προπονητή να κοουτσάρει μεγάλους παίκτες. Με ποιον τρόπο τους κρατάει χαρούμενους, πώς τους αξιοποιεί ώστε να παίζουν τον ρόλο τους και πώς τους πείθει να εμπιστευτούν την όλη διαδικασία που λένε οι προπονητές".

.