Skip to main content

Σλαφτσάκης στο Superbasket: «Θέλουμε να δίνουμε το 100% σε κάθε παιχνίδι»

 Ο Διαμαντής Σλαφτσάκης μίλησε στο superbasket.gr στο πλαίσιο της Media Day του Άρη, υπογραμμίζοντας τις απόψεις του για την νέα σεζόν στην Basket League, αλλά και για την πρόκληση των κιτρινόμαυρων στο Eurocup.

 Ο 29χρονος Έλληνας πάουερ φόργουορντ επέστρεψε την φετινή σεζόν στον Άρη, στον οποίο πρόσφερε τις υπηρεσίες του από το 2018 έως το 2021, ενώ συμπληρώνει πάνω από μια δεκαετία παρουσίας στην Basket League. 

Στόχος του είναι να βοηθήσει στη νέα προσπάθεια των κιτρινόμαυρων σε Ελλάδα και σε Ευρώπη την καινούργια χρονιά, έχοντας ως εφόδιο την μεγάλη του εμπειρία και τις πολλές παραστάσεις στο πιο υψηλό επίπεδο του ελληνικού πρωταθλήματος.

Ο αθλητής του Άρη έχει πλούσια παρουσία στις «μικρές» Εθνικές Ομάδες. Συγκεκριμένα, αγωνίστηκε στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα U16 του 2010, στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα U18 του 2012, στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα U20 του 2013  και στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα U20 του 2014.

Όλα όσα δήλωσε ο Διαμαντής Σλαφτσάκης στο Superbasket.gr στο πλαίσιο της Media Day του ΄Άρη:

Θα ήθελα να μας μιλήσεις αρχικά για τους στόχους της φετινής σεζόν: "Θεωρώ ότι είναι πιο σωστό τους στόχους να τους θέσει ο προπονητής και κατ' επέκταση η διοίκηση. Από εκεί και πέρα αυτό που προσπαθούμε να χτίσουμε ως βάση είναι να δημιουργήσουμε μια οικογένεια, μια πολύ καλή χημεία. Να είμαστε ομάδα εντός και εκτός γηπέδου, της οποίας το βασικό χαρακτηριστικό θα είναι η άμυνα, η σκληράδα. Και έχουμε πει το μόνο που θέλουμε είναι να δίνουμε το 100% σε κάθε παιχνίδι ανεξαρτήτως αντιπάλου, να μην τα παρατάμε. Και από εκεί και πέρα θεωρούμε πως με την πάροδο του χρόνου και αφού βρεθούμε στο γήπεδο, γιατί θέλουμε και λίγο χρόνο ακόμη, πιστεύω πως θα είμαστε επιτυχημένοι". 
 
Θα ήθελα να μας κάνεις ένα σχόλιο για την προετοιμασία της νέας σεζόν, για την pre-season του Άρη: "Η αλήθεια είναι ότι η ομάδα δεν ήταν ολοκληρωμένη, έτσι όπως την είχε σχεδιάσει και την είχε φανταστεί ο κόουτς, γιατί κάποιοι παίκτες ήρθαν μετέπειτα λόγω του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2023, δυστυχώς είχαμε ατυχίες, κάποιους σοβαρούς τραυματισμούς. Οπότε, ελπίζω σε αυτήν την τελευταία εβδομάδα που απομένει θα είμαστε όλοι μαζί, εκτός από τον Μάνι Μπέιτς λόγω του σοβαρού τραυματισμού που είχε. Παρόλα αυτά όλα τα υπόλοιπα παιδιά που ήμασταν από την πρώτη ημέρα μαζί δείξαμε πολύ καλή διάθεση και τεράστια όρεξη για να υιοθετήσουμε την φιλοσοφία του κόουτς. Θέσαμε αρχικά τις βάσεις και από εκεί και πέρα η δουλειά η δικιά μας είναι να προσαρμόσουμε και να βάλουμε στο κλίμα της ομάδας όσο το δυνατόν πιο γρήγορα γίνεται, και τα καινούργια παιδιά που έρχονται να την στελεχώσουν".
 
Πόσο ανταγωνιστική θεωρείς ότι θα είναι η Basket League της φετινής αγωνιστικής σεζόν;: "Κατά την γνώμη μου φέτος θεωρώ ότι μπορεί να είναι και το πιο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα αυτά τα δέκα χρόνια που παίζω εκεί. Όλες οι ομάδες είναι πάρα πολύ ανταγωνιστικές, αν μπορούμε μέσα σε εισαγωγικά, να εξαιρέσουμε τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναικό, οι πέντε ομάδες που θα διεκδικήσουν τις θέσεις από 3 έως 7 είναι πάνω-κάτω στο ίδιο επίπεδο. Θεωρώ ότι θα είναι πάρα πολύ ανταγωνιστικό. Πιστεύω ότι εμείς με την βοήθεια του κόσμου που θα μας δώσει την ώθηση, θα έχουμε ένα έξτρα πλεονέκτημα".
 
Ποια είναι η άποψη σου για το challenge του Eurocup, στο οποίο θα συμμετάσχει ο Άρης την νέα αγωνιστική σεζόν: "Τεράστια πρόκληση και τεράστιο κίνητρο και για εμάς τους παίκτες και για τον προπονητή. Πολλοί από εμάς είναι η πρώτη φορά που θα αγωνιστούμε εκεί. Γνωρίζουμε ότι είναι μια πολύ απαιτητική λίγκα, είναι ουσιαστικά ένα δεύτερο πρωτάθλημα συνδυαστικά με της Basket League.  Θεωρούμε πως προετοιμαστήκαμε και θα είμαστε έτοιμοι για να παρουσιάσουμε το κατάλληλο πρόσωπο και θα είμαστε εξαιρετικά ανταγωνιστικοί απέναντι σε ομάδες που είναι πάρα πολύ καλές, ποιοτικές και έμπειρες.
 
Εν κατακλείδι, ποια θέλετε να είναι η φιλοσοφία της ομάδας και τι νοοτροπία θέλετε να βγάζετε στον αγωνιστικό χώρο: "Όπως πρωτοείπα, θέλουμε να δίνουμε το 100% σε κάθε παιχνίδι. Η βάση μας, η δύναμη μας από εκεί που θα παίρνουμε ψυχολογία και ρυθμό θα είναι η άμυνα μας. Από εκεί και πέρα, θεωρώ θα βρίσκουμε τον επιθετικό ρυθμό και την ψυχολογία για να καταφέρουμε να αποδώσουμε".
 
Δείτε τις σχετικές φωτογραφίες:  Πηγή φωτογραφιών: Megapress Photo Agency