Skip to main content

Καπώνης: «Δεν είναι ένα “πυροτέχνημα” η Ακαδημία Μπάσκετ Ελευσίνας, έχει έρθει για να μείνει»

Για την πορεία της Ακαδημίας Μπάσκετ Ελευσίνας στον 2ο όμιλο της National League 2 και τα παιχνίδια με τον ΑΣ Πέρα για τα Play Outs, μίλησε στο ΕΟΚ WEB Radio ο Γιάννης Καπώνης.

Αναλυτικά ο γκαρντ της ομάδας της Ελευσίνας μίλησε:

Για την πρώτη χρονιά της ομάδας στις εθνικές κατηγορίες: «Η πρώτη χρονιά είναι ιστορική, είναι ένα σπουδαία επίτευγμα, όλα τα μέλη του συλλόγου είναι υπερήφανα που βίωσαν κάτι τέτοιο. Ο απολογισμός, ωστόσο, δεν έχει θετικό πρόσημο. Η ομάδα είχε στόχο τα play-offs. Το ότι μπήκαμε σε μια διαδικασία να ξέρουμε ήδη τη θέση μας για τα play-out και με πλεονέκτημα, είναι ένα θετικό κομμάτι, αλλά δεν παύει να σημαίνει ότι η ομάδα είχε “χτιστεί” για τα play-offs και να διεκδικήσει εκεί ό,τι περισσότερο της αναλογεί. Μέσα απ’ τις αποτυχίες μαθαίνεις όμως. Είναι μια ομάδα καινούργια, ένας σύλλογος που λειτουργεί σε πρότυπα τουλάχιστον Elite League. Θα πάμε να “κλείσουμε” θετικά τη χρονιά, να μη μπούμε σε περιπέτειες και να κοιτάξουμε το μέλλον λίγο πιο ελπιδοφόρα».

Για τα play-out με τον Α.Σ. Πέρα: «Ξεκινάει η ενδιαφέρουσα περίοδος του πρωταθλήματος. Τώρα ουσιαστικά κρίνονται όλα. Ήταν ένα πρόγευμα η κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος. Έχουμε μια εικόνα από play-offs, γιατί παίξαμε πέρυσι στην Α’ ΕΣΚΑΝΑ. Τώρα θα κληθούμε να αντιμετωπίσουμε μια άλλη ομάδα για έναν άλλο στόχο».

Για το ότι βρίσκουν στα play-out την ομάδα που αντιμετώπισαν αυτήν την Κυριακή (31/03): «Το ότι τους βρήκαμε πρόσφατα απέναντί μας είναι και καλό και κακό. Σίγουρα ξέρουμε πώς παίζουν, αλλά ξέρουν κι αυτοί πώς παίζουμε εμείς. Το 2-0 που έχουμε στο πρωτάθλημα απέναντί τους μας δίνει ένα ψυχολογικό αβαντάζ, αλλά μέχρι εκεί. Αυτά τα ματς είναι ξεχωριστά, έχουν ειδικό βάρος και σίγουρα κανένας δε θα μετρήσει το αν έχασε ή κέρδισε στη regular season».

Για το αν στο ματς της Κυριακής «έκρυψαν» πράγματα αγωνιστικά ενόψει των play-out: «Σε αυτά τα παιχνίδια πάντα υπάρχουν παρασκηνιακά. Να παίξεις plays που γνωρίζει ο αντίπαλος, κάποιοι παίκτες να μπουν σε διαδικασία rotation. Σίγουρα υπήρχε τέτοια κίνηση από μέρους μας, όπως και απ’ την αντίπαλη πλευρά. Εξακολουθώ, όμως, να λέω ότι δεν παίζει κάποιον ρόλο αυτό, γιατί οι ομάδες γνωρίζονται πάρα πολύ καλά, συν πως ό,τι και να κρύψεις αργά ή γρήγορα θα φανεί».

Για την πίεση του πρώτου εντός έδρας αγώνα: «Σίγουρα υπάρχει πίεση, αλλά την πίεση την διαχειρίζεσαι με το πλεονέκτημα της έδρας. Παίζεις στο γήπεδό σου, είσαι θεωρητικά προετοιμασμένος γι’ αυτό, νιώθεις δυνατότερος και πιο οικεία. Ναι μεν έχεις πίεση, αλλά πρέπει να αποδώσεις σωστά, να κάνεις το πρώτο βήμα και να περάσεις την πίεση στον αντίπαλο, που θα παίζει με την πλάτη στον τοίχο».

Για το πλάνο της ομάδας του: «Η ομάδα έχει φιλοδοξίες. Πέρυσι που ήρθα εγώ στην ομάδα είχε ένα πλάνο σε ένα βάθος τριετίας-τετραετίας να βρίσκεται στη Elite League. Έχει “χτίσει” κάτι πολύ υγιές και πολύ καλό, δεν υστερεί σε τίποτα από κάποια ομάδα που πρωταγωνιστεί στην Elite League. Οι άνθρωποι είναι οργανωμένοι, έχουν όρεξη, διάθεση, έχουν ό,τι χρειάζεται από γνώση για να φτάσουν την ομάδα εκεί που πρέπει. Το μόνο που λείπει είναι να το αποτυπώσουμε κι εμείς στο παρκέ. Φέτος δεν τα καταφέραμε, αλλά αυτό είναι μάθημα για τη συνέχεια. Δεν είναι ένα “πυροτέχνημα” η ομάδα, έχει έρθει για να μείνει».

Για το αν η Ακαδημία Μπάσκετ Ελευσίνα έχει ως… πρότυπο τον Πανελευσινιακό: «Όταν υπάρχει μια ομάδα στην ίδια πόλη που έχει πρωταγωνιστήσει και έχει πετύχει πολύ σπουδαία πράγματα, είναι ένα κίνητρο και υπάρχει και ένα έμμεσος ανταγωνισμός να φτάσουμε στην ίδια εθνική κατηγορία και να παίξουμε αντίπαλοι. Σίγουρα λειτουργεί θετικά αυτό. Είμαστε και οι δύο υγιείς ομάδες, διαθέτουν αμφότερες δικά τους γήπεδα».