Skip to main content

Νάχμπαρ: «Έχουμε φτάσει τον μάξιμουμ αριθμό αγώνων που μπορούν να δώσουν οι παίκτες, δεν γίνεται να αυξηθούν»

Μετά το φινάλε του Eurocup και του BCL, η ευρωπαϊκή σεζόν πλησιάζει στο φινάλε της, καθώς στην τελική της ευθεία έχει μπει και η Euroleague, με τον πρόεδρο της Ένωσης Παικτών της Λίγκας, Μπόστιαν Νάχμπαρ, με δηλώσεις του να στέκεται στο βεβαρημένο πρόγραμμα των ομάδων.

«Έχουμε φτάσει τον μάξιμουμ αριθμό αγώνων που μπορούν να δώσουν οι παίκτες. Δεν γίνεται να αυξηθούν άλλο τα ματς. Παράλληλα, πρωταθλήματα σαν αυτό της Ισπανίας είναι σε πολύ υψηλό επίπεδο. Στους παίκτες αρέσει να αγωνίζονται. Δεν τους αρέσει τόσο η προπόνηση και τα ταξίδια. Γι' αυτό θέλουμε να βρούμε ισορροπία και να μειώσουμε τον αριθμό των προπονήσεων, να βάλουμε ένα όριο 35 ημερών στις προετοιμασίες. Μέσα στη χρονιά υπάρχουν τόσα πολλά ταξίδια και τόσα πολλά παιχνίδια, κυρίως γιατί δεν υπάρχει καλή συνεργασία της EuroLeague με τα εγχώρια πρωταθλήματα» ήταν το αρχικό σχόλιο του Νάχμπαρ, για να προσθέσει:

«Υπάρχουν πολλές ιδέες για το πώς θα αλλάξουν αυτά, αλλά δεν βλέπω κινητικότητα. Το μόνο που έχει συμφωνηθεί είναι να υπάρχει μια διακοπή τον Φεβρουάριο, για να παίζουν οι αθλητές της EuroLeague στα ματς των Εθνικών Ομάδων. Είμαι απογοητευμένος γιατί πίστευα πως ύστερα από έναν χρόνο διαπραγματεύσεων και συζητήσεων θα είχαν περισσότερα. Αυτό είναι απαραίτητο, όχι μόνο για τη συνεργασία με τη FIBA, αλλά για ολόκληρο το μπάσκετ».