Skip to main content

Β' Εθνική: Οικονομικά κίνητρα για την χρησιμοποίηση νέων παικτών και αλλαγή στον τρόπο διεξαγωγής των Play Offs

Αρκετές θα είναι οι αλλαγές στο πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής την σεζόν 2023-24, όπως γνωστοποίησε η ΕΟΚ μέσω της προκήρυξης του πρωταθλήματος, που έδωσε στην δημοσιότητα.

Πρώτη αλλαγή δεν είναι άλλη από το όνομα της κατηγορίας, η οποία στο εξής θα λέγεται «National League 1», με την συμμετοχή 38 ομάδων χωρισμένων σε τρεις ομίλους των 12 και 13 ομάδων, με γεωγραφικά κριτήρια, το οποίο και αναμένεται να εκκινήσει στις 7 Οκτωβρίου.

Κάθε ομάδα θα έχει δικαίωμα να έχει ένα ξένο στο ρόστερ της και δύο παίκτες κάτω των 21 ετών στην δωδεκάδα, ενώ υποχρεωτικά θα πρέπει να συμμετέχει σε αναπτυξιακά πρωταθλήματα.  

Παράλληλα, για πρώτη φορά και σε αυτή τη κατηγορία θεσπίζονται κίνητρα επιβράβευσης των ομάδων οι οποίες θα δίνουν χρόνο συμμετοχής σε νεαρούς παίκτες.

Από εκεί και πέρα, στα Play Offs συμμετέχουν οι έξι πρώτες ομάδες κάθε ομίλου. Οι δύο πρώτες ομάδες του κάθε ομίλου δεν συμμετέχουν στην Β’ φάση των Play Offs αλλά μπαίνουν στην Γ’ φάση με τις ομάδες που θα επικρατήσουν από την Β’ φάση.

Τόσο στην Β’ φάση όσο και στην Γ’ φάση, η πρόκριση κρίνεται στις δύο νίκες, χωρίς να μεταφέρονται τα αποτελέσματα από την κανονική περίοδο.

Στην Δ’ φάση των Play Offs, οι τρεις νικήτριες ομάδες θα πάρουν την άνοδο στην Elite League, μαζί με μία από τις τρεις ηττημένες, με την άνοδο να κρίνεται στις τρεις νίκες.

Αναφορικά με τα Play Out, όπως και στα Play Offs, δεν μεταφέρονται τα αποτελέσματα της κανονικής περιόδου, με τις σειρές να κρίνονται στις τρεις νίκες και συνολικά έξι ομάδες και από τους τρεις ομίλους, υποβιβάζονται στην National League 2 (Γ’ Εθνική).

Μπορείτε ΕΔΩ να διαβάσετε την προκήρυξη.