Skip to main content

Χάποελ Τελ Αβίβ: Έκανε δικούς της τους Μπεν Μπεντίλ και Μάρκους Φόστερ (pic)

Η Χάποελ Τελ Αβίβ απέκτησε τους γνωστούς στο ελληνικό κοινό, Μπεν Μπεντίλ με συμβόλαιο συνεργασίας για τα επόμενα δύο χρόνια και τον Μάρκους Φόστερ.

 Η Χάποελ Τελ Αβίβ συμφώνησε με τον Μπεν Μπεντίλ, υπογράφοντας διετές συμβόλαιο συνεργασίας με τον Γκανέζο φόργουορντ. Ο Μπεντίλ, αγωνιζόμενος στην Ιαπωνία με τους Gunma Crane Thunders, κατέγραψε 17 πόντους και 5,5 ριμπάουντ ανά αγώνα.

Ο 29χρονος παίκτης πλέον της Χάποελ, τα προηγούμενα χρόνια είχε περάσει από Παναθηναϊκό, Αρμάνι Μιλάνο και Ερυθρό Αστέρα, έχοντας 6 πόντους και 2.8 ριμπάουντ μ.ο. ανά αγώνα στην Ευρωλίγκα.

Για τον παίκτη και τις ικανότητές του μίλησε ο Γιώργος Χήνας, general manager της ισραηλινής ομάδας, λέγοντας μεταξύ άλλων πως μπορεί να αγωνιστεί με άνεση στις θέσεις 4 και 5, ενώ μπορεί να συνεισφέρει εξίσου σε άμυνα και επίθεση με την σωματοδομή του και την έφεση του στο post-up παιχνίδι.

Επιπλέον, ο Μάρκους Φόστερ, έχοντας φορέσει και εκείνος στο παρελθόν την φανέλα του Παναθηναϊκού, θα αγωνίζεται στην Χάποελ από τη νέα σεζόν. Ο 29χρονος γκαρντ την περσινή χρονιά ξεκίνησε στην κινεζική Shandong, όμως έκλεισε την χρονιά στην Λιθουανία για λογαριασμό της Ρίτας Βίλνιους, με την οποία αναδείχθηκε πρωταθλητής και πολυτιμότερος των τελικών απέναντι στην Ζάλγκιρις, έχοντας 15.6 πόντους με σχεδόν 50% από το τρίποντο, 3.1 ασίστ και 3.3 ριμπάουντ ανά αγώνα.